bucz12 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Witam. Poszukuje zdj pokoi w stylu militarny/wojskowym. Jeżeli macie jakieś zdj albo linki wstawcie. Z góry dzięki i Pozdrawiam :) Link to post Share on other sites
RivPolska Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 (edited) Miałem taki, siatka maskująca na suficie, jakieś plakaty propagandowe na ścianach, szafki w OD, gablotki z medalami, manekiny itp ale nie radzę tak robić bo potem wstyd jakąś laske do pokoju zaprosić :icon_wink: @down Masz zdecydowanie rację - ale chodzi mi tutaj o mój pokój, który wtedy może pasował do 12 latka. Teraz może zrobiłbym to lepiej :) Edited November 12, 2012 by RivPolska Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 nie radzę tak robić bo potem wstyd jakąś laske do pokoju zaprosić :icon_wink: Jeśli "laska" nie rozumie twojej pasji/hobby (nie mówię, że podziela - to byłby ideał) to lepiej dać sobie z nią spokój :) Chyba, że to znajomość na jeden numerek (ale wtedy co Cię obchodzi co myśli "laska") :) Poza tym, jaka to różnica, że Ty masz szpej i giwery porozwieszane na ścianach a "laska" torebki i fatałaszki :) Link to post Share on other sites
bucz12 Posted November 12, 2012 Author Report Share Posted November 12, 2012 Jeśli "laska" nie rozumie twojej pasji/hobby (nie mówię, że podziela - to byłby ideał) to lepiej dać sobie z nią spokój :icon_smile: Chyba, że to znajomość na jeden numerek (ale wtedy co Cię obchodzi co myśli "laska") :icon_smile: Poza tym, jaka to różnica, że Ty masz szpej i giwery porozwieszane na ścianach a "laska" torebki i fatałaszki :icon_smile: Dobrze gadasz :) Link to post Share on other sites
Czarex1324 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 ja tak nie zrobię bo jak kiedyś ktoś przyjdzie to pomyśli ze naoglądałem się rambo :D a wtedy będzie przeje***e Link to post Share on other sites
PlanB Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Może tak. ja tak nie zrobię bo jak kiedyś ktoś przyjdzie to pomyśli ze naoglądałem się rambo :icon_biggrin: a wtedy będzie przeje***e Jeżeli ktoś Cię ocenia po tym jaki masz wystrój pokoju to polecam się zastanowić z kim się zadajesz : ). A co do tematu. Chodzi Ci o takie coś ? http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bih=963&tbm=isch&tbnid=VcuZRQgISDONtM:&imgrefurl=http://www.ukryteobiekty.pl/index.php/ukryte-przedmioty%3Fstart%3D105&docid=Apypbk-M1P0xgM&imgurl=http://graniomania.pl/gry/Military%252520Room.jpg&w=150&h=150&ei=ExChUN23I8zQsgaX4YHoCA&zoom=1&iact=hc&vpx=601&vpy=195&dur=2157&hovh=120&hovw=120&tx=60&ty=50&sig=111535912885144400905&page=1&tbnh=120&tbnw=116&start=0&ndsp=27&ved=1t:429,r:2,s:0,i:74 Albo http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bih=963&tbm=isch&tbnid=LKwgJ2Utnqz2CM:&imgrefurl=http://www.zadomowieni.pl/meble-dzieciece-dla-przyszlego-zolnierza/&docid=0UZ7a4xKOogd7M&imgurl=http://www.zadomowieni.pl/wp-content/uploads/2009/08/moro.jpg&w=585&h=388&ei=mhChUPa3GsjTtAaV2IDwDA&zoom=1&iact=hc&vpx=888&vpy=156&dur=2462&hovh=183&hovw=276&tx=207&ty=135&sig=111535912885144400905&page=1&tbnh=137&tbnw=200&start=0&ndsp=27&ved=1t:429,r:4,s:0,i:80 ? Szczerze w sumie ani jedno ani drugie mi się nie podoba. Wiadomo , jak przyjdzie do Ciebie znajomy i zobaczy taką dzidę co stoi gdzieś na szafce albo w kącie to od razu przyciąga uwagę. I można zacząć gadkę w stylu " wiesz AS polega na....". Ale co nie zmienia faktu że jednak przenoszenie AS do pokoju nie będzie dobrym pomysłem , ale kto co lubi. : ) Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Spójrzmy na to z tej strony: 1. Takie coś będzie drogie. Jeżeli masz dużo $ to udaj się do dekoratora wnętrz. 