maxavelli Posted April 8, 2006 Report Share Posted April 8, 2006 On tych kulek NIE PRZYTRZYMUJE! Bodajze krakman informowal, ze im ten element tez padl w magu do SOCOM'a, ale w zaden sposob nie uniemozliwilo to strzelania! Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted April 8, 2006 Report Share Posted April 8, 2006 To NIE jest żaden nowy produkt ten laserek. Widać na pierwszy rzut oka laserek z Allegro plus samoróbka przełącznik i samoróbka montaż. I to nie jest zdjęcie oryginału! Oryginał miałby bicia fabryczne na zamku :] Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 8, 2006 Report Share Posted April 8, 2006 To NIE jest żaden nowy produkt ten laserek. Widać na pierwszy rzut oka laserek z Allegro plus samoróbka przełącznik i samoróbka montaż. Nowy produkt z fabryki VHM myślę, iż prezentuje się bardzo dobrze Twisted Evil Zakladam ze VHM=Vaderski Home Made, wiec wszystko sie zgadza ;-)! Ale fakt, do LAM'u toto malo podobne - bardziej pasowaloby do USP, bo ono mialo taki wynalazek na wyposazeniu w... hmmm, Grey Fox wie o czym mowie ;-)! Quote Link to post Share on other sites
dejo Posted April 8, 2006 Report Share Posted April 8, 2006 ale mi sie dlamala calkowice jedna strona i nawet jak wkladam maga to wszystkie kulki mi wylatują ;/ please HELP Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted April 8, 2006 Report Share Posted April 8, 2006 mozna. taiwangun to podobno za 20kilka zl sprzedaje. napisz im maila. Quote Link to post Share on other sites
vonmarxx Posted April 13, 2006 Report Share Posted April 13, 2006 mam skromne pytanie: czy tłumik od tego socoma będzie pasował do czegoś innego na gwint 14 mm lewokrętny? poz Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted April 13, 2006 Report Share Posted April 13, 2006 Nie. Wystarczy poczytać w sklepach, że ten Socom ma gwint 16mm!!! Jakby miał 14mm to chyba wszystkie by już wykupili... :D Quote Link to post Share on other sites
fifka57 Posted April 13, 2006 Report Share Posted April 13, 2006 witam mam pytanko jak rozebrać zamek przy tym socomie? gdyz chce sobie hop-siupa wyregulowac Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 13, 2006 Report Share Posted April 13, 2006 Bylo opisane w tym temacie nawet ze zdjeciami - poszukaj... Quote Link to post Share on other sites
Light Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 A ja mam pytanie do trwałości gwintu pod tłumik, czy to jest plasticzek czy metalowy gwint pod tłumik ? I jaka różnica jest między gunem z military a z machinguna bo ten z MG jest tańszy ;) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 Gwint jest metalowy. I czuc ze to nie jakis ZnAl tylko porzadny kawal metalu! Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 gwint pod tlumik nie rowna sie przypadkiem temu, co "wystaje nam z lufy pistoletu" ? Jesli tak to jest to plastik Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 A to ciekawe, u mnie jest to metal... Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 jak Bogow kocham, u mnie jest to abs... Przeciez jeszcze ktos pisal w tym temacie, ze te gwinty lubia sie "psuc" (wycieraja sie, jak to plastik) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 No mowimy o tym co wystaje z pistoletu, co ma gwin i na co nakrecamy tlumik, tak? Wiec ukrzyzuj mnie, ale to jest METAL! Quote Link to post Share on other sites
karolen Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 I jaka różnica jest między gunem z military a z machinguna bo ten z MG jest tańszy na military dają do niego latarke z wbudowanym laserem ;) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 Nie tylko - to zupelnie inne guny. Nie jest to tez zwykla "latarka z laserem" - system LAM jest bardoz trudny do dostania i wielokrotnie podkreslalem ,ze jesli ktos kupilby tego guna a okzalo mu sie to zbedne, to ja bym ten lement od niego bardzo chetnie odkupil za rozsadne pieniadze. Inna sprawa ze SOCOM'y KSC i TM ( te z LAM'ami) to podobno duzo lepsze sprzety, a ja powiem tak - wszystkie sie sypia, wiec po co przeplacac? Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 No mowimy o tym co wystaje z pistoletu, co ma gwin i na co nakrecamy tlumik, tak? Wiec ukrzyzuj mnie, ale to jest METAL! Swojego socoma sprzedalem koledze z grupy wiec jak tylko go dopadne to pogryze ten cholerny gwint zeby zobaczc. Na te chwile zostaje przy swoim - jesli to jest metal to jest wyjatkowo plastikowy :P Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 Wlasnie probowalem pogryzc i bola mnie zeby :-). Zimny, twardy METAL, jak nic! Na dodatek schodzi z niego lakier, wiec wyraznie to widac... Chyba, ze chodzi Ci o inna czesc i nie mozemy sie dogadac... Quote Link to post Share on other sites
polch Posted April 20, 2006 Report Share Posted April 20, 2006 Ja w sprawie gwintu... skoro mlin klnie się na bogów że plastik, a maxavelli daje się za to, że gwint to metal - ukrzyżować, to albo ktoś pierdzieli(tylko w jakim celu?) - albo mówicie panowie o klamkach z różnych firm? Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted April 20, 2006 Report Share Posted April 20, 2006 Hyh, watpie zeby byla taka mozliwosc. Wiemy z Maxem ze mamy te same klamki bo swego czasu wysylalem mu jeszcze Pmy z zapytaniami o TEGO socoma ;) Szkoly sa dwie: -albo ja sie myle (nie mam w tej chwili socoma w rece) -albo mowimy o innej czesci i nie mozemy sie dogadac (w co watpie). A, ze ufam talentom neuroleptycznym maxavelliego zostanmy poki co przy jego wersji...przynajmniej doptoty nie bede potrafil udowodnic lub tez obalic swojej ;) (jesli to bedzie metal to oficjalnie mianuje sie idiota dnia :F ) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 20, 2006 Report Share Posted April 20, 2006 Dobra, jesli to bedzie plastik to ja mianuje sie debilem miesiaca (tytul przyznawany przez redakcje PSX Extreme). Ale watpie zebysmy mowili o roznych elementach - mowimy o tej gwintowanej czesci,wystajacej z lufy, ktora praktycznie odroznia SOCOM'a od P8, prawda? A co do moich talentow neuroleptycznych : ide wlasnie moje obolale zeby wyleczyc zimnym piwem :-). Quote Link to post Share on other sites
SAMCRK Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 ... w military coś niby dodają ?? LAM ?? ja tam nic nie widzę aby coś dodawali .... http://military.pl/s/m/GGH0302.html?sort=&...s=&id=eNAbFGDt# http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1134 i z kąd ta różnica w cenie ?? teoretycznie opłacało by się bardziej w machinshicie ... choć tam sa czasami problemy ... ?? Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 Ok jestem Wiejskim Glupkiem (usmiecha sie w strone maxavelliego) Otoz wyzej wspomniany element wyglada na plastik (i to do tego taki o ktorym mowimy "plastik-fantastik") a jednak jest metalowy! Wczoraj na strzelance przyjrzalem sie blizej temu elementowi i -no dorba zdradze sie- ugryzlem go ;) Lakier zlazl, metal ;) (wygladahjacy na dupoaty, a jednak metal ;) ) Zwracam Honor Maxowi! Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 Puszczamy w niepamiec, jako ze przyznales sie do bledu - a ja to cenie w ludziach ;-). To ze wczesniej nie zszedl Ci lakier z gwintu (co mnie zdziwilo, bo schodzi bardzo szybko) tlumacze sobie jedynie mozliwoscia braku lub rzadkiego uzytkowania tlumika. A co do gryzienia - prawda ze zeby bola? Niedlugo przez SOCOM'y dentysci zaczna zacierac rece ;-). SAMCRK - to ta sama replika! Wiem bo mam, i poznaje po wykonaniu i chociazby pudelku... Problem w tym ze cena na military.pl jest ABSURDALNA... Krakman mial w jeszcze lepszej niz MachineGej (a i gwarancja pewna), ale niestety chyba skonczyl im sie asortyment. Piszcie do Krakmana, to moze znow wrzuci SOCOM'y na sklep ;-)... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts