Koszmar Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 Z tym niepasowaniem mid-capów trochę lipa. Ponoć w drugiej wersji UAR a miało być to poprawione...Widzę że nie do końca, a szkoda bo nosiłem się z zamiarem zakupu tejże repliki. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 Mój UAR jest w wersji v2, więc faktycznie, trzeba było wycinać kawałek platiku, żeby wchodziły inne magi. Ale tragedii nie ma, rozebranie repliki, wycięcie (np. dremlem) i złożenie trwa powiedzmy z 20 minut. A co po podklejonej izolki, to taki patent działa. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 13, 2016 Report Share Posted January 13, 2016 Dołączyłem do grona posiadaczy UARa. Zakup z TG. W komplecie mi trafiły się 2 highcapy: jeden krótki i jeden długi. Dodatkowo 2 sprężyny: 110 i 130. Powtarzalność FPS poprawna (360-365). Komora hopka ma dystanser typu H i kulki 0,25 ładnie kręci z suwakiem w połowie. Lufa stalowa 410mm. Czy jeszcze jakaś inna firma daje w budżetowych replikach stalowe lufy? Skupienie nawet lepsze niż daje Guarder 6.02. Albo ja dobrze trafiłem albo jest to dobra replika na początek, bez potrzeby tuningu zaraz po zakupie. Ta lufa jest napędzana z cylindra typu 2 i może też to wpływa na skupienie. Może zewnętrznie wieje tym plastikiem ale wystarczy ją wziąć do ręki i trochę postrzelać a banan na mordzie gwarantowany. Chyba zastąpi moją etatową MP5. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted January 13, 2016 Report Share Posted January 13, 2016 Hi-capy są do każdej na starcie i jak i sprężyny. Tylko przy ujemnych stopniach gumka sobie słabo radzi, zalecałbym wymianę. Lufa akurat to bardzo udany produkt ich marki. U mnie plastiki trzymają się wzorowo jak na razie. U mnie jescze kable są poprowadzone na przód, tam gdzie wyjmuje się atrapę regulatora gazowego. I delikatnie poszerzyłem tam kanał, poprzycinałem wypustki wystające do wewnątrz. Nie osłabia to konstrukcji a mieści mi się akurat lipo 11 1400mah. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 13, 2016 Report Share Posted January 13, 2016 Wszędzie się spotykałem z wpisami, że są 2 krótkie highcapy a dodatkowa sprężyna jest jedna. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted January 13, 2016 Report Share Posted January 13, 2016 Hmmm to może te z nowszej jakiejś serii maja te dwie extra... ? Twoja stokowa gumka tez jest czarna i ma wypustke do podkręcania w kształcie H? Bo przy mrozie moja szybko twardniała. Quote Link to post Share on other sites
AdrSer Posted January 18, 2016 Report Share Posted January 18, 2016 Sprawdzał ktoś działanie midów Battleaxe, Lancerów L5, czy Midów do KACa? Próbowałem Midów od KACa PDW, (jeżeli ktoś nie powiększał otworu w replice, to magi nie będą pasować). Niestety mają tendencje do wypadania z gniazda, słabo zatrzask trzyma. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 18, 2016 Report Share Posted January 18, 2016 Czego to ludzie nie wymyślą: http://www.popularairsoft.com/news/ap10-mp5-mag-bracket-aps-uar Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 18, 2016 Report Share Posted January 18, 2016 (edited) Czego to ludzie nie wymyślą: http://www.popularai...bracket-aps-uar No, i teraz można nazwać UARa brzydkim. Swoją drogą, to dla mnie to był zawsze taki MSBS bullpup wannabe. Edited January 18, 2016 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted January 25, 2016 Report Share Posted January 25, 2016 Opłaca się Pany, kupić taką repliriflejszyn ? Mam słabość do układu bullpup, więc poszukuję mojego ideału (który nie ma jeszcze airsoftowego odpowednika - MSBS-B i MDR). Przerobiłem kilka AUG'ów i F2000. Oba były PRAWIE IDEALNE. Jednak AUG od środka był problematyczny (celność, magazynki, ****owy selektor i te luźne kulki w replice oraz słaby rozwój na rynku ASG), a F2000 odwrotność AUG, który był bardzo wygodny (czyli był za szeroki, czy tam za grubą repliką była eFka)... UAR ma ostry odpowiednik w ogóle ? :D Replika wyglądem nie powala, taki prostu bullpup z tymi wyżłobieniami czy rowkami w body... Komu to potrzebne? A dlaczego ? :v Chwyt też paskudny, oraz kolba też taka gruba widać mocno od reszty, jak by but to był :D Tutaj coś ciekawego znalazłem dla majsterkowiczów -> http://imgur.com/gallery/HLL9z Oraz pytanie, czy nie ma za dużo rzeczy do poprawek ręcznych ? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted January 25, 2016 Report Share Posted January 25, 2016 Obniżanie górnej szyny nie ma sensu. Z kolimatrem to jeszcze zagra. Jeśli założysz optykę to przy fabrycznej wysokości frontu idealnie się składa bez maski. Sprawiłem sobie midy 70 kulkowe specny w metalowych obudowach. Pasują z delikatnym wciskiem. Siedzą sztywno jak skała i poprawnie podają kulki. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 UAR ma ostry odpowiednik w ogóle ? UAR jest pierwowzorem sam dla siebie, jest nawet opatentowany. Quote Link to post Share on other sites
B-A-R Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Mam pytanie do posiadaczy- co należało by wymienić od razu, przy zakupie? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Gumkę i ramę silnika. Giba sie jak p... rezus. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Gumka nie jest tragiczna ale ją sprawdziłem kilka gumek i ostatecznie został przezroczysty Guarder. Spisuje się świetnie z fabrycznym dystanserem H. Koszyk silnika ma luz ale nie zauważyłem aby w czymś to przeszkadzało. GB otwarłem, żeby spodkładkować ale okazało się, że nie ma co poprawiać. Wymieniłem uszczelkę głowicy, bo oryginalna nie najlepiej uszczelniała. Tłok dobrze sobie radzi na sprężynach do 130. Podczas testów że 150 poszły wszystkie plastikowe zęby. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Wymieniłem uszczelkę głowicy, bo oryginalna nie najlepiej uszczelniała. O to to. Podczas testów że 150 poszły wszystkie plastikowe zęby. To teraz masz short stroke'a :teethh: Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 (edited) Shortstroke'a to miałbym jakby poszły te metalowe. Zrobił się safe gun :icon_smile:. Teraz kupię coś z pełną metalową szczęką. Edited February 14, 2016 by mareq Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Mareq, i jak prace idą? DMR już powstał? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Jak narazie wsadziłem tłok SHS z metalową szczęką i silnik tornado f1. Na takim zestawie 550 FPS nie robi wrażenia. Obecnie waham się nad lufą. Teraz bardziej się skłaniam do zakupu precki 407mm. Dzięki temu po samej wymianie sprężyny będzie możliwa szybka konwersja do kompaktowej szturmówki. Po założeniu optyki po prostu zakładał bym tylko długi tłumik, żeby całość nie wyglądała komicznie. Korci mnie przetestować promyka delta strike i akurat przy długości lufy 407mm pewnie dobrze byłoby dać cylinder typu 0. Nikt o tym jeszcze nie wspominał ale przy zastosowaniu drogich i ciężko dostępnych kulek UAR ma pewną wadę. Komin podatnika kulek jest bardzo długi. Przy wymianie magazynka tracimy 7-8 kulek. Trzeba pomyśleć nad ograniczeniem strat. Natomiast pozbycie się trybu auto będzie banalne. Wystarczy selektor zablokować w pozycji semi, bo w trybie safe mamy mechaniczną blokadę spustu. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Nie myślałeś o wklejeniu oringa do kanału? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 13, 2016 Report Share Posted March 13, 2016 Dumałem właśnie nad czymś takim lub delikatnym elementem sprężynującym zrobionym że struny gitarowej. Quote Link to post Share on other sites
GHOST13 Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Odkopując temat baterii czy do stopki kolby wejdzie bateria 98x31x20mm? Martwi mnie to 20mm czy koszyk silnika nie będzie przeszkadzał bo reszta wymiarów to nie problem. Ewentualnie jakieś inne opcje na 11.1v? Widziałem po Waszych zdjęciach ze niektórzy wciskali tam i baterie po 34mm szerokości co sam nie brałem tego pod uwagę bo myślałem że nie wejdzie Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted September 7, 2016 Report Share Posted September 7, 2016 Mareq, i jak idą prace nad DMR? Jak z zasięgiem na tych 550 fps? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 Na razie odpuściłem temat DMR. Powodem jest górna część body. Tego nie czuć w łapach ale ma ono minimalną możliwość ruchu na lewo i prawo. W związku z tym nie da się poprawnie ustawić lunety. Przy odległościach rzędu 50-60m to kiwanie jest niezauważalne ale jak celujemy na 80m to różnica już jest spora. Trzeba pomyśleć nad stabilizacją body względem lufy. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted October 21, 2016 Report Share Posted October 21, 2016 Montował ktoś może komore prowina do uara? I jak zachowują się wasze modele? Coś się posypało już? Ja u siebie po całkowitym przebiegu około 40k kulek zajrzałem do środka i wszystko trzyma się jak po zakupie. Myślę nad hydrografiką dla niego teraz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts