ANTEK21 Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 http://www.taiwangun.com/prosty-chwyt-pistoletowy-do-serii-m4-black-acm?from=listing&campaign-id=20 ten pasuje na 100% Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 22, 2014 Report Share Posted October 22, 2014 G27 jest do bani, kumpel ma taki i nie da się go zamontować prosto, co szybko zżera zębatkę silnika. Quote Link to post Share on other sites
RoNiN691 Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 Potwierdzam wszelkie kopie MagPul'a pasują na dziury, ale w moim przypadku musiałem zeszlifować wnętrze by wszedł silnik tornado. Quote Link to post Share on other sites
maxk Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 Jak z wytrzymałością gearboxa? Proszę o odpowiedź osób, które trochę kulek przemieliły na mocniejszych sprężynach niż te dodawane do zestawu. Chcę wsadzić m130 guardera, lecz nie chcę przesadzić i doprowadzić do uszkodzenia szkieletu. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 Spokojnie wytrzyma. Quote Link to post Share on other sites
Piledriver Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 Może kogoś zainteresuje wynik przeglądu po 7miesiącach intensywnego użytkowania M16 Specny. Na początku dałem replike do smarowania, podkładkowania, wymieniona została dysza na AirsoftPro oraz czarna systema. Replika generowała wtedy na stockowej sprężynie 425fps (rozrzut 422-428). Teraz dałem ją serwisantowi na jego prośbę bo chciał coś przetestować, przy okazji ją przeglądnął. Replika przemieliła spokojnie 30tys. kulek, używana praktycznie co tydzień. Jedyny problem jaki z nią był to podwójne strzały kiedy zużyła się gumka i naleciał syf do dyszy. Po otworzeniu gearboxa serwisant sam był mocno ździwiony, bo replika w środku praktycznie w ogóle nie ma śladów zużycia, co potwierdza wynik na chronometrze - na stockowej sprężynie, po przemieleniu ok. 30tys. kulek i na stockowej gumce replika generuje 420fps z rozrzutem rzędu 2fps. Sam zacząłem żałować, że obiecałem sprzedać ją znajomemu... Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 G27 jest do bani, kumpel ma taki i nie da się go zamontować prosto, co szybko zżera zębatkę silnika. Jakoś ja dałem radę (foto w profilu) a miałem te same problemy ze swoją sztuką, co wspomniano wcześniej - źle nachodził i cisnął w łożyskach. Ale do tego trzeba trochę więcej skila w szlifowaniu, bo wystarczy zrobić to dobrze w miejscach nachodzenia na łożyska i miejscach styku z body a bardzo ładnie taki chwyt idzie ułożyć. Do tego moim zdaniem silnik w nim ciaśniej siedzi niż w magpulowym, ale na tyle dobrze że nie blokuje regulacji silnika. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 Nie wspomniałem, że to było w Boyiu :teethh: - może w Specnie nie ma aż takich problemów z tym chwytem, jakie były tam. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 Są, są. Zabawy z tym sporo, ale zadanie wykonalne. Szlifierka, sporo czasu i cierpliwości i da się to przerobić. Ja nie mam nic z tych rzeczy, więc kupiłem a'la MOE i faktycznie pasuje cacy. Quote Link to post Share on other sites
edhardy Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 Witam, jakiego karabinu palnego jest replika b03 specna arms? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 M4 :>. Serio, emka to baaaaardzo modularna platforma. Żadna armia nie używa chyba akurat takiej konfiguracji. Quote Link to post Share on other sites
edhardy Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 M4;) w internecie mozna znaleźć ze jest to replika ar-15, m16, a nawet hk-416 , stad pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 (edited) SR-15 konkretniej. Edit, chociaż to dość luźne odwzorowanie. Edited November 4, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
halasfil Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Najwyraźniej się nie pojawiło Jak z kompatybilnością innych upper receiver'ow? Ktoś coś w tym kierunku robił? Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Najwyraźniej się nie pojawiło Jak z kompatybilnością innych upper receiver'ow? Ktoś coś w tym kierunku robił? Od CA nie podchodzi Quote Link to post Share on other sites
Valor92 Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Ja próbowałem z metalową górną połówką od JG/GFC (http://gunfire.pl/product-pol-1152201892-Gorna-czesc-korpusu-z-chwytem-transportowym-do-replik-typu-M4-M16.html) i może by podeszła, tylko trzeba kombinować przy przednim pinie. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Było... testowane z G&P, efekt ten sam co u Valor92 Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 W końcu prawdziwie szybka wymiana sprężyny w Specnach. Jak podaje Gunfire, na razie w wersjach specjalnych. Trochę drogo, ale przynajmniej coś się ruszyło. http://gunfire.pl/pr...l-Edition-.html http://gunfire.pl/pr...l-Edition-.html Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 (edited) Cena śmieszna, do tego myślałem, że kable nie zmieszczą się w prowadnicy, ale jednak. Wreszcie jest ta szybka wymiana, tylko ciekawe jak teraz z wytrzymałością prowadnicy. Przedtem siedziała na śrubie w gearboxie, teraz trzyma się jedynie na znalowej nakrętce. Edited November 28, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Jakiej znalowej nakrętce? Prowadnica jest stalowa, wkręcana w gwint w korpusie, który jest na tyle długi, że naprawdę nie ma się tam co zepsuć. Rozwiązanie jest genialne w swojej prostocie i sprawdza się rewelacyjnie. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Mówię o prowadnicy kolby. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Nakrętka jest ze stali, aczkolwiek nie wiem, czy jest odlewana, skrawana na maszynie (najmniej prawdopodobne), czy robiona tak jak zębatki (prasowana z opiłków). Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 Mówisz o nowych modelach, bo u mnie w starych Specnach amelinium? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 W nowych na pewno stal, a w starych już nie pamiętam dokładnie, ale chyba w tej testowanej przeze mnie też była stal, ale strasznie gówniana (coś a'la zębatki). Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted November 29, 2014 Report Share Posted November 29, 2014 stal nakrętki swoją drogą, ale body ma średniej jakości metal, ciekaw jestem czy gwint w jego prowadnicy się nie wyrobi bo to nie będzie ciekawe gdy szkielet i body robią się "niestandardowe" Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts