samael16 Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Ze względu na wygodę polecę, jednak zdania nie zmienię to jest za drogie i sklep zdziera kasę jak miło za tą chińską tandetę. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 14, 2016 Report Share Posted October 14, 2016 Rozumiem. Ktoś jest w stanie polecić jakiego FASTa na tą chwilę się opłaca brać? Na ali są chińczyki za 40$, niby od FMA, czy Emersona, ale nie chce dostać przypadkiem JUMPa albo przejechać się na jakości/kolorze. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted October 14, 2016 Report Share Posted October 14, 2016 Na Cytadeli są FAST-y od BFT. Ktoś miał z nimi do czynienia? Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Na Taiwanie pojawiły się nowe FASTy http://www.taiwangun.com/helmy-maski/replika-helmu-fast-mh-z-szybka-regulacja-multicam-em?from=listing&campaign-id=14 Ktoś coś o nich wie? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Na Taiwanie pojawiły się nowe FASTy http://www.taiwangun...&campaign-id=14 Ktoś coś o nich wie? Sprawdź producenta (jest podany), a później przeszukaj wątek :F Po zdjęciach wnioskuję, że te repliki hełmów nie są wcale takie "nowe" ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Emersony to były bodaj pierwsze, albo jedne z pierwszych replik OC :) Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted October 26, 2016 Report Share Posted October 26, 2016 Tanio jak na emersony z regulacją. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 27, 2016 Report Share Posted October 27, 2016 Nowe w sensie, że weszły do oferty, może wcześniej były, Taiwangun wrzucił je jako nowy towar :) Chyba się skuszę na niego, wychodzi trochę drożej niż Emerson z Ali ale jest gwarancja na miejscu Quote Link to post Share on other sites
tomazo1974 Posted October 27, 2016 Report Share Posted October 27, 2016 Mam, używam, jest ok za tą cenę. Dodatkowe montaże słabe. Waga oczywiście daleka od oryginału. Polecam ew. zainwestowanie w poduchy dla lepszego komfortu. Quote Link to post Share on other sites
Venom-X Posted January 5, 2017 Report Share Posted January 5, 2017 Mam fasta emersona z szybką https://pl.aliexpress.com/item/NEW-Emerson-FAST-Helmet-with-Protective-Goggle-Pararescue-Jump-Type-helmet-Military-Tactical-airsoft-helmet-Free/32437371945.html?spm=2114.56010208.4.22.SfuYV3 chciałbym wymienić styropian na poduszki, czy ktoś już próbował takiej modyfikacji ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Kupiłem sobie Maritime FMA korzystając z okazji, że stały po 8 dyszek... Po wymianie zawieszenia na OCC-Dial ze zwykłego Ballistica (FMA) i podmienieniu montażu NVG na inny, hełm stał się naprawdę fajny i gotowy do użytku :D Przy standardowej konfiguracji to trochę dupa... Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 A mnie się właśnie to zawieszenie X-nape podoba nawet bardziej od OCC-dial Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Kupiłem rozmiar L/XL w związku z czyn nie da się sensownie wyregulować tego X-nape ;) Quote Link to post Share on other sites
janciownik Posted January 29, 2017 Report Share Posted January 29, 2017 Witam, Mam pytanko o montaż - czy rinho które pasuje do norotosa, będzie oasowalo do tych w fastach, np od emmersona ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 29, 2017 Report Share Posted January 29, 2017 Pokaż dokładnie o jaki żuraw pytasz. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted January 29, 2017 Report Share Posted January 29, 2017 Na FASTach montowane są przeważnie montaże VAS, do których pasują standardowe żurawie Rhino z dużą, płaską płytką. Płytka montażowa Norotosa ma ścięte dwa górne rogi i jest mniejsza. Obie nie są ze sobą kompatybilne, ale często można po prostu wymienić płytkę na samym żurawiu. Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Panowie. Szybkie pytanie. Która replika FASTa najlepiej sprawdzi się na małej głowie (56 cm)? Chodzi mi o rozmiar samej skorupy, tak żeby zakup nie skończył się efektem garnka na makówce. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Ja niedawno kupiłem Emersona. Ja mam 57-58cm i musiałem zrezygnować z bocznych poduszek, bo mnie mocno uwierał, więc chyba nie jest taki wielki. Kupiłem konkretnie ten: http://www.taiwangun.com/helmy-maski/replika-helmu-fast-mh-z-szybka-regulacja-foliage-em?from=listing&campaign-id=20 Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 W takim razie jeszcze pytanie o samego Emersona. Pobieżnie przeglądając różne sklepy natrafiam na ceny rzędu 100 kilku zł na taiwangunie a z kolei np na Azteko Emersony chodzą za ponad 300 zł. To są jakieś dwie odmienne serie? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 W takim razie jeszcze pytanie o samego Emersona. Pobieżnie przeglądając różne sklepy natrafiam na ceny rzędu 100 kilku zł na taiwangunie a z kolei np na Azteko Emersony chodzą za ponad 300 zł. To są jakieś dwie odmienne serie? Sprawdź czy różnią się wnętrzem, poduchami itd. Jeśli nie to pewnie zostały zakupione po innym kursie dolara, albo firmy miały taki kaprys żeby ustawić inne ceny ;) Quote Link to post Share on other sites
Ajwory Posted March 24, 2017 Report Share Posted March 24, 2017 W takim razie jeszcze pytanie o samego Emersona. Pobieżnie przeglądając różne sklepy natrafiam na ceny rzędu 100 kilku zł na taiwangunie a z kolei np na Azteko Emersony chodzą za ponad 300 zł. To są jakieś dwie odmienne serie? Podepnę się pod pytanie, nie widzę różnic między tymi za 350+, a tymi za 150+ bazując na zdjęciach. Z drugiej strony w rękach nie miałem, a i o samych FAST-ach wiem niewiele. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 24, 2017 Report Share Posted March 24, 2017 Podepnę się pod pytanie, nie widzę różnic między tymi za 350+, a tymi za 150+ bazując na zdjęciach. Z drugiej strony w rękach nie miałem, a i o samych FAST-ach wiem niewiele. Przeczytaj post powyżej ;) Quote Link to post Share on other sites
Ajwory Posted March 25, 2017 Report Share Posted March 25, 2017 Przeczytaj post powyżej ;) Wybacz, że pominąłem. ;) Chodziło o to, że jakoś ciężko mi uwierzyć, że praktycznie stuprocentowa różnica w cenie (na wielu sklepach) wynika z różnych kursów dolara. Do tego zdjęć tych droższych egzemplarzy jest o wiele mniej, więc ciężko mi jednoznacznie stwierdzić, że niczym się nie różnią nie mając obu w rękach. Podjadę przy okazji do jakiegoś sklepu stacjonarnego, pogadam i porównam organoleptycznie po czym dam znać. :) Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 Ktoś miał styczność z tym? Ponoć jakaś nowość, zawiedzenie i poduszki wyglądają spoko http://s.aliexpress.com/RNVfui6r Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 24, 2017 Report Share Posted September 24, 2017 Nowość, nowość - do tej pory były tylko kopie Ballistica, Base Jump, Carbon i Maritime. A teraz jak widać wreszcie wzięli się za XP High-Cut :icon_wink: Chociaż cały czas czekam na kopię Sentry... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts