Lambert Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 (edited) Chciałbym Wam zaproponować spotkanie w formie małego zlotu, np. weekendowych dwóch dni. Spotkanie, na którym poza zabawą i wspólnie spędzonym czasem, możnaby zrealizować kilka celów takich jak: 1. Omówić w żywej rozmowie problemy nurtujące wszystko co wiąże się ze "snajpieniem" i wizerunkiem snajpera, a zwłaszcza: - problemy z akceptowaniem "mocy" naszych replik przez pozostałych graczy - zasady bezpiecznej gry na "ogólnych" - zasady użycia snajpy w terenie "zielonym" a także zurbanizowanym, w tym CQB - problemy techniczne: rodzaje snajp, upgrade, optyka ( na takim spotkanie możnaby przywlec sporo sprzetu i gadając nie buyć gołosłownym ) - maskowanie: jego rodzaje, używanie lub brak ( jak wyżej ) 2. Pokazanie nie-snajperom rozgrywki z nami: - jak to wygląda naprawdę ( nie w wyobraźni lub w opowieściach respowych pt. snajper = zło ) - jakie jest "zagrożenie" z naszej strony - z jakimi ograniczeniami borykają się snajperzy już z samego tytułu używania snajpy - jak wzrasta dynamika gry i jej "realność" gdy gracze muszą liczyć się z udziałem snajperwów ( presja zgrożenia ) 3. Być może, drugiego dnia możnaby powtórzyć gre tylko dla sanjperów lub z innymi graczami ale już fabularyzowaną 4. Być może warto byłoby również zakończyć zlot jakimś artykułem podsumowującym całe zdarzenie i rozwiewającym wszystki narosłe mity wokół nas. Artykuł taki mógłby zostać "przypięty" w naszym dziale jako małe kompedium wiedzy dla nowych. Podsumowując sensem zlotu "oswajanie" graczy AS z nami. Co o tym myślicie? Pytam, bo bez Waszego udziału cała akcja jest bezcelowa. To nie ma być zlot jak inne, których nie brakuje i niemal zawsze nie uwzględniają roli snajpera w rozgrywce, zasadami sprowadzając na nas jedynie ograniczenie fps. Nie chcę też, żeby był to stricte snajperski piknik. Taki już się odbywa i ma zupełnie inne cele. Pozdrawiam, Lambert Edited March 9, 2013 by Mendi Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Fajny pomysł, ale gdzie takie spotkanie chciałbyś zorganizować ? Quote Link to post Share on other sites
SaintRose Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Pomysł fajny, bardzo chętnie bym przyjechał na taki zlot. To nie ma być zlot jak inne, których nie brakuje i niemal zawsze nie uwzględniają roli snajpera w rozgrywce, zasadami sprowadzając na nas jedynie ograniczenie fps. Odnośnie limitów to rozbroił mnie regulamin imprezy CombatAlert2013 Snajperki max 550FPS SAWy max 500FPS Snajperom imprezy nie polecam :D Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Fajny pomysł, osobiście uważam, że wizerunek snajpera kreuje każdy w swoim środowisku, osoby, które psioczą na moc albo nie miały nigdy do czynienia ze snajperem, albo miało i nie wiedzieli ile on ma mocy, gdy parę razy szturmowałem, to jak padł okrzyk "snajper!", to jakoś nikt nie rzucał hasłem "ile on musi mieć mocy", bo po prostu trudno było bo namierzyć, a efekt psychologiczny był właśnie z tego powodu, a nie z powodu mocy. Ważne kwestie: -miejsce -organizacja -termin No i liczba maksymalna graczy, bo jak zjedzie się z 60-80 snajperów z Polski i przyjedzie na to 80-100 innych graczy to może być dziwnie na scenariuszu ;) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 24, 2013 Author Report Share Posted January 24, 2013 (edited) Tylu snajperów to nie ma w całej.. galaktyce! :) Termin to pierwsza połowa kwietnia. Miejsce.. Myślałem, żeby całą akcje przeprowadzić gdzieś w łódzkim ( bo cenralnie w kraju ). Ale nie znam tamtejszych miejscówek. Jeśli zatem, do wlkp nie byłoby dla Was, lebiegi za daleko -mam pomysł. To jak..? ;) Pozdrawiam, Lambert Edited January 24, 2013 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Jakby było przy okazji jakieś fajne strzelanie, wydaje mi się że mogło by przyciągnąć trochę ludzi ;) Quote Link to post Share on other sites
Aurendil Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Pomysł jak dla mnie zajebisty. Tak samo jak lokacja. Tylko warto pomyśleć nad jakimiś fajnymi scenariuszami pro-snajperskim. Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Lambert,ja jestem z łodzkiego więc jak coś to pisz, z chęcią pomogę :) Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Ja chętnie bym się pojawił jako nie-snajper ale cholernie chętnie posłuchałbym od starych wygów o snajpieniu i S-S i dowiedział się co nieco. Quote Link to post Share on other sites
yakuz Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 też był bym chętny ale wszystko zależy od terminu, niestety dużo weekendów mam inne "ważniejsze" wyjazdy, a jestem z samego południa Polski więc do centralnej trochę mam.. Czekam na dalsze info może akurat ;) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 24, 2013 Author Report Share Posted January 24, 2013 Tak, ma być strzelanie, Wojdatuz. A "atrakcją" będziemy tam my! :icon_wink: Chodzi o to, żeby przyciągnąć ludzi chcących przyjrzeć się snajperom z bliska, poznać nasze "tajne gildii" i żeby potem mogli snóć wieczorne opowieści wnukom jak nas wszystkich.. pozabijali. :icon_smile: A dla nas ma być zachętą to, że ta impreza bedzie przygotowana pod nas. Tylko Panowie, nie nastawiajmy się proszę, że ten piknik zaspokoi nawet najbardziej wyszukane oczekiwania wszystkich z nas - ma być w moim zamyśle bardziej "sympozjum naukowo-rozrywkowym" z którego zrodzi się coś więcej lub poprostu się uchlejemy i do chaty. :icon_wink: Na dniach postaram się opisać bardziej szczegółowo. A potem zawiesimy temat, być może również na lokalnych subforach, żeby wiara mogła się kapnąć ale nie chciałbym aby wyglądało to na natarczywą reklamę pt "hej, przyjedźcie do nas, będzie fajowo.." Bo wyjdzie tandetnie. A wiecie; My i tandeta.?! To neee.. :) @Skejter: W kontakcie! Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Kusisz kolego, kusisz. Ale mniej strzelania a więcej integracji :D poproszę. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 24, 2013 Author Report Share Posted January 24, 2013 (edited) Nie, Ty za młody na integracje jesteś - z Tobą to sobie ustawke zrobię na snajpy, lebiego! :) Pozdrawiam, Lambert Edited January 24, 2013 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Albo Ty za stary :D. Ja głosuję za formą "piknikową" tzn ognisko, gadanie, składane krzesełka, gadanie, pykanie ze sprzętu i wzajemna masturbacja, gadanie, ognisko- piwsko, kiełbacha- sen. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 24, 2013 Author Report Share Posted January 24, 2013 Dobra; piwo i kolorowe pisemko dla dextera - reszta strzela. :icon_cool: Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Dla dextera prędzej pare zdjęć ARESA AW338 :D Jak sam powiedział: Nooo, chyba nie zorzumiem :icon_biggrin:. Ide się onanizować aresem AW338. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Pomysł ciekawy, acz nurtuje mnie jedno. Przewidujesz jakąś selekcję uczestników? Czy bardziej na zasadzie "kręci Cię snajperstwo? zapraszamy!"? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 25, 2013 Author Report Share Posted January 25, 2013 Zaskoczyłeś mnie tym pytanie, troche. Z jednej strony impreza jest organizowana dla snajperów i strzelców wyborowych, czyli czyli jak to nazwałeś "selekcja" działą sama z siebie ale z drugiej strony, zależy mnie na otwartym jej charaterze. Otwartym, czyli dla każdego zainteresowanego poznaniem snajperów, zagraniem z nimi w sposób pozwalający wynieść własne doświadczenie. To nie ma być zamknięty kamp snajperski gdzie doskonalimy się w doskonałości.. Przez zabawę poznawać. :) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
yakuz Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Oj chętnie bym się z Wami wódki napił i postrzelał również... oby tylko termin mi spasował ;) czekam Panowie na konkrety. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Chociaż taki ze mnie snajper jak z koziej dupy trampki to i tak chętnie się zjawię :P Quote Link to post Share on other sites
yakuz Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Chociaż taki ze mnie snajper jak z koziej dupy trampki to i tak chętnie się zjawię :icon_razz: To ustawiamy się solo :P Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 No chyba raczej Lambert chce otworzyć środowisko tą imprezą, a nie dzielić ;) Każdy może się od każdego czegoś nauczyć itd. Nie będzie to chyba strikte pod "doszkalanie się" od tego jest weekend zwiadowców itd. Chyba bardziej zajawkowo ;) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 25, 2013 Author Report Share Posted January 25, 2013 Dokładnie. Ten pomysł jest pokłosiem dyskusji w innych wątkach. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
yakuz Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Może dotrze do ludzi (chociaż do części), że snajperzy z super hiper mega mocnymi i zabójczymi karabinami wyborowymi wcale nie są tacy źli. Quote Link to post Share on other sites
Sylver Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 O ile pogoda będzie odpowiednia na jazdę motocyklem, to i ja się zjawię. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts