Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

ASG gazowe za 100-150 zł

Recommended Posts

Witam,

poszukuje replikę gazową za około 100-150 zł. Nic profesjonalnego, tylko tak dla zabawy od czasu do czasu. Kłopot w tym, że kompletnie się nie znam i niewiem na co zwracać uwagę.

Znalazłem jedną, która zrobiła na mnie w miare dobre wrażenie, z danych i wykonania:

http://www.taniemilitaria.pl/socom-st8-style-gas-gun-ggh0303-src-p-368.html#.UOXNFaxgHAM

Czy polecilibyście mi go? Czy warto parę złotych więcej wydać na lepszą?

Źle wybrałeś, zalecam lekturę:

http://forum.wmasg.p...ka-bron-boczna

Szukaj czegoś na green gas co ma regulowany hop up. Dla zwiększenia realizmu warto wziąć replikę z blow backiem, dzięki czemu pistolet będzie miał odrzut. Przyzwoity i niedrogi jest Glock Army. Wcześniej czy później czeka cię wymiana zaworka, bo magazynek będzie przepuszczał gaz, czyli syfonował. W przypadku tańszych gaziaków jest to nagminne.

Edited by Stalker

A ja twierdzę że w tym przedziale cenowym wiele sensowniej i ekonomiczniej jest kupić AEPa niż gaziaka. Przypominam wszak że butla gazu to minimum 28 złotych plus koszty wysyłki ( czyli wystrzelasz butlę gazu którą kupisz z gaziakiem i replika powędruje do szafy bo szkoda będzie kasy na gaz). W AEPie potrzeba tylko baterię ładować i kulki co jakiś czas kupić. A w zasadzie najtańsze gaziaki tylko minimalnie górują parametrami nad elektrykami.

Dziękuje za liczne i pomocne odpowiedzi.

W tym przedziale cenowym możesz wziąć "beretke" od stti.

Czyli pewnie o tą ci chodziło: http://allegro.pl/gazowa-replika-pistoletu-beretta-i2877196434.html. A jak się sprawuje w niższych temperaturach?

A ja twierdzę że w tym przedziale cenowym wiele sensowniej i ekonomiczniej jest kupić AEPa niż gaziaka. Przypominam wszak że butla gazu to minimum 28 złotych plus koszty wysyłki ( czyli wystrzelasz butlę gazu którą kupisz z gaziakiem i replika powędruje do szafy bo szkoda będzie kasy na gaz). W AEPie potrzeba tylko baterię ładować i kulki co jakiś czas kupić. A w zasadzie najtańsze gaziaki tylko minimalnie górują parametrami nad elektrykami.

Tutaj znalazłem taką: http://allegro.pl/pistolet-asg-beretta-92-fs-kal-6mm-0-5j-i2891326647.html. Ma system blowback, ale fps znacznie mniej od np gazowej beretty.

Która polecacie? Z góry dzięki wielkie.

Jeśli mogę pomóc koledze to, jeżeli nie zależy ci w dużym stopniu na blow back'u to na twoim miejscu wziąłbym stti w tym przedziale cenowym, gdyż nawet przy lekkim mrózku gdy inne gg wysiadają beretke daje radę, jedyny problem jaki widziałem u mojego kolegi to taki że nie może znaleźć dodatkowych magów w sklepach :c. Nie spiesz się z zakupem-poczekaj na opinie innych "doświadczonych".

Moim zdaniem gaziak bez blow backu, to jak samochód bez turbo. :icon_smile: Można jeździć, ale zabawy o wiele mniej. A ten pistolet ma jak rozumiem dawać wiele radości, dlatego kupiłbym z blow backiem. Co to za replika broni palnej, która nie kopie po strzale?

(...) nawet przy lekkim mrózku gdy inne gg wysiadają beretke daje radę, jedyny problem jaki widziałem u mojego kolegi to taki że nie może znaleźć dodatkowych magów w sklepach :c.

Ogólnie gaziaków nie powinno się używać w niskich temp ze względu na uszczelki i gaz jest mniej wydajny. A ten twój kolega to bardzo słabo szuka, że nie może znaleźć magów. Są praktycznie w co drugim sklepie który sprzedaje tą replikę, np. też na alledrogo można kupić magi zarówno na GG jak i na CO2.

Edited by Kazana

Stalker, jeśli BB w replikach gazowych jakkolwiek kopie, to .44 chyba Twoim zdaniem nadgarstki łamie... Nie ma co się napalać na BB bo żadną namiastką strzelania z broni palnej to nie jest i nigdy nie będzie. Co najwyżej fajnie wygląda i zbliża obsługę repliki do oryginału ale na pewno nie odczucia. No i repliki z BB mają taki spust jaki se ustawisz, NBB musisz strzelać z samonapinania.

Edited by dexterkrak

Moim zdaniem gaziak bez blow backu, to jak samochód bez turbo. :icon_smile: Można jeździć, ale zabawy o wiele mniej. A ten pistolet ma jak rozumiem dawać wiele radości, dlatego kupiłbym z blow backiem. Co to za replika broni palnej, która nie kopie po strzale?

Co to za replika? Większość aegów, każdy spring...

Tak, jeszcze wytłumacz mi, co to jest hop up. Postrzelaj sobie z ostrzaka, potem strzel z aega i zrozumiesz, o czym mówię.

Stalker, pomyśl co piszesz i jak to odnosi się do tematu, bo troche Ci się nadinterpretacji wkradło. Jedno z drugim nie ma powiązania i niepotrzebna napinka się tworzy. Jak ktoś już napisał BB w tej cenie nie jest realny a nawet jakby się znalazł to nie byłby dobrym zakupem.

Edited by Kazana

Panowie, dobrze wiem co piszę. Dla mnie gaziak bez blow backu daje o wiele mniej radości ze strzelania. To próbowałem napisać autorowi wątku i jest to moim zdaniem opinia na temat, bo kolega szuka repliki gazowej.

Oczywiście przychylam się do opinii Buńka, że nie ma dobrego BB w tej cenie. Ale też autor wątku zamierza, jak przeczytałem w jego wypowiedzi "nic profesjonalnego, tylko tak dla zabawy od czasu do czasu", postrzelać sobie od czasu do czasu, zapewne do puszek. Do tego wystarczy mu nawet tańsza gazówka w typie Glocka Army.

Niepotrzebna napinka. :icon_wink:

To zalezy od repliki i magazynka, ilosci nabic i ucieczek gazu.

U mnie gdy jedno nabicie starcza na 25/30 kulek (1 magazynek) zaleznie od temperatury to butla poszla na okolo 1000 kulek, mowie okolo, bo nie liczylem.

Niektorym starcza na wiecej, gdyz w replikach mniej gazozernych jedno nabicie gazem starcza na wieksza ilosc kulek. :)

EDIT: Ja posiadam dosc gazozerna replike z BB

Edited by dr Ziolo

Cóż, jeśli zamierzasz strzelać się co tydzień i gaziaka mieć jako zapas, to jedna butla starczy na długo, zwłaszcza że gaz w magazynkach nie szkodzi i mogą tak leżeć.

Jeśli będzie główna i zamierasz sobie postrzelać, to taka butla powinna wystarczyć na na jakiś czas. Krócej niż butla kulek, ale comiesięcznym wydatkiem raczej nie będzie.