Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Heh, ja to mam szczęście do ASG :roll: . Poleciała mi część o oznaczeniu SC-7, dokładnie z takiego pierścienia odłamała się połowa i sprężynka (SC-3) go nie dopycha do tyłu. Przez to pistolet czasami się zacina. Trzeba podnieść lufę do góry, żeby ów element spadł do tyłu broni i już działa. Muszę napisać do machineguna, czy nie mają tych części (pewnie to z 10zł kosztuje). Ale narazie czekam, aż będę miał na mp5 kasę, bo przesyłka mnie wyniesie tyle co ten element :ściana:

• Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

@MUffas

Powiem Ci tak. Gdy przeczytalem ten temat po raz pierwszy bylem w dokladnie takiej samej rozterce jak ty. Mega pozytywne wrazenia z "recenzji sklepowych", zostaly zburzone poprzez to co tutaj wyczytalem.

Zaryzykowalem jednak i swiadomy mozliwych problemow, ktore moga wystapic zakupilem tego socoma.

I powiem, ze jak narazie nie przytrafilo mi sie nic (odpukac w niemalowane), co bylo tutaj opisywane. Magazynek sie trzyma, po nasmarowaniu gaz z niego nie ucieka (tydzien minal od ostratniego zaladowania i gaz wciaz jest), w pistolecie nic nie peklo, wszystko dziala itd..

Wez jednak pod uwage, ze jest to moj pierwszy gaziak, wiec moge byc "nieobiektywny".

Witam wszystkich,

Tez mialem chetke na ten pistolet, kusi mnie jego moc i cena :twisted:

ale nie wiem jak z wykonaniem :/

Ponoc cos strasznie nawala przy zamku i w magazynkach :|

Po tych wszystkich waszych komentarzach zwatpilem czy tak naprawde oplaca sie kupywac tego gaziaka. Nie chce wydac 170 zl i po np. 4 miesiacach znow zaczac zbierac na kolejny pistolet.

Moze ktos konkretnie sprecyzowac/opisac jak to ma sie naprawde :?:

Ps. jakie jeszcze inne gaziaki polecacie ?

na rugera nawet nie dam sie namowic bo mi sie strasznie nie podoba :język2:

@Mlin

mi gaz ucieka :(

robiłeś coś żeby ci nie uciekał?

Nie wiem czy to mozna zaliczyc do "robilem cos" ale psikalem sylikonem na element SC 62 i SC 63 magazynka. (zaworek gdzie ladujesz gaz i "pierdzielnik napedzajacy"). Po tym gaz przestal sie ulatniac.

@Dkt

Ja wiem, ze takie formulowanie pytan kusi. Wiem bo sam takie pytania zadawalem. Ale o wiele lepiej bedzie jesli przeczytas zten temat 3 razy, a pozniej zapytasz sie o cos precyzyjnego.

Ja ci moge napisac ze poki co z moim modelem sie nic zlego nie dzieje.

zakladajac ze nikomu nie bede celowal w glowe, chyba nie bedzie az tak zle. Okulary z Ciastoramy za 10zl wytrzymuja serie z 4 metrow

Taaa tylko, że one mają takie gumowe osłonki na bokach i już widziałem jak "nieznana" kulka przeszła przez to jak przez masło.

Panowie

Większość waszych problemów z tym sprzętem wynika moim zdaniem z niewłaściwego się z nim obchodzenia.

Oczywiste jest, iż nie jest to full metal, więc jego elementy narażone są na uszkodzenia. Natomiast, jeśli ktoś uważa, iż wydając około 170 pln (nawiasem mówiąc ostatnio widziałem go za 139pln) nabywa sprzęt niezniszczalny to jest w błędzie.

Uważam, że MK 23 jest naprawdę dobrym sprzętem jak za te pieniądze, ktoś może uznać za wadę brak BB lub duże gabaryty tego guna, ale co dla jednych jest wadą dla innych jest zaletą.

Podsumowując: jak się dba tak się ma :lol:

I tym optymistycznym akcentem kończę mój wieczorny wywód w tym temacie

jeden magazynek mi nawalił :?

dzisiaj na strzelance na początku było ok ale poźniej coś sie w nim porobiło :?

kiedy wkładam go do giwery to wystrzeli tylko pierwszą kulke, pozniej musze go wyjąć i znowu włożyć i wystrzeli tylko pierwszą kulke :?

i po każdym strzale mi się zacina spust :?

wie ktoś może o co chodzi? :(

labik, obejrzyj sobie "podajnik kulek" w magazynku, czy te części nie są powykrzywiane itp. czy kulki lekko wchodzą do maga, czy musisz je pchać na siłę. I jak ma się u ciebie sprawa elementu łączącego te "skrzydełka" - trzyma ci się jeszcze, wykrzywił czy odpadł?? Poza tym przesmarować i przeczyścić maga na pewno nie zaszkodzi.

podajnik kulek? co to?

mam z boku wykrzywiony taki bardzo malutki kawałek plastiku o średnicy 1mm. Ma to jakiś wpływ na to? Jak tak to co z tym zrobić?

kulki nie wchodzą lekko

jaki element łączący jakie skrzydełka?

aha i jeszcze jedno: ktoś mówił że można zabezpieczyć maga przed rozwaleniem... jak to zrobić?

>>jaki element łączący jakie skrzydełka?

jesli dobrze rozumuje to chodzi o to:

jak zaladjesz magazynek masz kulki idace w 2 rzedach, przy samej gorze 2 rzedy zamieniaja sie w 1 i u gory w podajniku jest zawsze 1 kulka. Skupiamy sie na "podajniku". Podajnik jest zbudowany ze skrzydelek i elementu laczacego skrzydelka, czyli cienkim kawalku plastiku powodujacycm ze kulka w podajniku trzyma sie, zamiast wypadac.

chyba o to miejsce w magu chodzilo wyzej.

Hola hola Panowie

Czy chcecie powiedzieć' date=' iż kulki do maga ładujecie w barbarzyński sposób od góry?

Jeśli tak to macie przyczynę pourywanych „skrzydełek”!

nieeee. jeden jedyny raz tak ladowalem, swierzo po wyciagnieciu pistoletu z pudelka. Za drugim ladowaniem juz sie zorientowalem co i jak, wiec watpie zeby to bylo przyczyna..

• 1 month later...