2. Wystrój to jedna rzecz, praktyczność druga. Jak powiesisz siatkę maskującą na suficie to będzie pyliła i zbierała kurz. 3. Pokoje "tematyczne" zazwyczaj kojarzą mi się z programami w stylu Monster House. Możesz też iść w inną stronę i jak część maniaków powiesić swoje zabawki na ścianie. U mnie wiszą wszystkie repliki, ghille, wieszaki z mundurami i oporządzenie. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Pokój ma być praktyczny. Siatka pod sufetem? Fajnie ale nie w pokoju w którym zyję, funkcjonuję. Jak bym chciał miec w pokoju ciemno to bym zabił okna dechami. Gnaty gdzieś spoczywać muszą- to jest powód dla którego na ścianie mam wieszaki. Gdybym miał miejsce to były by schowane (po grzyb ma sę kurzyć...). Szpej tzn mundury, kamzelki i temu podobne wiszą na ścianach te które nie mieszczą się w tapczanie. I tak najwęcej miejsca zajmują części, narzędzia itp. Link to post Share on other sites
tred211 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Dobrze wygląda podświetlona półka (z nidy) a w niej ak. Ja tak mam. Tylko półka jeszcze do wykończenia i muszę zorganizować podstawkę do kałacha. Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 U mnie w kącie stoi "Rudy" a na ścianie wisi wypchany "Szarik"... Tak na serio skoro chcesz mieć pokój w stylu "militarnym" to pomaluj ściany na oliwkowy,postaw manekina na którym powiesisz szpej,parę plakatów i to wszystko. Link to post Share on other sites
Pawelo Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 (edited) Przeczytaj jeszcze tytuł tematu tred. Edited November 12, 2012 by Pawelo Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 (edited) Jedynym akcentem militarnym w moim mieszkaniu jest ponętny rosyjski manekin: Edited November 12, 2012 by Lesio Link to post Share on other sites
bucz12 Posted November 12, 2012 Author Report Share Posted November 12, 2012 Głownie chodzi mi o to żeby jakoś ściany na plamki pomalować i powiesić szpej M4 kamizelkę magazynki itd żeby to na podłodze nie leżało ale żeby na ścianie jakoś wyglądało. I chodzi mi o jakieś zdj żeby zobaczyć jak to wygląda i jakoś podpatrzeć pomysł. :) Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Prosz http://forum.wmasg.pl/topic/21994-gdzie-trzymacie-repliki/ Na forum jest naprawdę wiele przydatnych informacji, wystarczy poszukać ;-) Link to post Share on other sites
14100715 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Chcesz malować jakiś wzór maskujący na ścianie? Ludzie to jednak ambitni są. :icon_biggrin: Osobiście nakleiłem sobie materiał z niezgorszym (jak na ścianę) wzorem. Taniej, szybciej, a wygląda też spoko. Link to post Share on other sites
Qade Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Jeżeli chcesz taki pokój to udaj sie do dekoratora wnętrz on ci pomorze zrobić to w ciekawy sposób Link to post Share on other sites
Fifer Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Na Twoim miejscu wpakowałbym sobie kilka starych przedmiotów związanych z wojskiem (ot tak taki DUŻY czołg:). Ponadto kilka replik, o ile posiadasz, na ścianę...kamo, mundur na manekinie..Zależy jeszcze jak duży pokój masz :) Link to post Share on other sites
tred211 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Przeczytaj jeszcze tytuł tematu tred. No przeczytałem. Przecież może to być jednym z elementów wystroju militarnego. Kolega chciał zdjęcia to jest zdjęcie. Oczywiście kolor półki może być w oliwce a wnęki w szarości. I to nie jest tak, że zrobiłem sobie półkę i chcę się nią pochwalić i wstawiłem tam kałacha. Taki zamiar miałem od początku. Link to post Share on other sites
1beduin Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Osobiście uważam że robienie czegoś takiego, to taka troszeczkę infantylna manifestacja, ale co kto lubi... Najprościej jest zrobic "harcówkę" i powiesić siatkę maskującą na suficie i karabiny na ścianach. proponuje jeszcze worki z piaskiem a zamiast łóżka kanadyjkę albo hamak. Jeżeli już bardzo chcesz to może jakieś obrazki, (plakaty, zdjęcia?) w tematyce. Gablotka w formie obrazka z np. Coltem na fragmencie flagi USA, jakieś medale (odznaczenia, naszywki) bądź kreatywny ;) Co do malowania ścian to jest prostszy sposób http://www.beautifulhome.pl/?page=shop&run=det&ru=search&kat1=10&order=3&str=64&odk=1890&id=2305 Pomyśl zanim zrobisz z pokoju graciarnie i koledzy przykleją Ci łatkę "RAMBO" z zabarwieniem ironicznym ;) Link to post Share on other sites
Michal_g Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 Ważne żeby nie przesadzić. U mnie na jednej ścianie wisi zdekowany AKMS, pod nim szafka na modele. Na drugiej parę zdjęć ze zlotów pojazdów militarnych w formacie A4. I starczy, pewnego rodzaju klimat jest a normalnie funkcjonowac można i "cywilbanda wszelaka" (z żoną na czele :icon_lol: ) nie czepia się. Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 Do autora - jak będziesz miał te 16 lat, to stwierdzisz, że to był głupi pomysł ;) . Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 Do autora - jak będziesz miał te 16 lat, to stwierdzisz, że to był głupi pomysł :icon_wink: . A czy głupim pomysłem jest: - wieszanie stroju do koszykówki/piłki nożnej/hokeja* (zakładam, oczywiście, że czystych) - wieszanie plakatów nergala/adele/metalliki* - wieszanie zdjęć kotków/piesków/tatr* - zbieranie znaczków/puszek po napojach/wafli pod piwo* - zbieranie chińskiej porcelany/laleczek z pcv/figurek żołnierzyków* - kolekcjonowanie postaci/elementów gier planszowych - sklejanie/zbieranie* modeli czołgów/samolotów/samochodów* Ludzie kochani, to hobby/pasja jak każda inna i nie ma się czego wstydzić. Ja, mimo swojego wieku, nie kryję się (ale też oczywiście nie afiszuję) ze swoimi zainteresowaniami i jakoś nie spotkałem się z objawami ostracyzmu, szydzenia czy choćby pobłażliwych uśmieszków ze strony moich znajomych, nawet tych, którzy mają poglądy pacyfistyczne. Mało tego, bardzo często, w sprawach techniki wojskowej jestem ich - docenianym- źródłem informacji (np. przy okazji politycznych dyskusji nt. upublicznianych przetargów na sprzęt wojskowy itp.). Zresztą, w przypadku jakiejkolwiek dyskusji nt. "powagi" moich zainteresowań, pytam: "A jakie jest twoje hobby" i zawsze "przeciwnik" dochodzi do wniosku że ma równie "absurdalne", "głupie" albo "dziecinne". Ktoś kiedyś powiedział, że najgorzej jak człowiek nie ma żadnej pasji, a jaka ona jest (jeśli oczywiście nieszkodliwa) to zupełnie nieważne. *niepotrzebne skreslić Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 13, 2012 Report Share Posted November 13, 2012 @up Za ten komentarz masz ode mnie piwo. Na sufit siatka maskująca. Na ściany polecam 3-color (żeby nadal jasno w pokoju było) a do tego fikuśne naklejki (http://allegro.pl/naklejka-czolg-rosomak-rudy-102-czolgi-i2752422111.html tylko że większe na pewno znajdziesz) No na ścianie repliki. Wymyśl jak to ma wyglądać zrób jakieś notatki/szkice pomyśl nad każda alternatywą dla każdego elementu. Zrób bilans plusów i minusów każdego rozwiązania. Link to post Share on other sites
bucz12 Posted November 13, 2012 Author Report Share Posted November 13, 2012 Do autora - jak będziesz miał te 16 lat, to stwierdzisz, że to był głupi pomysł :icon_wink: . Tu cię zawiodę mam 17 lat. I co za różnica gdzie jest replika kamizelke itd. już wole żeby to wisiło na ścianie a nie na podłodze ponieważ szanuje sprzęt. A jak już ma wiscieć na tej scianie to chce żeby to jakoś wyglądało :) Link to post Share on other sites
Maks001 Posted August 18, 2017 Report Share Posted August 18, 2017 (edited) Ja zacząłem skromnie od pufy sako z deseniem moro. To był pierwszy element w stylu militarnym: Januszom marketingu mówimy nie Teraz dokupiłem jeszcze koc na łóżko i szukam dalej :icon_wink: Edited August 18, 2017 by Buniek92 Link to post Share on other sites
Recommended Posts