pavlo1992 Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Jestem po obejżeniu kolejnego odcinka (5) i nie wiem jak Was ale mnie zaskoczył. Przez pierwsze 4 panowała wszechobecna rozwałka a tu poruszyli temat psychiki wojaka który wrucił z misji (głównie) . Dla mnie to jest wielki +, Ciekawe co pokażą w kolejnych odcinkach PS widze ze nie tylko mi przypadła do gustu postać Zbója :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Arius Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Mi również przypadł serial do gustu. Pomijając te kilka błędów to całkiem przyjemnie się to ogląda. Trochę postać Konasza nabiera zbyt wielu wątków zbędnych - mam namyśli ten niby romansik. Chociaż jestem w stanie gościa zrozumieć, każdego by swędziało po takim czasie :P Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Jak oni celują z tych Beryli z szynami, a bez optyki? Da się tak? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Tak. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 15, 2012 Author Report Share Posted November 15, 2012 Pany! zapowiada się epicki odcinek! Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Będzie się działo. Quote Link to post Share on other sites
korwin Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Nie wiem czy zauważyliście ale mnie bardzo kole po oczach ze biegają z po odpinanymi hełmami. A jak Żądło celuje w walce we wsi to uwaga patrzy przez zamknięty Eotech. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Tak, też to zauważyłem. Dziwne to trochę takie :P Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 20, 2012 Author Report Share Posted November 20, 2012 No i Konasz zmienia bluzy i jeden żołnierz miał Tantala. Fajny serial, ale te niedoróbki trochę wkurzają. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Przyznam szczerze, że nie znam dokładnie specyfiki działania celowników holograficznych, ale też to zauważyłem i wydaje mi się, że podobnie jak w airsoftowych kopiach różnego rodzaju kolimatorów i celowników holograficznych celowanie z ich użyciem przy zamkniętej przedniej osłonie jest możliwe i nie jest wybitnie trudne. Pytanie o celowość czegoś takiego. Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Witam , mam pytane odnośnie mundurów w serialu , w odcinku 7 Małaszyński ma dziwną kurtkę która śmierdzi Helikonem , co to za model - zamieszczam screen . http://zapodaj.net/5cde77c7bbb22.bmp.html Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 25, 2012 Report Share Posted November 25, 2012 Helikon SoftShell Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Co do zielonych rośków, pełno ich jeszcze w Afganie. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Masakra. Telenowela na maksa. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 10, 2012 Author Report Share Posted December 10, 2012 Widzę, że Azur też obejżał 10 odcinek... Quote Link to post Share on other sites
Fear Factor Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 (edited) Największą wadą tego serialu są niestety poruszane nowe wątki, które są kompletnie bezsensowne. Nie rozwijają się, nagle urywają i kompletnie tracą rację bytu. Chociażby wątek prokuratora szukającego Iwana w 10 odcinku. Po co on był, skoro i tak się urwał. Nie wspomnę już o poważnych wątkach które mogą dotknąć np. rannych żołnierzy, których armia wypierdzieliła do cywila, czyli wątek Biskupa. Powinni zająć się nim tak jak w "Over There" wątkiem Bo Rydera po utracie nogi już w 1 odcinku. W sumie serial robi złą robotę żołnierzom, bo zwykły widz stwierdziłby że ich problemy to coś w stylu "paluszek i główka to szkolna wymówka". Dla mnie póki co to historia kilku mdłych żołnierzy bez charakteru z kretyńskimi problemami. Kwestii typowo militarnych nie poruszam, bo głównie rażą mnie fabularne bzdury i absurdy, które ten serial niszczą. Edited December 15, 2012 by Fear Factor Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 15, 2012 Author Report Share Posted December 15, 2012 Też w sumie to zauważyłem, chyba jedynie przy historii Zbója i Iwana "przysiedli". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts