Nath Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Z chińskich tw na razie jest najlepszym wyborem :). Quote Link to post Share on other sites
goren Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 Z chińskich tw na razie jest najlepszym wyborem :icon_smile:. Jestem podobnego zdania. Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 (edited) Za taki fajny efekcik z strzelania można nawet ją wysyłać od czasu do czasu na gwarancje. Edited May 31, 2013 by RaaZ Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 14, 2013 Report Share Posted June 14, 2013 Z chińskich tw na razie jest najlepszym wyborem :icon_smile:. Mógłbyś wyjaśnić dlaczego? Bo o DTW w sumie nie wyczytałem zbytnio negatywnych opinii, więc chętnie bym się czegoś dowiedział :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 14, 2013 Report Share Posted June 14, 2013 Największą bolączką DTW jest system hop up. Nie jest to 1:1 z Systemą, część części dasz radę przełożyć, część nie idzie, efekt jest taki, że jak trafisz na wadliwy egzemplarz (a to się niestety zdarza) to albo musisz zrobić przekładkę lufa zewnętrzna+lufa wewnętrzna+hop z systemy ptw, albo kupić nowego hopa do DTW i trzymać kciuki że będzie kręcił dobrze. Inna sprawa-DTW to miks ptw i aeg-front jest w standardzie aeg, kolba w ogóle jakiś dziwactwo (ani od palnego ani aegowa nie wchodzi). Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 14, 2013 Report Share Posted June 14, 2013 W sumie to A&K także ma front od AEG. No cóż, w takim razie poczekam. I tak trochę czasu minie zanim się uzbiera kase, to do tego czasu już się może wyklaruje co najlepiej kupić nie wydając kilka swoich pensji Quote Link to post Share on other sites
ŁYSY KOŃ Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 Witam jestem posiadaczem tej repliki Komora hopup jest identyczna jak Systemy (ja swoją wymieniłem)zaskoczeniem że stokowa tesz daje rade Front od AEG ale moim zdaniem to plus korpus chociasz bez oznaczeń ale sztywny Co do prowadnicy kolby to chcąc założyć inną kolbe trzeba popracować pilnikiem Cylindry od Systemy w sumie pasują trzeba lekko powiększyć wybranie pod zębatke Magazynki pasują od Systemy, MAG i Vanaras Awaryjność moja już była na wymianie silnika i elektroniki (troszke się spiekliłem bo replika ma niespełna 3 mies.) radość ze strzelania rekompensuje wszystkie bolączki :icon_lol: Ogulnie to mam zamiar pozbyć się elektroniki założyć mosfet Gate3.2 ,mikroswich ,wyłącznik krańcowy (do przerywania ognia po ostatniej kulce)wiem że nie będe miał selektora a le mosfet ma funkcje 3 burst Quote Link to post Share on other sites
goren Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 PTW A&K mojego kumpla ma znacznie mniejszy ROF niż Systemy. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Może to kwestia zębatek-A&K ma zęby będące kopią torque upów afaik. Quote Link to post Share on other sites
Sevi Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 (edited) Pierwsze wrażenia z pierwszego strzelania: Co zauważyłem: HopUpa mozna podkręcic z 408 FPSów na 500?! Nie wiem czy to wina magazynków czy czegoś innego ale przy strzelaniu co któraś zostaje poszatkowana lub np. co druga poprostu wypada z lufy.?! Edited June 24, 2013 by Sevi Quote Link to post Share on other sites
Sevi Posted June 28, 2013 Report Share Posted June 28, 2013 (edited) Dzisiaj przestrzelilem PTW na 4 magazynkow tj. Systemy, A&K i MAG. Według mnie jest problem z podwaniem kulek w magazynku MAGa. Reszta magow bez zarzutu. Replika ładnie pracuje. ROF na AUTO słaby ale przy ponad 500 eFPeSach AUTO jest zbędne. Kulki lecą prosto i daleko Ogólnie jestem HAPPY:))) Edited June 28, 2013 by Sevi Quote Link to post Share on other sites
goren Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Podczas strzelania słychać i czuć brzęczenie sprężyny. Trochę to jest wnerwiające dla mnie :) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Kwestia sprężyny, albo spasowania, prowadnicy z tłokiem i sprężyną. Jak macie jakieś z PTW, możecie pokombinować :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Rozkładaliście cylinder? Może przy składaniu coś się słabo ułożyło? Albo po prostu taki urok chińskiego cylinderka ;). Quote Link to post Share on other sites
goren Posted July 5, 2013 Report Share Posted July 5, 2013 O ile wiem to Sevi nie rozbierał cylindra. Quote Link to post Share on other sites
Sevi Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Dokładnie. Nic nie dlubalem. Ten dźwięk to pewnie urok chińszczyzny! Quote Link to post Share on other sites
levis Posted July 19, 2013 Report Share Posted July 19, 2013 a jak jest ze szczelnością układu? ile fps na poszczególnych cylindrach ? Quote Link to post Share on other sites
goren Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 (edited) Jest coś dziwnego bo Sevi ma przy hop upie ustawionym "na zero" trochę ponad 400 fps a przy "podkręconym" 500. Cylinder czerwony. Na logikę powinno być raczej odwrotnie :icon_smile: Może podkręcenie hop upa uszczelnia układ. Albo przy "wyzerowanym" coś przeszkadza kulce bardziej niż gumka. Edited July 20, 2013 by goren Quote Link to post Share on other sites
levis Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 magazynki od DTW G&G pasują? Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 Magazynki od DTW są dużo węższe niż oryginalne Systemy, MAGa czy Vanarasa. Quote Link to post Share on other sites
levis Posted July 26, 2013 Report Share Posted July 26, 2013 to jakich firm pasują do A&K ? Quote Link to post Share on other sites
levis Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 czy ktoś doradzi ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 (edited) Vanaras, Mag, Magpul PTS, Systema, A&K. Edited August 2, 2013 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Sevi Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 Systema, A&K, Mag. Te potwierdzam bo mam. Z magami MAGa według mnie jest problem z podawaniem Quote Link to post Share on other sites
levis Posted August 3, 2013 Report Share Posted August 3, 2013 skąd kupowaliście czerwony cylinder ? ten podpasuje? http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=KA-PA-32&search=special&rs=ptw&catid=&cat= Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts