xenon500 Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 1. Jeśli chodzi o kasę to na tuning chce przeznaczyć około 150 zł (wiem ze to mało). 2. Chcę osiągnąć około 400 do 450 fps na auto (myślę ze te 400 by wystarczyło...) , rof zwykły. 3. Mam Aug A2 od JG. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 To ciezko bedzie. Bo pewnie gdzie naladowac lipola nie bedziesz mial. A batka nimh ktora naciagnie sensownie przy stockowym silniku m120 kosztuje wiecej niz 150 zl. Wiec: 1. Lozyska slizgowe metalowe 6 mm - 30 zl 2. Sprezyna m110 - okolo 30 zl (elementa) 3. Uszczelniona dysza do auga - 30 zl Teraz przydalby sei lepszy silnik z magnesami neodymowymi. Moze jakas uzywka z komisu ? Short musi byc nie long. Za 50 zl da sie kupic i jakos sie miescisz. Prowadnica sprezyny potrzebna jest tylko dla nieuwaznych - bo wkladajac mocnego springa mozesz popsuc stockowa. Lozyska niby plasticzne stocki mozna zostawic ale dlugo nie pociagna. Cylinder na typu 0 (koniecznie bez dziury)- za 15 zl kupisz na komisie jak trafisz. Ale majac 150 zl ... to bym ogolnie nic nie kombinowal - jeszcze bardziej mozesz popsuc niz pomoc. Dysza moze duzo dac nawet na stockowym springu. Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 Mam też inne wydatki, dlatego tak mało kasy. Więc może żeby było łatwiej 400 fps, jak pisałem wymieniłem już lufę i gumkę hop up. Cylinder mam już załatwiony. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 To tak jak Kocur mówi. Spring i dysza. Ja bym wymienił kable na niskooporówki, łożyska na kulki i porządny shimming zrobił. I wtedy na stock batce by chodziło. Btw. Aug a3 po ściągnięciu konwersji wygląda praktycznie jak SR (asg`owy a2) Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 Ok, a co lepiej dokupić do tego AUG - kolimator czy lunetę? I jaką ? Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 Naprawde zupelnie nie potrafisz czytac ? Tutaj na forum masz duzo informacji wystarczy poszukac ... Luneta jest do precyzyjnego strzelania - ale wolnego. Do tego w przypadku jak masz slaby wzrok umozliwia wypatrywanie celow dosc daleko (gdzie normalnie jzu ci sie rozmywa). Kolimator sluzy do celowania dynamicznego ale mniej precyzyjnego. Nie powieksza, nie musisz zamykac drugiego oka. Lunety nie kupuj z powiekszeniem wiekszym niz 6. Tansze sa ze stalym - x4 lub x6 Drozsze z ustawianym 3-9. Tak naprawde powiekszenie x3 w zupelnosci do asg wystarczy. Lunety sensowne masz na www.tarcza.pl Ale naprawde luneta sensowna zaczyna sie kosztowo od 400-500 zl. Kolimatory - to jak kto lubi, koli to koli, ma miec tylko odpowiednio jasna plamke i wyrazna, oraz mozliwosc dobrej regulacji. W skrocie - kup co ci sie podoba. Jak nie bedzie podobac to kupisz cos innego. Ja przerobilem 7 lunet i 1 kolimator zanim znalazlem co mi podeszlo na 100 %. A i nie kupuj optyki mniejszej niz 38-40 mm. Takie 20 mm patyki sa bezuzyteczne. 32 odpowiednio dobrej firmy da rade ... ale wiekszosc to tez szajs. 40 mm, 50 mm, lub na dlugie repliki - 56 mm. Ale do 40 mm latwiej znalesc zaslepki, lub ochraniacze na przednia szybe, lub oslony przeciwsloneczne w sensownej cenie. Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 Nie umiem czytać, ile chcesz za lekcje czytania ? Poszukał bym ale często jest pisane nie na temat a potem trzeba szukać w tematach które mają po 40 stron tego co naprawdę kogoś interesuje. Ja nie mam całego dnia przeznaczonego na siedzenie na forum, mam inne ważne zajęcia a na kompa przeznaczam max 1 h. Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 Nie masz czasu na nawet pobieżne przeczytanie 40-stronicowego wątku na temat repliki, którą posiadasz? Wiele tracisz, i chyba kiepsko zarządzasz swym czasem. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Orientuje się ktoś może, czy w którymś z polskich sklepów można kupić krótką lufę do AUGa (zewnętrzną)? Czy jedyną opcją jest ściąganie zza granicy (wiem, że to kosztuje 6-11 dolców, ale gdyby dało się kupić od ręki w Polsce, to byłbym wniebowzięty)? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Hmm jedyną lufą jaką widziałem w jakichkolwiek sklepach był front AUGa H i to nie w Polsce , może daj linka o co Ci chodzi . Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 O coś takiego: http://shop.ehobbyasia.com/action-silencer...s-14mm-ccw.html http://shop.ehobbyasia.com/king-arms-silen...ug-14mm-cw.html Dzięki takiemu zamiennikowi można uzyskać krótkiego ~65cm AUGa. Sorry za niedoprecyzowanie od razu. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Niestety w Polsce nie ma takich rzeczy. Możesz spróbować dogadać się z jakimś sklepem, czy by takie coś mogli dla Ciebie sprowadzić ;) Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Tylko z assiahobby dasz rade. Ja mam stamtad dwa takie fronty - i dzieki temu jeden aug ma lufe hbar, a drugi jest w wersji commando. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Ok! dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 A jak juz bedziesz zamawial wez wiecej ;) Napewno w dobrej cenie opchniesz na komisie hehe ;) Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Dokładnie. prawie każdy posiadacz auga chce mieć konwersję sub ;) Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Ja na pewno się łapę na 1 sztukę ;-) Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Ja też :D Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Można zamontować cylinder 0 przy stockowej lufie? Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Powinno się nawet ;) Typ0 jest odpowiedni do tej lufy w przeciwieństwie do stockowego (typ1) Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 A głowicę tez trzeba wymieniać? Czy tylko sam cylinder? Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 Cylinder wystarczy ;) Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 A laik, który pierwszy raz rozkręca GB podoła temu? Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 Pierwszy raz lepiej daj jakiemuś znajomemu, który to robił i przypatrz się mu ;) Ale mądry laik podoła ;) Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted July 31, 2010 Report Share Posted July 31, 2010 Już sobie wyprałem mózg filmikami instruktażowymi więc spróbuję :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts