Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Karabin wyborowy

Recommended Posts

Za mało informacji. Czy on chce AEG, gdzie będzie miał samopowtarzalność, czy chce się bawić w mancraftowe butle, czy jeden trzał, przeładowanie itp. Nowoczesne coś, czy bawimy się w przyszłe reko? Za dużo niewiadomych.

edit:

a co do samych podstaw replik:

- M14 G&G Socom bądź Veteran

- SVD od CA full steel.

tak na początek.

Edited by Lesio

HAHA w AEG-u nie ma przyjemności .Dajmy na to SWD A&K +M190 bo są takie Hity.Nabija nogą 1 strzał na 30 sekund a tyle wystarczy by stockowy AEG podbiegł do cb i zabił cię z 40m z czego ty strzelasz 1 strzałem celnie na 70m a on serią nawet na 50m.I kto tu ma frajde i satysfakcje z trafienia?

HAHA w AEG-u nie ma przyjemności .Dajmy na to SWD A&K +M190 bo są takie Hity.Nabija nogą 1 strzał na 30 sekund a tyle wystarczy by stockowy AEG podbiegł do cb i zabił cię z 40m z czego ty strzelasz 1 strzałem celnie na 70m a on serią nawet na 50m.I kto tu ma frajde i satysfakcje z trafienia?

To jakaś prowokacja? Odpowiednik m210 naciąga się jedną ręką i to bez problemów w dobrze zrobionym SWD. Jak ktoś nie umie składać springów to i M120 będzie mu źle chodzić. 70m- no to widzę, że kolega srogie zasięgi widział tyle to wyciąga lepszy AEG a nie karabin snajperski w asg. Nie pieprz bzdur, bo jak się nie latało ze springiem to się nie powinno na ten temat wypowiadać. Sorry batory ale siedzę na tym forum z 7 lat a taką głupotę widzę po raz pierwszy. Ile replik snajperskich przerobiłeś i ile aeg?

Trudno się z Tobą nie zgodzić Rikardo015, ale snajperzy są czasem takimi popaprańcami- frajdę mają właśnie z faktu, że mają jeden strzał i musi być celny ( a na to żeby był celny składają się: umiejętność podkradania się do celu, kamuflażu, cierpliwość, ogólne umiejętności i doświadczenie strzelca oraz nie mało szczęścia... można by jeszcze wiele wymienić ) :)

Pytasz kto ma satysfakcję ? No więc już Ci odpowiem. Odwróćmy kota ogonem...

Powiedzmy że biegniesz z tym AEGiem, i dostajesz nie wiadomo skąd nie wiadomo czym ( zakładając że grasz fair play ) i schodzisz na respa ( czy gdziekolwiek ) sam do końca nie wiedząc kto i w jaki sposób Cię zestrzelił, a snajper leżący te 70 m od Ciebie uśmiecha się od ucha do ucha albo wręcz ciśnie bekę z Twojego wyrazu twarzy po trafieniu ( patrząc przez lunetę ). I gdzie byłaby wtedy Twoja satysfakcja ? :)

Satysfakcja to nie tylko najprostsze osiągnięcie celu, im ciężej go osiągnąć tym większą satysfakcję przynosi sukces :) Właśnie dla takich ludzi są repliki sprężynowe.

No to jeśli chodzi o czterotakty to wg mnie najlepszą bazą będzie: bar-10 JG lub mb-01 Well. Na bazę wydajesz około 400zł (za nowe repliki), a resztę funduszy przeznaczasz na tuning na częściach LayLax'a oraz PDI. ;) Przy takich pieniądzach złożysz bardzo dobrą replikę karabinu wyborowego.

Pozdrawiam

Kocur ;)

Uwierz że sam miałem SWD A&K +precka Guardera + czarny guarder+sp170 guardera.Ok naciągałem jedną ręką.Ale widziałem gościa który m180 nabijał nogą a w tym SWD miał zasięg jak ja teraz w giecie:)Kupiłem szit gazową konwersje ASP.Nie wspominam tego epizodu dobrze o wiele lepiej biega mi się teraz z gietą niż z tym SWD.Wszystko zależy od charakteru.HMMM.Sam mam teraz VSR,a miałem też L96 WELL-a .Aeg miałem 5 a sam teraz kolegom naprawiam .Sam nie lubię widząc gościa siać 15 kulek w niego,ale lepszy jest AEG snajperski niż czterotakt.

Uwierz że sam miałem SWD A&K +precka Guardera + czarny guarder+sp170 guardera.Ok naciągałem jedną ręką.Ale widziałem gościa który m180 nabijał nogą a w tym SWD miał zasięg jak ja teraz w giecie:)Kupiłem szit gazową konwersje ASP.Nie wspominam tego epizodu dobrze o wiele lepiej biega mi się teraz z gietą niż z tym SWD.Wszystko zależy od charakteru.HMMM.Sam mam teraz VSR,a miałem też L96 WELL-a .Aeg miałem 5 a sam teraz kolegom naprawiam .Sam nie lubię widząc gościa siać 15 kulek w niego,ale lepszy jest AEG snajperski niż czterotakt.

ooo Dexter by Cię stępił równo za te wywyższanie aegów :icon_wink:

Ja wolę mieć za karabin snajperski 4-ro takt lub sprężynowe swd bo co za radość ma mi dać prucie z aega?

W springach zabawa zaczyna się po przeładowaniu bo wiesz, że wszystko zależy od Cb i każda kulka jest ważna a w aegach walisz dopóki możesz potem zmieniasz maga i tak cały czas.

Najlepiej wychodzi m14 np veteran.

Edited by LastSniper

Raku, M14 Veteran to cudo :icon_exclaim:

Miałem go gdy bawiłem się w snajpera, bezproblemowy zasięg skuteczny (trafienie w strefę 10-4 tarczy "Francuz")

804-184-thickbox.jpg

to >70 m w stocku.

Niestety aktualnie dostępny wyłącznie na zamówienie w CAPRI za koszmarne pieniądze ale mieszczące się w Twoim budżecie.

Dokup do niego dobrą lunetę, wyłącz tryb "auto" i będziesz miał odwzorowanie typowego M21. Upieranie się przy czterotakcie jest bez sensu.

Edited by Powała

Ludziska

- porównujecie m14 veteran do tanich springów SWD a&k/ l96 well i bar-10? Chyba coś nie halo. Facet ma 3.5 tys złotych.... za taką cenę VSR TM/ L96 maruzena i tuning na PDI/ LL. Wtedy będzie można jakkolwiek porównać.

Sorry ale na snajperkę albo trzeba wydać kasę albo można zostać przy stocku i ględzić. A już szczególnie o preckach guardera... nie ma takich precek do snajperek, może i pasują ale po co?

Panie autorze - skoro chcesz springa to przeszukaj tematy o l96 well/ maruzen i bar10/ vsr. O markowych replikach jest mniej a i tak większość trzeba powymieniać by hulało aż miło. Licz ok. 700-800zł na zestaw cylindra, co najmniej 300zł lufę + komora za 250zł (oprócz VSR) no i zestaw spustu za min. 250zł. I by nie było - lepiej kupić markową choćby dla o niebo lepszego wykonania.

Edited by mikadorus