Buniek92 Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 Panowie. To nie jest hydepark. Następne posty odbiegające od zagadnienia będą nagradzane ostrzeżeniami. Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Ja trzymam środek. Przywiązuje wagę do funkcjonalności (mam mało szpeju), ale też do wyglądu (min. Kilka pierdółek na replice i hełmie). Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Kolejna złota łopatka została przyznana Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Kolejna złota łopatka została przyznana Jak i nagroda "Post nie na temat". Gratuluję. A wracając - nie oszukujmy się. Każdy choć trochę (chociaż podświadomie) zawsze pragnie choć trochę lansu, ale obwieszanie się jak choinka rzeczami, z których nie korzystamy też jest bezsensowne ;) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Od przyznawania nagród (w tym złotych łopat) to jest moderacja. W tym wypadku to nie ma mowy nawet o brązie, na brąz to trzeba zrobić odkop minimum pięcioletni... Powtórzę to raz jeszcze. Skoro temat nie jest zamknięty to można się w nim wypowiadać. A i post był jak najbardziej na temat. Quote Link to post Share on other sites
sliver Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 (edited) ale obwieszanie się jak choinka rzeczami, z których nie korzystamy też jest bezsensowne :icon_wink: Przypomina mi się pacjent co kilka dobrych lat temu (5? 6?) latał z odlewem plecakowej radiostacji. Po co? Nie wiem, najwidoczniej miał taki kaprys. Co do samego lans vs działanie. Można mieć na sobie tonę sprzętu za "miliony monet", z którego zasadniczo się nie korzysta a jak już to raz na ruski rok. Jednak targa się to na sobie bo "wymaga" tego stylizacja lub reko i dalej można się świetnie bawić i skutecznie działać. Tak samo jak można świetnie się bawić mając bawełniaka lub dresik (ortalion z trzema paskami) i dwa hicapy upchane upchane w kieszeniach. Pytanie "lans vs działanie" trzeba zadać sobie samemu kiedy dochodzi do sytuacji gdy trzeba szybko się glebnąć (kontakt lub pokrycie ogniem) a stoi się po kostki w błocie, ale nie robi się tego bo "kontrakt mi się pobrudzi". Edited March 24, 2015 by sliver Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Pytanie "lans vs działanie" trzeba zadać sobie samemu kiedy dochodzi do sytuacji gdy trzeba szybko się glebnąć (kontakt lub pokrycie ogniem) a stoi się po kostki w błocie, ale nie robi się tego bo "kontrakt mi się pobrudzi". Kontraktu nie szkoda bo kontrakt wytrzyma. Dlatego myśl powinna brzmieć "chinol mi się rozleci". Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Mając np. Arc'teryxa bym się chyba milion razy wolał zastanowić, nim bym to zrobił :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Ja ogólnie rzecz biorąc stawiam na funkcjonalość, ale niestety podświadomie ciągle mnie ciągnie do lansu, przez co czasem kupi się rzeczy, które totalnie się nie przydają :teeth: Próbuję też unikać wszelkiej maści chinoli, ale to tylko z takiego względu, że z moim szczęściem przedmiot nie-markowy na 99% rozleci mi się przy pierwszym użyciu/w najmniej odpowiednim momencie. Wolę dłużej poodkładać i kupić coś porządnego (a co za tym idzie lansiarskiego :icon_mrgreen: ) niż wydać kase i jeszcze nie mieć pożytku z zakupu. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Słusznie! Co więcej, (opinia:) obwieszanie się jak choinka chińskim szpejem który leci tandetą na kilometr to żaden lans. Wręcz przeciwnie, trochę wstyd. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Są sety złożone na kopiach, które rozwalają system (polecam fotki Martina_bb na airsoftphotos albo to co wrzuca na gearholics). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts