STACHUUU Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Witam, od dłuższego czasu posiadam CM.048 i chciałbym się zaopatrzyć w Kolimator i moje pytanie jest takie jaki celownik Kolimatorowy najlepiej pasuje do AK ?? ;p prosiłbym o linka jakiegoś ;) z góry dzięki. cena za celownik nie więcej niż 200 zł Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Zdefiniuj "pasuje najlepiej". Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted February 11, 2014 Author Report Share Posted February 11, 2014 chodzi dokładnie o wygląd :P żeby to dziwnie nie wyglądało :) Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Do kałacha tylko kobra :D To jest sprawa indywidualnego gustu, mi się na przykład podobają ACOGi na kałachach a z kolei innym nie. Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Eotech. Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Aimpoint. Do autora: jeśli 30 użytkowników wypowie się w temacie i każdy z nich pod inny model kolimatora, to co wybierzesz? Czy dzisiejsza młodzież nie potrafi już podjąć jakiejkolwiek decyzji bez pytania się innych o zdanie? To nie jest wybór ścieżki zawodowej na całe życie, tylko celownika do pistoletu na kulki. Nie spodoba Ci się jeden, to zmienisz na inny. Ułatwię Ci zadanie: wyszukaj sobie w przeglądarce obrazów Google'a AK z kolimatorem (red dot z angielska) i już pierwsze wyniki przedstawią Ci zdjęcia AK z różnymi kolimatorami. Niezaradność ludzi czasem mnie przeraża... Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted February 11, 2014 Author Report Share Posted February 11, 2014 Pietracha ... mi nie chodzi o to żebyście za mnie wybrali celownik tylko po prostu naprowadzić mnie jaki celownik fajnie wygląda na Ak ... bo mało AK widziałem z kolimatorami. Nawet jakby napisało mi 30 osób to pewnie z tych 30 wybrałbym ten który najbardziej mi się podoba ;) ale cóż już wyżej mi wypisali pare propozycji za co dzięki ;) Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Duży i gruby. Największy ze wszystkich, najlepiej ten ogromny, ruski zestaw do noktowizji - witaj w świecie airsoftu ;) Do tego 3 latarki i granatnik, wtedy nie będziesz już sporo odstawał od typowego asgeja :D Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 PGO-7 poletzam, wygląda zabawnie. a tak to tylko Kobra, Rusak na jakimś lepszym bocznym też nie jest najgorszy. Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted February 11, 2014 Author Report Share Posted February 11, 2014 a przykładowo Eotech z jakiej firmy brać ? bo czytałem że niektórych firm mają słabo świecący punkt ... ;P a co do kobry mógłby ktoś zalinkować do jakiegoś sklepu co je sprzedaje ?? Link to post Share on other sites
echelon_ Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Pod Kałacha? Na pewno nie aimpoint, raczej eotech. http://www.imfdb.org/wiki/Strike_Back_-_Season_4 Pooglądaj zdjęcia. Cały sezon ludzie tam biegali z czymś co jest kałachem lub jego bliską pochodną jeśli chodzi o wygląd. Wyrób sobie opinię odnośnie kolimatora i sposobu jego montażu. Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 http://www.ebairsoft.com/1s03-military-rifle-scope-p-1934.html Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 http://pimpmygun.doctornoob.com/ Link to post Share on other sites
wegorz Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 (edited) Cokolwiek, kałach ma strzelać, a nie wyglądać. Z resztą to pojęcie względne bo każdemu się podoba co innego. Zamontuj mu ACOGa na bocznym montażu. Albo Aimpointa Micro T1... :cool: Edited February 12, 2014 by wegorz Link to post Share on other sites
wegorz Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Moderatora prosiłbym o scalenie postu, gdyż nie zdążyłem wyedytować. I z takim można biegać :) Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 albo tak. Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 (edited) Repliki celowników: Kobry, ewentualnie EoTech 552 i XPS na jaskółce. - Tak używają Rosjanie Aimpoint micro T1 na przedniej szynie na rurze gazowej, - tak sie fajnie używa w realiach strzelectwa sportowego, komercyjnego i OMG M4GPUL Edited February 12, 2014 by FanatykAK Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted February 12, 2014 Author Report Share Posted February 12, 2014 a twgl jak zamontować Kolimator tak jak pokazał to SirHawk ?? w sensie tylko na szynie bez montażu z boku ? są jakieś specjalne szyny przystosowane do tego ? Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 (edited) W kałaszach masz takie ustrojstwo zwane Jaskółczym ogonem :F. Na ten Ogon nasuwasz odpowiednią szynę dedykowaną do ruskich giwer. Edited February 12, 2014 by SirHawk Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted February 12, 2014 Author Report Share Posted February 12, 2014 ahm ok :P a ten Eotech 552 z jakiej firmy kupować twgl ? :D Link to post Share on other sites
danesz Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Rety. Chłopie. Weź się ogarnij. Odrobina inwencji jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Masz mózgownicę to nią rusz. Wiesz co to wyszukiwarka ? Jeśli nie to idź do biblioteki i poczytaj. Kurczę. A ja się później dziwię ze przytępawi zakładają tematy w stylu "jak biegać z ...". Moderatorzy. Może któryś w końcu zamknie ten temat ? Autor spokojnie moze znaleźć odpowiedzi na swoje pytania wertując forum. Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 [...] twgl ? Co to znaczy? Jakaś nowomowa? Czy szkoda Ci palców/klawiatury/czasu/zwojów mózgowych na napisanie poprawnie kilku słów? Link to post Share on other sites
STACHUUU Posted February 12, 2014 Author Report Share Posted February 12, 2014 tak szkoda mi palców ... weźcie sie ogarnijcie, po to jest chyba forum żeby zapytać nie ? :P Link to post Share on other sites
echelon_ Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Nie. Link to post Share on other sites
Axel Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Zamykam z opóźnieniem bo sesja egzaminacyjna.. Dyskusja jest na niskim poziomie mimo starań niektórych użytkowników. Tematów o kolimatorach jest pełno, wystarczy PO-SZU-KAĆ. Ortodoks powie że do AK pasuje tylko PKAS albo coś archaicznego, fani nowszej optyki doradzą eotechy aimpointy lub cholera wie co. Link to post Share on other sites
Recommended Posts