Puloman Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 A więc tak :). Już replika była na kilku strzelankach. Przemieliła razem około 2k kulek. Kultura pracy bardzo dobra tylko to brzęczenie sprężyny... Polecam zrobić teflon fixa ;). U mnie mocno uszczelnił komorę z gumką zieloną G&G. Wrażenia z repliki są bardzo dobre :). Replika którą posiadam to SA-A05. Używam do niej magwella od TMC na ris i bardzo dobrze się sprawdza ^^. W bolt catchu jest różnica między moim modelem, a modelem kolegi SA-B01. Chodzi mi o dźwięk który wydaje u niego jest tylko pstryk, a u mnie słychać takie brzęczenie sprężynki. Jego lower reciver jest chropowaty, a mój gładki jak upper. Oznaczenia jeszcze nie schodzą.Guma na kolbie ma dobre mocowanie przez co nie ma szans odpaść :D. Replika według mnie jest godna polecenia ;) i stanowi dobrą bazę pod tuning. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 (edited) Oznaczenia nie schodzą i nie zejdą, mojej zaraz styknie 11miesięcy - nie ubyło nawet kawałeczka oznaczeń, a giwera tyrana praktycznie co tydzień. Dla mnie ma to nijakie znaczenie, ale piszę jakby ktoś się o nie martwił :icon_smile: Edited June 21, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Badylek75 Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Mój karabin posypał się po ostatniej strzelaninie, na semi "sieje" jak na auto, potrafi wystrzelić 6 kulek przy lekkim dociśnięciu spustu... generalnie coraz mniej jestem z tej broni zadowolony (dodając poprzednie uwagi)... Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Posypały mi się przyrządy celownicze... Wyskoczyła mi sprężynka razem z całym tym kółeczkiem... Mam pytanie. Da radę to jakoś naprawić? Bo próbowałem na znane mi sposoby i niezbyt wychodzi. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 mojej zaraz styknie 11miesięcy A jak się trzyma farba? Replika jest wyraźnie poprzecierana czy prawie jak nówka? Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Jak nówka to nie jest, bo moja każda giwera ma zawsze pełno rys :P Ale farba nigdzie nie odchodzi płatami itd. Jak chcesz to zrobię i wrzucę fotki. Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Mimo iż na gwarancji to otworzyłem GB, umyłem, przesmarowałem, wypodkładkowałem. Warto to zrobić, bo co tam się dzieje... Dodam tylko, że u mnie nic złego się nie dzieje, zgubiłem tylko jedną czy dwie atrapy pinów, chyba licho były wklejone. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Jak chcesz to zrobię i wrzucę fotki. Poproszę :) Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 Proszę: https://plus.google.com/photos/107733393383507004472/albums/6024798411004059841 :D Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 Wow... w porównaniu do repliki po wyjęciu z pudełka to świeci się jak psu jajca :F. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 Może to przez lampe błyskową w moim zajebistym telefonie, w rzeczywistości w porównaniu z innymi emkami wypada normalnie :P Quote Link to post Share on other sites
Vader1995mw Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Witam. Może ktoś się orientuje które magazynki pasują do emek Specny? Próbowałem szukać, ale wiele nie znalazłem. Interesują mnie metalowe. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Wszyskie, to żry ze wszystkiego :D. Mam specny, boyie, beta projecty i jakieś no name, wszystkie podają. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 (edited) Witam. Może ktoś się orientuje które magazynki pasują do emek Specny? Próbowałem szukać, ale wiele nie znalazłem. Interesują mnie metalowe. Polecam metalowe lowy Boyi - te tanie. Siedzą jak skała,wypadają fajnie i podają wyśmienicie :icon_smile:. Edited June 15, 2014 by Fishbonee Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 kumpel używa pmagów beta project i jest zadowolony Quote Link to post Share on other sites
Said Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 U mnie PMAGI acm podawały ok, ale był ogromny problem z zasięgiem. Na magach specny jest najlepiej. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Ja mam midy gfc podają bez zarzutu jednak latają jak żyd po pustym sklepie ale od czego jest izolka ;) Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Ooo właśnie, chłopcy, używał ktoś tych plastikowych stanagów midów Specna Arms, co są w kompletach sprzedawane? Quote Link to post Share on other sites
zim_b Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Ja je mam, zero problemów. Fajnie wykonane podają idealnie. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 A ja polecę low-capy aresa. Minus to trzeba podkleić taśmą i nie mają u spodu blaszki :P. Quote Link to post Share on other sites
Vader1995mw Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Dzięki za odpowiedzi. Rozejrzę się zatem za tymi metalowymi Boyi'ami, bo zależy mi na tym, żeby magazynek nie latał za bardzo bez podklejania taśmą. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Mam pytanie... Czy każda replika (krótka i długa lufa) ma taki sam typ cylindra czy wrzucali inne? Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 U mnie w M16 był typ 0. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 M4 RIS [sA-A04] - cylinder typ 2 Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Czyli wrzucają inne :). Kolejne pytanie. Wie ktoś jakie lipo powinno się zmieścić w kolbę? Oczywiście jakieś które już posiadacie bo sam sobie pomierzyłem itd, ale jakaś opinia by się przydała do specny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts