AlCapone Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 Ja kupiłem w jarmixe. I szczerze polecam ten sklep, rozbiorą za darmo, nasmarują i spodkładkują. Nawet montaż gumki i kabli jest darmowy. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Efekt zacinki: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10706322_584717771632389_622637210_n.jpg?oh=35385523e6152a73936af08bfc0ce6b5&oe=542150DD&__gda__=1411453634_58db03003939d108112038bd2ebf0b37 . Gdyby nie to, ten tłok pewnie by jeszcze banglał długo. Swoją drogą nie polecam kulek PJ :P Quote Link to post Share on other sites
Said Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Ulala to czym to reanimowałeś? Akumulatorem od diesla? :D Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Już nie było co reanimować :D Quote Link to post Share on other sites
Adamo55 Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Witam. W piąteczek dostałem swoją SA B03. Giwerę zakupiłen na azteko. Poprosiłem ,,azteków" o wymianę gumki na guardera, lufy na guardera 6.02 363mm, przesmarowanie GB i wypodkładkowanie go. Zgodzili się to zrobić w cenie usługi wymiany lufy i gumki z racji tego, że robiłem u nich duże zakupy. Być może moje oczekiwania były zbyt wielkie jednak gdy kulka po 40 metrach leci w prawo lub w lewo, kilka leci prosto, potem znowu zbaczają w lewo lub w prawo to według mnie jest coś nie tak. Dziś czułem się jakbym strzelał ze stocka. Nie wiem czy ten precyzyjny guarder jest taki ciulowy czy o co chodzi? Kolega z gietką GFC z precą shs, gumą g&g ma takie same a nawet lepsze osiągi bo precyzja strzałów jest zdecydowanie większa. Co robić? Zaraz porozkręcam to ustrojstwo i zobaczę jak złożony jest zespół lufy i komory, może w serwisie coś spaprali. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 (edited) Głównie wina nieszczelności lub zasyfionych elementów. Może z dyszy zieje smarem po komorze (swoją drogą stock dysza też jest kijowa i to podstawowa rzecz do wymiany). Może nieszczelność na nowej gumce, lub na dyszy. Lufa najlepszym wyrobem na świecie nie jest, ale takiego czegoś na pewno by nie odstawiała. Edited September 21, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Adamo55 Posted September 21, 2014 Report Share Posted September 21, 2014 Lufa jest brudna. Znajdują się w niej drobinki jakiegoś syfu. GB pluje smarem ale nie jest jakoś mega strasznie, na husteczce pojawiają się czarne kropeczki. Wyczyszczę lufę, poskładam i dam znać jutro. Jakby ktoś miał jakieś sugestie to będę wdzięczny. Rocker o ile dobrze pamiętam chwalił się świetnymi osiągami SA B03 w podobnej konfiguracji. Właściwie nie tylko on, a w mojej coś mi nie pasi. Mam nadzieje, dzisiejszy zabieg pomoże. Quote Link to post Share on other sites
JunglerMan Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Zauważyłeś jakieś zmiany? Quote Link to post Share on other sites
Adamo55 Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Zauważyłeś jakieś zmiany? Rozwaliłem gumę Guardera, czekam na nową. Przyrządy celownicze można o kant dupy wytłuc, nie da się ich ustawić tak żeby strzelały tam gdzie kuli lecą. Na stockowej strzela tak sobie, zaraz idę do lasu postrzelać do tarcz. Quote Link to post Share on other sites
JunglerMan Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Zdaj relację ze strzelania, jak można to zdjęcia :) Quote Link to post Share on other sites
Vader1995mw Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Ktoś się orientuję gdzie można dostać tą śrubę? Na dolnej szynie miałem chyba kiepsko dokręconą, na jebance musiała odpaść i zaginęła w akcji. Quote Link to post Share on other sites
Sneakazzz Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 (edited) Panowie może jakoś doradzicie. Mam w planach zaopatrzyć się w coś krótkiego i w miarę taniego pod stricte tylko i wyłącznie cqb. Na oku mam Tanka od specny: http://gunfire.pl/po...152203171_6.jpg Tutaj pojawia się moje pierwsze pytanie głównie skierowane do ewentualnego użytkownika tego modelu. Jak z luzami na risach? Trzyma się to jakoś w kupie w raz oczywiście z dopasowaniem body? Na kolbie pewnie luzy standardowo ale i tak kolba idzie na dzień dobry do wymiany na magpula. Może luzy będą mniejsze. Oczywiście emka nie będzie stockowa. Mam zamiar włożyć do niej na dzień dobry mniej więcej to: Górny pułap kosztów modyfikacji to do około 400 zł Może macie rady odnośnie tego zestawu części. Będzie jako tako to banglać aby powolutku specna przestała być specną? Edit na szybko. Kurka wodna mogłem ten post w oddzielnym temacie odnośnie tuningu specny zamieścić. Za późno się zreflektowałem. Przepraszam za szybkie kliknięcie. Może jest możliwość przeniesienia postu jeśli tak był bym wdzięczny. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Edited October 9, 2014 by Sneakazzz Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Mblocka bym sobie odpuścił, dysze polecam Core. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 Jak bys brał czerwonego SHS to koniecznie Opóźniacz do tego. Mblock jest nie potrzebny jak nawet Admin Wiciok( ten co pisał recenzję na główną) wsadzał do nich m170. Silnik G&P warto w sumie choć nie obowiązkowo. Dorzuć do tego jakieś podkładki do zębatek. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 Mistrzu - to, że replika pociągnęła M170 podczas chronowania to akurat nic nie znaczy i nie wyklucza, że rozpadła by się po np. 1k kulek... Aczkolwiek szkielet wyglądał na taki, który na normalnych sprężynach pociągnie długo. Głowicę cylindra można sobie darować. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 Aczkolwiek nikogo nie zachęcam, napisałem tak tylko, że ktoś próbował. Kolega pytał o konfigurację do CQB więc M block nadal nie jest mu potrzeby fakt też taka głowica cylindra jest zbędna. Od siebie jeszcze dodam, że możesz jakąś dobrą sprężynę dołożyć. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Właśnie zauważyłem, że replika dziwnie strzela. Wyjmując magazynek i zostawiając kilka kulek w komorze to podczas strzalu wylatują one nie lufą lecz z komory HU nawet gdy replika jest do "góry nogami". Z włożonym magiem 7/10 to puste strzały. Co może być nie tak ? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Źle dolegająca komora HU lub za długa dysza. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 Wina dyszy, dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 Napisz jaka to dysza jest za długa, tak dla potomnych. Chyba, że chodzi o stockową :teeth: Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 Stockowa była źle założona. Quote Link to post Share on other sites
ABCD Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 Panowie,posiadam M16A4 od Specny (SA-B07) i chciałbym zapytać o długość dyszy właśnie i jaką polecicie :) Quote Link to post Share on other sites
zenon21 Posted October 21, 2014 Report Share Posted October 21, 2014 A czy są już jakieś informacje na temat tego kiedy będą dostępne nowe serie emek z systemem Enter&Convert nie wymagającym rozbierania repliki? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 (edited) Panowie,posiadam M16A4 od Specny (SA-B07) i chciałbym zapytać o długość dyszy właśnie i jaką polecicie :icon_smile: Mogę Ci polecić dyszę Core podwójnie uszczelnioną z tworzywa. Ale takie informacje to już w dziale o tuningu "specny" poszukać: http://forum.wmasg.p...s/page__st__380 Edited October 22, 2014 by splinter Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 Mam pytanie do osób, które modyfikowały Specny zewnętrznie. Jakie chwyty pistoletowe tu podchodzą? Ja swego czasu kupiłem kopię G27 od P&J, no i... dupa. Chwyt za nic nie chciał wejść na gearbox. Po szlifowaniu, spiłowaniu tyłu i nabiciu młotkiem na szkielet, jako tako siedział. Niestety nie było mowy o normalnym działaniu repliki z tym chwytem, bo naciskał na łożyska. Chętnie wrzuciłbym do swoich Specnuchów coś niestandardowego, ale nie chcę znowu puszczać kasy z dymem. Jeśli coś wmontowaliście bez problemu u siebie, to dajcie namiary na takie chwyty ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts