Sokoov Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 A moze wyposazyc sie w pas bez szelek? Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 (edited) Pas zbyt mocno obciążony, bez szelek bardzo niewygodnie się nosi. PS: Po za tym kusi mnie noszenie samego chesta na krótkie jebanki. Edited April 5, 2015 by Wintar Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 (edited) A nie lepiej dobrać plecak tak, żeby go z czestem spiąć? LBT ma takie rozwiązanie w 1961, do którego można dopiąc plecak z systemu mbss. Edited April 6, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
fincher Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 http://m.ebay.pl/itm/271828455890?nav=SEARCH Co myślicie o takiej kamizelce? Nie ma pasować do niczego, ma być praktyczna i w miarę wytrzymała. Sprawdzi się? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Płyty do tego będą? Quote Link to post Share on other sites
fincher Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Raczej nie, chciałbym mieć do czego wrzucić ze 3 magazynki, jakieś pierdoły, w późniejszym czasie może rozbudować o jakieś inne "kieszonki". Miał ktoś kontakt z ebajowymi kamizelkami? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Sądzę że : kamizelka jako tako jest ok noszenie tego bez płyt mija się z celem ta aukcja to oszustwo Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Witam. Otóż szukam czegoś nowego :icon_wink:, ale czy się opłaca wymieniać? Aktualnie posiadam taką kamizelkę. Szukam czegoś do kwoty 360zł obowiązkowo w cordurze, delikatnie więcej miejsca lub tyle samo co na tej którą posiadam. Myślałem nad http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,620/KAMIZELKA-MODU-OWA-P-S-P-B-2 Czytając o niej, ludzie mówią, że bez atrap płyt lata to jak szmata. Chciałbym się zapytać czy będzie to aż taka różnica przesiadając się z tamtej kamizelki na coś takiego? Polecilibyście może coś innego? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 8, 2015 Author Report Share Posted April 8, 2015 Kupując PLATE CARRIERA (MBSS też nim jest...) kupujesz jak sama nazwa wskazuje NOSZAK PŁYTY. Tym samym plate bez płyty to jak samochód, który nie jeździ, albo długopis który nie pisze. Niby można mieć, ale pytanie - po ki uj?! Zmień kamizelkę (MIWO to MIWO, na pewno zostawia w tyle chiński wynalazek) i kup sobie choćby atrapę płyt. Quote Link to post Share on other sites
Rumcajs5 Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Po zdjęciach widać, że ta kamizelka z ebay'a to SPC od TMC. Mam dokładnie ten sam model, ale kupiłem z drugiej ręki bez dołączonych ładownic, więc nie będę się o nich wypowiadał, ale sam insert na 3magi do eMki jest lichy i szybko się rozpadł. Palsy przyszyte prawidłowo, w równych odstępach, tutaj nie ma się czego czepić. Materiał to nie Cordura, ani żaden nylon (bo oryginalnego nylonu do oporządzenia używa chyba tylko Blackhawk), ale też nie jest to chińska cerata. Dla mnie trochę mocniejszy niż poliester z Miwo, więc prędzej Ci się znudzi i ją sprzedasz, niż się rozpadnie. Rzepy w porządku, nie są tak bezsensownie "twarde" jak w kamzach ACM'a. Dla mnie jedna z wygodniejszych kamizelek, na którą załadujesz masę szpeju, a jak będziesz chciał mieć lżejszą platformę wystarczy, że wymontujesz cumerbunda i comfort pady z naramienników. Dodatkowo możesz nosić boczne płyty, ale musisz dokupić kieszenie na nie, bo TMC ich nie dodaje, tak jak Flyye - konraktowe chodzą po 100-150zł. Trzeba pamiętać, że SPC nie ma siatki dystansowej, więc grzeje jak jest słoneczko, ale jest znośnie. Do tej kamzy wchodzą zwyczajne płyty SAPI - w moim egzemplarzu rozmiary M/L. Jednak, jeśli chcesz nosić taką małą ilość szpeju i nie nosić płyt, to tak rozbudowana kamza mija się z celem (chyba, że w "najlżejszej" wersji). Może ogarnij jakiegoś fajnego, markowego chesta, a jak będziesz potrzebował balistyki to dokupisz sobie PACA i git. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 @Yahalom dlatego pytam :D. Ogólnie biorę pod uwagę wszystko do tych 360zł. Coś proponujesz? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Jak nie chcesz płyt to kup chestrig lub kamizelkę load bearing, np flc Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 8, 2015 Author Report Share Posted April 8, 2015 Jeżeli jedynymi warunkami ma być fakt, że będzie z lepszych materiałów + będzie miała trochę większą powierzchnię montażową, to MIWO możesz śmiało brać. Do tego dokupisz płyty (atrapy) i będzie git. Obejrzyj jeszcze ORLIKA, ciekawy sprzęt. Quote Link to post Share on other sites
Rumcajs5 Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Może kopia HSGI Weesatch'a jako Flyye WSH? Niby chest rig, ale płyte też włożysz i możesz 12 magów eMkowych włożyć bez poszerzania obwodu ciała, a materiały 1 klasa. Jak nie masz 2 metrów to powinna być, choć ten model jednak lepiej przymierzyć, bo nie każdemu może się spodobać. Quote Link to post Share on other sites
daan Posted April 13, 2015 Report Share Posted April 13, 2015 Czy ktoś się orientuje czy do ładownic typu STANAG wejdą magi od G36 ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 13, 2015 Author Report Share Posted April 13, 2015 Zależy od ładownicy... Quote Link to post Share on other sites
daan Posted April 13, 2015 Report Share Posted April 13, 2015 Chodzi konkretnie o ładownice na kamizelce MBSS od Gunfire. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 13, 2015 Author Report Share Posted April 13, 2015 Ciężko powiedzieć z prostej przyczyny - one nie trzymają ŻADNEGO standardu, dlatego ładownice z dwóch różnych kompletów mogą się diametralnie od siebie różnić. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted April 13, 2015 Report Share Posted April 13, 2015 (edited) Nie będą wchodzić. Sprawdzane. Edited April 13, 2015 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted April 13, 2015 Report Share Posted April 13, 2015 Więc tak - potrzebuję split chest'a - w oliwce albo wz93. Będzie używany wraz z SR25. Co chcę wrzucić, i co będę potrzebować. - cargo na paczkę z kulkami i pierdołami - radio (Midland GXT) - 2 magazynki (chciałbym fastmagi, myślałem żeby podwiesić pod radiem) - kieszeń/małe cargo cokolwiek na rolowany mapnik/coś na wzór organizera - apteczka - najpewniej Miwowska zrywka. Jedyny wymóg to wz93 w przypadku ładownic, split może być oliwkowy. O ile ładownice to mniejszy problem, o tyle na split chesta nie mam pomysłu. Wolałbym póki co uniknąć krawców. Cena nie gra roli, jeśli o pieniążki chodzi. Ktoś coś podpowie? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 Ronin Condora? Jest wersja w OD, jak na chińszczyznę to jakość jest OK. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 Żadnych chińczyków ;) Tylko prima sort ;) Nie stać mnie na chińskie shity. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 Tactical Tailor MAV? Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 Już bliżej, ale nadal lipa, bo w PL raczej nie trafię na szybko. Ktoś porównywał tego split-MAVA do split-chesta od PSTG? Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 Tak swoją drogą, to Flyye z naszymi nawet do Afganu latały. I przeżyły ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts