SirHawk Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Hm? Jeżeli masz na myśli samą kolbę to jedynie ramową i pełną składaną od AK-74M. Ale to nie ten temat :D. A jeśli użyłeś skrótu myślowego, to nie wiem, co musiałbyś wykonać. Nie miałem możliwość dokładnie przyjrzeć się tyłowi Suki. Na ASGShopie widziałem kiedyś adaptery z możliwością złożenia, więc jest nadzieja ;). Quote Link to post Share on other sites
prezes22 Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Sorki, to był skrót, oczywiście chodziło mi o 'niestandardową" kolbę, coś ala m4 itp. Dzięki za pomoc, będę szukać dalej xD Quote Link to post Share on other sites
Pietrov Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Chciałem zapytać mam cyme 0.37 i chciałem zapytać czy ten produkt z adapterem będzie pasował ? Jeżeli ktoś już to robił czy mógłby wysłać zdjęcia z montażu? (komentarze poprostu zakładasz , oraz psucie wizerunku ak proszę pozostawić dla siebie) http://www.taiwangun.com/kolba-skladana-do-m4-m15-m16-z-adapterem-do-ak-p-j Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Będzie pasował. Co zaś się tyczy montażu to przykro mi, ale naprawdę nie można napisać nic innego poza "odkręć śrubki, zdejmij starą, załóż nową, dokręć śrubki", bo CM 037 to replika w systemie Marui i adapter jest do systemu Marui. Quote Link to post Share on other sites
krystol Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 Wymyśliłem sobie, że być może ciekawie (dla ortodoksów kwestia dyskusyjna ;) ) byłoby wrzucić do mojego leciwego RK-03W (jest to "druga pierwsza wersja", czyli ta z otworami wentylacyjnymi w drewnie jednak jeszcze nie ze stalowym korpusem) kolbę od M4. Ale.. Problem polega na tym, że nie mogę nigdzie dokopać się do rozwiązania, które pozwoliłoby na sensowny montaż tego typu kolby w sposób pozwalający na złożenie jej na lewy bok korpusu (tak jak ma to miejsce w przypadku oryginalnej). Systemy TM odpadają bo jak wiadomo BOYI to kopia VFC i na ich systemie się opiera. W związku z tym mam proste pytanie: Ktokolwiek widział? Ktokolwiek wie? :D Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 Wykonałem chyba najlepsze możliwe połączenie kolby od M4 do AK ze składaną kolbą. Wszystko opisałem na forum, wystarczy tylko poszukać bo nie chce mi się powtarzać tego 50 x. Quote Link to post Share on other sites
krystol Posted April 8, 2014 Report Share Posted April 8, 2014 (edited) Cenna wskazówka, przynajmniej wiem czyich postów szukać. Przekopałem sporą część forum w poszukiwaniu rozwiązań i "mignęła" mi w zasadzie jedynie wzmianka o mocowaniu kolby M4 na zawiasie od RK-05, niestety bez szczegółowego opisu. Dzięki wielkie za podpowiedź. Edited April 8, 2014 by krystol Quote Link to post Share on other sites
Glock19 Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Witam zastanawiam się nad tą repliką http://www.taiwangun.com/cm-040h-cm?from=listing&campaign-id=20 i mam takie pytanie czy ta kolba http://gunfire.pl/product-pol-1152201742-Kolba-typu-CTR.html będzie pasować do tej repliki. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Pasuje. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 (edited) Będzie pasować. Masz tu prowadnicę z m4, więc uzyskujesz dostęp do wszystkich fikuśnych kolb dla emek. edit No i nie zdążyłem. Edited May 17, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
zajcow Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Mam pytanie odnośnie tej właśnie repliki o której rozmawiacie: czy spotkaliście się gdzieś z takim chwytem przednim z szynami ris do kupienia? Quote Link to post Share on other sites
Glock19 Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Przykro mi że Cię zawiodę ale ja też szukałem orisowanego chwytu przedniego do aks74u ale nie znalazłem, pewnie czegoś takiego niema choć pewnie się mylę. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Rumak w komisie sprzedaje. Azjatyckie strony są tym zaje... Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 18, 2014 Report Share Posted May 18, 2014 Polecam sobie sprowadzić właśnie z jakiegoś azjatyckiego sklepu, wychodzi znacznie taniej niż w PL (jak się trafi). Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 Panowie, w jaki sposób zamontować prowadnice do kolby od m4 w cm.040 ? Szukałem, ale żadnych przejsciówek nie ma.. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
taktycznyoskar Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Podejdzie mi taka kolba z adapterem http://azteko.pl/cyma-kolba-skladana-do-m4m15m16-z-adapterem-do-ak-p-7304.html do repliki z takim body: http://c.wrzuta.pl/wi13125/69fd500c000477225391a8d7/imag0713 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Nie. Quote Link to post Share on other sites
taktycznyoskar Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Bardzo niefajnie, w takim razie jest wogóle jakaś opcja zamontowania tam emkowej kolby? Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Podepnę się troszkę, czy coś takiego http://azteko.pl/cyma-kolba-skladana-do-m4m15m16-z-adapterem-do-ak-p-7304.html zamontuje do CM.040 ? http://www.taiwangun.com/cm-040-cm Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Też nie. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 forzamilan jedyne rozwiązanie to spawarka jeśli zawias jest metalowy. Quote Link to post Share on other sites
taktycznyoskar Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Mam aktualnie w moim kałaszku kolbę typu sf, wejdzie na jej prowadnicę jakaś emkowa kolba? Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Zawias jest metalowy na pewno. Na pewno znal, jeśli nie stal.. Odpuszczę sobię tą kolbę teraz, kiedyś jak będę miał czas i chęci to się za to zabiorę. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Kup najlepiej komorę zamkową od Boyia, nałóż na zawias kolby prowadnicę eMkowską, przewierć ją na wylot w odpowiednich miejscach i przykręć śrubą. To jest najlepsze, co możesz zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Temat wracający jak odgrzewany kotlet - gdzie kupię jakąś fajną przejściówkę kolba M4 do AK74M (BOYI)? :) Słyszałem o patencie z wykorzystaniem kolby z zestawu, ale podejrzewam, że nie wyjdzie to zbyt fajnie... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts