Errhile Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Powała, no bez przesady - postaw dowolny model kamuflażu na takim tle i w takich warunkach oświetleniowych, i będzie wyglądać ja z kosmosu. Tak, Kret ma TASS 57. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 (edited) Errhile, lubię Cię, mówisz i masz: - DPM - Flecktarn Faktycznie różnica znikoma... :icon_wink: Ps Ale nie ma o co się sprzeczać, wiadomo, że najlepsze kamo na nasze warunki to Fleck i DPM. Edited July 10, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Quzodor Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 I jeszcze moja przeróbka :D Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Test nie nadający się do niczego, zwróć uwagę na użyty aparat, lampę błyskową, warunki oświetlenia itp. Co mnie najbardziej dziwi w tej sytuacji? Wystarczą 2 sekundy w google by znaleźć argumenty. Dla ułatwienia dodam że wystarczy wpisać frazę: Test kamuflaży. Ktoś bardziej ambitny. potrzebujący więcej informacji mógłby pokusić się o wpisanie tejże frazy w obcym języku. Dwa pierwsze z brzegu linki: http://paramilitarni...y-kamuflaz.html http://www.spat.dobr...m/public_4.html Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 (edited) W przypadku alpentarna, ważne jest to czy kupuje się nowy czy stary mundur. Stare często sprane można kupić za grosze i wtedy faktycznie maskują tak sobie jak zresztą wszystko co sprane. Nówki dobrze sprawdzają się na terenach południowej polski, w rzadszych lasach lub w lasach iglastych. W jesień biją na głowę nawet fleka, po za tym są bardziej wytrzymałe od fleków i dpm a cena za nówki wynosi 50 zł. Ten czerwony kolor tak naprawdę jest bordowy w niektórych przypadkach bardziej buraczany (dużo ciemniejszy niż na zdjęciach) i z gdy osoba w tazie oddali się o parę metrów to nie rzuca się w oczy, a wręcz przeciwnie. Edited July 10, 2013 by korobov Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Quote Link to post Share on other sites
pl123 Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Dobrym rozwiązaniem jest w sumie kupno materiału w dowolnym maskowaniu. Wybierasz się do krawca i ustalasz jak mundur ma być uszyty( liczba kieszeni, zamków, rozmiar itd.) Jest to nawet tanie, za wz.93 wyszło mi tak z 130 zł Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted July 10, 2013 Report Share Posted July 10, 2013 Niby tak tylko że niektórych może "boleć" to że nie mają kontraktowego munduru z metką "Kama" na kołnierzu ;) Ja osobiście jak kupuję mundur staram się wybierać kontraktowy, nie żaden mil-tec ani krawiec. Mówicie fleck i DPM, a ja wam powiem, że u mnie na Lubelszczyźnie jest sporo terenów gdzie to właśnie MC i MTP spisują się całkiem nieźle. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 odnośnie szwajcara to nowe szwajcarskie mundury, nie te czerwone, sa juz calkiem fajne Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted July 11, 2013 Report Share Posted July 11, 2013 (edited) Dobrym rozwiązaniem jest w sumie kupno materiału w dowolnym maskowaniu. Wybierasz się do krawca i ustalasz jak mundur ma być uszyty( liczba kieszeni, zamków, rozmiar itd.) Jest to nawet tanie, za wz.93 wyszło mi tak z 130 zł A to kwota za samą usługę czy liczysz już z materiałem? Przy czym nie można tracić z pola widzenia, że (1) można znacznie taniej nabyć gotowy mundur, (2) szycie munduru to nie szycie stroju komunijnego ani skracanie sukienki i nie każdy krawiec może mu należycie podołać, a aby (3) zaprojektować mundur, trzeba mieć jakiekolwiek pojęcie czego się potrzebuje i umieć te potrzeby przełożyć "na materiał". Tym samym to nie jest dobre rozwiązanie dla początkujących. Edited July 11, 2013 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts