lemposz Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Witam. Mam zamiar niedługo kupić CM028 i isc na strzelanke lecz jest problem. Nosze okulary i nie mam mundury, stad pytanie. Czy do okularów nie lepsza maska(jaka?) i jaki mundur kupic? Mam wojskowe dresy, dam pod spód i bd mniejszy ból ale co z tym mundurem, w jakich cenach są? Link to post Share on other sites
kisielowy Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Co do munduru, to raczej taki, jaki ci się podoba. Ceny są rożne - od 50zł do 400zł (?) . Link to post Share on other sites
lemposz Posted January 4, 2013 Author Report Share Posted January 4, 2013 (edited) No dużo to nie chciałbym wydać. Oczywiście mam jakiś odrzut od niemieckich mundurów Tak wgl to gdzie szukać mundurów? Edited January 4, 2013 by lemposz Link to post Share on other sites
Christophy Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Allegro? Sklepy z demobilem? Link to post Share on other sites
Garnek Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Chłopie, załóż dres na tą pierwszą strzelankę ,pójdź i popatrz jaki kamuflaż Ci się najbardziej podoba na żywo. Wybierz czy wolisz lans np. mundury pustynne do lasu :D, czy skuteczność (do naszych lasów w zależności od pory roku nadają się najbardziej kamuflaże flectarn, wz.93, DPM)...Jak nie masz kasy to nie proponuję nawet egzotyków typu mundury rosyjskie, szwedzkie, duńskie czy pixele ;)... Link to post Share on other sites
adacho9898 Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 Ja bym cie proponował multicama, ładnie się prezentuje moim zdanie ma naprawde ciekawy wzór. Lecz niestety jest on cholernie drogi :( Link to post Share on other sites
lemposz Posted January 4, 2013 Author Report Share Posted January 4, 2013 Wydaje mi sie ze wujek mial na zbyciu spodnie pixelowe Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 (edited) Ciężko o porządną maske do ASG która skutecznie chroniłaby oczy. No, może nie ciężko ale drogie są (przynajmniej wg mojej wiedzy). Kup te gogle. Podobno mieszczą się pod nimi okulary korekcyjne. Podobno też pod Bolle X800 wchodzą okulary. Niech Cie Bóg uchowa przed używaniem gogli/maski z siatką jako ochrony oczu. Jeśli chodzi o mundur to na początku olej go. Postrzelaj w starych ciuchach a potem kup taki jaki uznasz za dobry - ja używam Flecktarna i jest git. Kumple używają Wz. 93 i też nie narzekają. Tani a dobry jest też DPM. Edited January 4, 2013 by MarekMac Link to post Share on other sites
BASYLON332 Posted January 4, 2013 Report Share Posted January 4, 2013 W kwestii wady wzroku u mnie sprawdziły się szkła kontaktowe. Będziesz mógł przy nich dobrać dowolne okulary lub gogle ochronne. Link to post Share on other sites
OFF Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Pewnie nie wiesz jakie istnieją kamuflaże. To Ci się przyda http://forum.wmasg.pl/topic/21827-mundury-kamuflaze-wrazenia-i-opisy/ ,a później allegro lub jakieś sklepy. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Szukaj DPM albo flektarn'a na start. Multichłamy i inne temu podobne- fajne, szpanerskie ale na nasze warunki klimatyczne to mniej więcej tak jakbyś w desercie w lesie biegał. Polak- maskuje się fajnie ale co z tego jak niepraktyczny w cholerę a przy tym drogi. Chyba, że uwspółcześnione kroje w kamuflażu "pantera" ale tak czy siak wychodzą 3-5 razy drożej niż stary, dobry dpm. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 W multicamie w naszych lasach widać Cię jak na dłoni. Jest strasznie jasny. Może na łąki się przyda, ale to chyba w porze żniw. Garnek i dexter dobrze piszą, jednak powinni też spytać, czy zamierzasz dołączyć do jakiejś grupy. Bo mundur się dobiera do ekipy (przeważnie). Ochrona oczu - albo inwestujesz w soczewki korekcyjne i cieszysz się każdymi okularami i goglami, albo szukasz modeli z oprawkami na szkła. Link to post Share on other sites
Ombre Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Ja ze swojej strony polecam Ci brytyjskiego DPMa, lekki, przewiewny (doskonały na lato) i bardzo dobrze maskuje. Jedyna wada to spodnie lightweight nie chronią przed pokrzywami i innym dziadostwem, ale ja nosząc ten mundur cały jeden sezon miałem może 2 sytuacje gdzie się poparzyłem. Rozwiązaniem są też spodnie trochę grubsze, ale one są już mniej wygodne i goręcej w nich trochę. Jeśli nie bierze Cię odruch wymiotny patrząc na flecktarna, to to będzie chyba najlepszy wybór - tani, podobno bardzo wygodny i co najważniejsze świetnie maskuje (kosztem urody....) A jak na razie to możesz poczytać w różnych źródłach informacji gdzieś w necie o tych wszystkich kamuflażach, i wybrać ten który Cię najbardziej interesuje albo ten, który narzuci ci ekipa w ramach unifikacji. Link to post Share on other sites
cyp Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Bardzo dobrze sprawdza się w naszych lasach woodland marpat w połączeniu ze szpejem w coyote brown. Link to post Share on other sites
Powała Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Flecktarn, co prawda wygląda jak "coflina after day" ale: - dobrze maskuje w naszych warunkach klimatycznych zwłaszcza w lesie (gorzej w terenie trawiastym, otwartym gdzie lepiej zdaje egzamin DPM), - mundury Bundeswehry mają bardzo wygodny krój, - jest tani i łatwo dostępny. Link to post Share on other sites
Rychter Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Co do flecktarna, to można dokupić całkiem sporo szpeju w tym kamuflażu, no i maskuje naprawdę dobrze. Gdybyś zechciał nieco się wyróżniać pośród airsoftowej braci, to polecam rosyjskie maskałaty "dresiki" KZM - na Frontowcu i Allegro jest całkiem przyzwoity wybór. Link to post Share on other sites
lemposz Posted January 5, 2013 Author Report Share Posted January 5, 2013 Zastanawiałem się nad Polskim WZ 93 Zerknij na post nr. 11. Czytanie za zrozumieniem się kłania. Buniek92 Link to post Share on other sites
tomcio1980 Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 (edited) Co do flectarnu łatwo dostępne są małe i średnie rozmiary, na dużych chłopaków jest bardzo ciężko :( . Ze swojej strony polecam wz93 szczególnie gdy ktoś ma powyżej 115 w klatce, łatwo i w miarę tanio można dorwać mundur. A tak poza tym flecktarn mi śmierdzi, kumpel dostał po nim czerwone wypieki. Edited January 5, 2013 by tomcio1980 Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Bardzo dobrze sprawdza się w naszych lasach woodland marpat w połączeniu ze szpejem w coyote brown. Ale zauważ ile takowy kosztuje :) Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 (edited) Ze swojej strony polecam wz93 szczególnie gdy ktoś ma powyżej 115 w klatce, łatwo i w miarę tanio można dorwać mundur. A tak poza tym flecktarn mi śmierdzi, kumpel dostał po nim czerwone wypieki. WTF. Lemposz, Pantera jest w stanie dobrze zakamuflować w lesie mieszanym z wyraźną ściółką i w cieniu. Z tym, że większość dostępnych mundurów jest, w mojej opinii, za ciepła. To jednak kwestia indywidualna. Edited January 5, 2013 by SirHawk Link to post Share on other sites
tomcio1980 Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 WTF. Zobacz ile kosztuje komplet w rozmiarze GR16 bądź GR20. Do PŁ przywozi się to w workach na śmieci i sprzedaje na kilogramy jak najgorsze szmaty z lumpeksu. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Mi chodzi o to, coś ty napisał... Albo może w jaki sposób, bo wyszło na to, że Pantera to dobry wybór dla szerszych osób, co jest twierdzeniem dziwacznym i bezsensownym. Link to post Share on other sites
OFF Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Zastanawiałem się nad Polskim WZ 93 Zerknij na post nr. 11. Czytanie za zrozumieniem się kłania. Buniek92 To tylko rip-stop,albo dołóż trochę kasy i kup spodnie z Currahee z bluzą CS. Na początek możesz kupić np. same spodnie :icon_wink: No,ale jak nie chcesz dużo wydać to raczej odpada. Pomyśl nad DPM,łatwo można dorwać szpej do tego (i w miarę tanio). Buniek o gustach się nie dyskutuje :teethh: Link to post Share on other sites
arend Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Zastanawiam się ile razy można czytać i pisac to samo, szczególnie jak wszystko jest dokładnie opisane w przyklejonych tematach. Link to post Share on other sites
Bratek193 Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Zastanawiam się ile razy można czytać i pisac to samo, szczególnie jak wszystko jest dokładnie opisane w przyklejonych tematach. Prosta odpowiedź- lenistwo, brak umiejętności wyszukiwania informacji, uczulenie na opcję szukaj. Link to post Share on other sites
Recommended Posts