KonradMK Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Chciałbym żeby były :( Bo oddzielnie nie da się kupić łożyskowanej prowadnicy do Specny NIGDZIE. Były na GF. Jedna jest na bank w redberet.pl Quote Link to post Share on other sites
Tendi Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Wie ktoś jakie risy pasują do sa-b01 ? Quote Link to post Share on other sites
AlCapone Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 (edited) Witam mam kilka pytań do posiadaczy replik Specna Arms. 1. Czy na start wystarczy tylko wymiana gumki, czy trzeba wymienić coś jeszcze? 2. Sądzicie, że te emki mogą wytrzymać rok, zakładając, że będe używał jej co tydzień, lub dwa i nie będę jej katował? Dopowiem także, że bardzo dbam o repliki. 3. Jesteście zadowoleni z zakupu tych repliki, czy może żałujecie? Edited July 7, 2014 by AlCapone Quote Link to post Share on other sites
karo83 Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Ja osobiście żałuję. Replika częściej była na serwisie niż u mnie. Kolba po pierwszej imprezie została wymieniona bo zrobiona z odpustowego plastiku. Krótko, nie wstydzę się powiedzieć że dałem się nabić w butelkę kupując tą "zabawkę". Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 To prawda plastiki są mega badziewne-odpustowe, jednak same repliki po drobnych pracach i malutkim doinwestowaniu są naprawdę ok. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 1. Zależy czego oczekujesz od repliki. Wymiana stockowej gumki to najwyższy priorytet bo to co Specna daje w stocku to jakiś żart. 2. Jasne że wytrzymają. 3. Jestem zadowolony tak na dwa razy. Do tej pory miałem same chińczyki więc przeskok na nieco lepiej wykonanego chińczyka nie wywołał wielkiego szału. Rozczarowałem się systemem szybkiej wymiany sprężyny który i tak oznacza rozbieranie całej repliki. Nie udałoby mi się jednak taniej kupić m4 mk18 mod 1, dlatego wybrałem Specnę i nie żałuję :D Quote Link to post Share on other sites
Konaro Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Ja swoją mam 3 miesiące, strzelam co tydzień, wymieniłem tylko gumkę na zieloną G&G i jestem bardzo zadowolony. Mam w teamie 5 emek od Specny i w jednej do kosza poszedł silnik, a tak to żadna jeszcze nie była na serwisie. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Może nic tym nie wniosę ale mam od jakiegoś czasu wrażenie, że pierwsze eMki SA były jednak lepszej jakości niż to co teraz się pojawia. Patrząc po tym co pisze się tutaj i po tym jak macałem nowe wypusty. Chyba, że albo ja na dopracowany model trafiłem albo na taki sobie obecnie. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted July 7, 2014 Report Share Posted July 7, 2014 Moje wrażenie jest podobne jak Cerbera, tyle że na minus dla nowych specnuchów są plastiki - jeszcze gorsze od starych, odcień i faktura korpusu jak dla mnie na + (starsze są bardziej czarne i trochę się świecą). Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 (edited) Widziałem parę nowych specn po tuningu i jakoś mam mieszaną opinie osobście nie zauważyłem takiego spadku jakości, ale logicznie rzecz ujmując emki po paru miesiącach zaczęły robić karierę dobrego chinola i mieć niezłą sprzedaż, dlatego jakość szybko spadała z powodu większego nakładu pracy. Edited July 8, 2014 by komandoczołg Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Miałem tak i winna była sprężynka stycznika kostki, pękła bo jest licha. Wymieniłem na podobną z zestawu sprężynek SHS. Też tak miałem, tylko do tego wszystkiego jeszcze mi spust nie odbijał :icon_razz: no tu tez tak było. Replika rozebrana po 30 k kulek. Cylinder ok, głowica cylindra - ok, tłok - ok, chociaż jeden ząb na środku widać że już odczuł swoje głowica tłoka - ok zębatki - ok łożyska - ok kostka stykowa i blaszki - brak śladów zużycia (replika nie ma mosfeta) silnik - ok szkielet - ok Części niestandardowe w gb - kable, dysza, sprężyna główna. po takim przebiegu , gb został rozebrany, wyczyszczony, przesmarowany od nowa. spadek tylko 5 fps. Quote Link to post Share on other sites
AlCapone Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Czyli ogólnie polecacie te repliczki? Będzie to moja druga replika, sam zastanawiam się czy wybrać SA czy EA. Ale te szyny i niska cena do mnie przemawiają. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 jest ok, ale w sumie jak każda - trzeba kilka części wymienić :) Quote Link to post Share on other sites
AlCapone Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Dotąd biegałem z cm031 w całkowitym stocku i w pełni spełnia moje wymagania. Poprostu kałaszek mi się znudził i chce kupić m4, które będzie strzelało tak jak tamta cymka, no albo troszkę lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Piledriver Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Ja jestem w pełni zadowolony z mojej M16-tki, przeżyła jak dotąd ok 8 strzelanek, więc stosunkowo niewiele, chociaż mam ją cztery miesiące. To co mnie pozytywnie zaskoczyło to wykonanie zewnętrzne i malowanie, bo choć nie tylko ja używałem tej repliki (mam tendencje to pucowania karabinu nawet w trakcie walki) to póki co nie uświadczyłem ani jednej(!) rysy na body. Jedyne co to szpara na kolbie sie coraz bardziej powiększa i w tej chwili już będzie miała ponad 1mm, ale tu poradze sobie szkotą. Strzela w pełni satysfakcjonująco jak na szturmówkę, przynajmniej jak dla mnie, a jedyne co było w niej robione to wymieniona gumka i dysza, no i oczywiście smarowanie i podkładkowanie. Nawet nie czuję potrzeby wymiany kabli, a na stockowej sprężynie osiąga stabilne 425fps. Quote Link to post Share on other sites
MKlinger Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 B02 dopóki wisiała na ścianie i czekała na weekend wyglądała bardzo przyzwoicie. Po jednej strzelance na niezbyt gęstym terenie pojawiło się pełno rys. Wygląda to teraz tak https://lh6.googleusercontent.com/-Gkbam7X9xd4/U72cpg3ITbI/AAAAAAAAAOA/NM9GnaSAbpI/w958-h575-no/20140709_214141.jpg Quote Link to post Share on other sites
Ptaq5 Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 (edited) @MKlinger z tego, co widzę te ryski są tylko powierzchowne (nie widać przez nie aluminium), mam rację? Jeśli tak, to nie ma co się martwić, bo to tylko warstwa wierzchnia, która po długim użytkowaniu powolutku schodzi cała (wtedy replika tylko się bardziej błyszczy) ta pod spodem dobrze trzyma. Przynajmniej tak jest z moją b-02, a widziała już sporo przez swoje 9 mies życia :icon_wink: Edited July 10, 2014 by Ptaq5 Quote Link to post Share on other sites
AlCapone Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 Mam pytanko, czy taka batka wejdzie do kolby SF? http://gunfire.pl/product-pol-1152198581-Akumulator-Redox-LiPo-2400-mAh-7-4V-20C.html Oraz jeszcze jedno pytanie, czy podkładkowanie to konieczność, bo w gf kosztuje 89zł. Czy coś grozi replice bez podkładkowania? Coś może spowolnić pracę gearboxa? Quote Link to post Share on other sites
dybek Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 Tak, wejdzie. Sam takiej używam. Quote Link to post Share on other sites
Said Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 B02 dopóki wisiała na ścianie i czekała na weekend wyglądała bardzo przyzwoicie. Po jednej strzelance na niezbyt gęstym terenie pojawiło się pełno rys. Wygląda to teraz tak https://lh6.googleus...0709_214141.jpg To już Twoja spraw jak traktujesz replikę. Jeżeli obija Ci sie po oporządzeniu, rzucasz nia i tyrasz po ziemi a do tego słuzy Ci jako topór obosieczny to... Nigdy w życiu nie wmówisz mi, że po JEDNEJ strzelance przy NORMALNYM używaniu tak zjechałeś farbę. Miłem multum replik i szczerze nigdy w życiu nie udalo mi sie tak porysować korpusu. Quote Link to post Share on other sites
AlCapone Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 Okej, dzięki, a pomoże ktoś z tym podkładkowaniem? Czy jest to konieczność i czy jego brak może zaszkodzić replice, lub spowolnić gearboxa? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 Brak prawidłowego podkładkowania pogorszy kulturę pracy, może powodować szybsze zużycie zębatek oraz awarię trybów. Niestety pomóc "zdalnie" jest ciężko, najlepiej oddaj to komuś kto się zna i zrobi to dobrze ;) Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 Naucz się sam podkładkowania, fajna zabawa :) Quote Link to post Share on other sites
Said Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 (edited) Podkładkowanie to pikuś. Idzie sie tego nauczyć w 2-3 godzinki. Nieraz zajmuje to mniej niz godzine, czasami nawet pół. Wiążę się z tym niestety rozbieranie gearboxa a tu zaczynaja sie schody dla tych co mają półtorej lewej ręki ;) Edited July 11, 2014 by Said Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 12, 2014 Report Share Posted July 12, 2014 Zapraszam: http://wmasg.pl/pl/articles/show/567017 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts