Gecko123 Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 No, one schodzą dość tanio, a są bardzo fajne. Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 No faktycznie tamto moje zdjęcie to pomyłka, jednak jest wiele(coraz więcej) zdjęć z Fastem, zatem jednak używany w jakimś stopniu jest. Ale nie o tym miałem. Czy ktoś z Was wie czy Marsoc używa, w przypadku kabury Serpa, na panelu udowym tych uchwytów na latarkę oraz magazynek? Czy jest to Airsoftowy wymysł? Chcę takie cudo nabyć ale nie mam pewności czy to nie jest jakiś pic na wodę właśnie :) Dzięki! Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Jakich uchwytów? Zapodaj foto, bo nie wiadomo o co chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 To są po prostu ładownice. Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 To ja wiem, że to są ładownice:), tylko wątpliwość miałem taką, iż nie wiedziałem czy używają tego faktycznie w Korpusie czy jest to jakiś wymysł "cywilny". One są odkręcane od panelu więc może jak komuś wadzą to może je zdjąć. Pytam, bo nie widziałem takiej konfiguracji na fotkach MARSOCu. Btw czy te ładownice są wypełnione jakąś gąbką czy czymś, że ten multitool na zdjęciu powyżej czy też sam magazynek siedzi w ładownicy "stabilnie" i nie wypadnie? Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Niektóre multitoole są wielkości magazynka lub nawet większe ( Gerber MP600, MP800 nie mieszczą się do ładownic 9mm EI, LBT, MIWO, do kydexowych podobnie ), więc można uznać, że multitool jest "na wcisk" i nie wypadnie. Quote Link to post Share on other sites
Wargator Posted October 1, 2013 Report Share Posted October 1, 2013 I znowu ja :) Czy poniżej kamizelki nosi się comfort pady z paskiem i do niego przyczepione - np. kabura udowa, panel udowy, worek na zrzut i np pouche z granatami? Czy w jego miejsce raczej pas molle biodrowy? Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Hock36 Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Teraz coraz rzadziej spotykane są biodrowe molle. A pasa z comfort padem jeszcze nie widziałem. Najpewniejszą opcją jest po prostu rescue belt. Quote Link to post Share on other sites
antekGT Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 małe pytanko czy fasty są częściej z czy bez szyn montażowych i czy spodnie od wdl to bdu używane przez armie czy jakieś inne cudo Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Portki pachną mi G3 od CP. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 FASTy w większości (99% ?) występują z szynami. Co do spodni w woodlandzie to widuje się klasyczne BDU, G3 od Crye i coraz częściej od Drifire. Quote Link to post Share on other sites
antekGT Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 (edited) ten operator wygląda mi na MARSOC. Ale czy to jest MARSOC Edited December 6, 2013 by antekGT Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Masz przecież pod zdjęciem że to Green Beret ;) Quote Link to post Share on other sites
antekGT Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 dzięki za odpowiedź.ale gdzie ty widzisz ten napis Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 A Special Forces soldier pictured on operations with Afghan commandos in Affghanistan, 2010. This Green Beret is armed with a SCAR-H fitted with a bipod. The MK 17 Mod 0 SCAR-H is a 7.62mm x 51mm caliber rifle that has recently begun being fielded by US Special Operations Forces. Quote Link to post Share on other sites
antekGT Posted December 19, 2013 Report Share Posted December 19, 2013 a czemu wolą używać woodland-a w Afganistanie Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted December 19, 2013 Author Report Share Posted December 19, 2013 działają wraz z ANA, a oni chodzą w.woodlandach. Quote Link to post Share on other sites
antekGT Posted December 19, 2013 Report Share Posted December 19, 2013 ANA to też wróg talibów. Więc po co się upodabniać No zastanów się. Śmiało. I zacznij poprawnie pisać, bo inaczej posty będą znikać... Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted December 19, 2013 Report Share Posted December 19, 2013 Bo Giaur jest lepszym celem niż brat w wierze...? Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Nie pisz do niego takimi trudnymi słowami, bo nie zrozumie przekazu ;) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 We, to jest Byron, do tego lektura na rozszerzeniu, może nie "zajarzyć". Quote Link to post Share on other sites
deber Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 Dzień dobry! Mój kolega powiedział mi że gdzieś na fotkach widział że MARSOC używał MBSS/MBAV. Jakos nie wydaje mi się on kompetentny w tym temacie więc z czystej ciekawości chciałem zapytac ekspertów :) Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted January 14, 2014 Author Report Share Posted January 14, 2014 MBAV używał i używa. MBSS za czasów Force Reconu, i nie jestem pewien czy przypadkiem nie na VBSS-ie. A może to byli SEALsi... Quote Link to post Share on other sites
Zeus_ Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Wg moich informacji to MBSS w CB był używany w latach 2006-2009 na PACA-y (czy jak to się tam odmienia ;-) ) Quote Link to post Share on other sites
deber Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Dzięki Panowie! wiedza poszerzona ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts