tomekn_85 Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 Witam wszystkich serdecznie! Chciałbym prosić o pomoc weteranów sportu ASG przy wyborze odpowiedniej broni do 2000zł. Jestem początkujący i będzie to moja pierwsza replika z jaką będę miał do czynienia. Mogę wydać 2000 zł (cena samej repliki), ale oczywiście nie chce przepłacać. Jestem po paru miesięcznym poszukiwaniu odpowiedniej dla mnie broni i szczerze mówiąc im dłużej szukam tym bardziej nie mogę się zdecydować co wybrać. Ważne jest dla mnie aby broń posiadała szyny RIS do których będzie można zamontować później kolimator i inne bajery. Również chciałbym aby replika była jak najbardziej wierna i cieszyła oko. Chciałbym żeby możliwie najwięcej elementów było metalowych rzecz jasna. Na drugim miejscu stawiam dopiero to jak broń będzie strzelała, nie wykluczam że będę po zakupie chciał ją trochę z tuningować zwiększając fps-y, ale jest to dla mnie drugorzędne kryterium wyboru. No i rzecz jasna chciałbym aby karabin nie rozpadł się za wcześnie. Podsumowując podaje kryteria jakimi kieruje się w wyborze broni w kolejności od najważniejszej do najmniej ważnej dla mnie cechy broni: 1. Wygląd (spasowanie części, wierność względem oryginału, fullmetal itp.) 2. Bebechy (ilość fps-ów, niezawodność, gear-box, możliwości tuningu itp.) 3. Niezawodność, bezawaryjność 4. Szyny RIS 6. Kolor w całości czarny 7. Jak najmniej plastiku, abs-u, polimeru i innego badziewia 8. dodatkowym atutem może być EBB byleby nie powodował zwiększenia awaryjności I tak, chciałem jeszcze przedstawić moje typy na konkretnych przykładach: 1. SIG Sauer 556 DMR Full Metal Blow Back King Arms http://allegro.pl/si...4067996787.html bardzo podoba mi się wygląd tej broni, ale czytałem że King Arms ma nienajlepsze bebechy 2. ASG AEG LMT Defender M4 http://allegro.pl/ka...4103367059.html też ładnie wygląda ale na forum czytałem że na razie o tych M-kach mało wiadomo 3. Karabin ASG AEG Heckler & Koch HK 417D (2.5945X) KL z wyglądu trochę mniej się mi podoba, ale wygląda na solidnie wykonaną i jest najdroższa Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie i podpowiedzi. Dodam że czytałem już wszystkie przyklejone wątki na forum i tak, korzystałem z wyszukiwarki googla i szukajki forumowej. Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 Za to komora hop up King Armsa jest jedną z najlepszych. Poszukaj jeszcze eMek G&P jeśli takowe Cię interesują. Link to post Share on other sites
Dymitr Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Scary od g&g albo od vfc. Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 (edited) No i wszechobecna ostatnio SpecnaArms :-D Śliczniutkie te emeczki robią... Ja nieemkolubny więc ode mnie możesz dostać propozycje w postaci SA 58 od ASG (taktyk,że składaną kolbą,full metal i gearbox V3) http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=11978. lecz magi mogą być kością niezgody jeśli stawiasz na realizm (brak lowcap). Cena atrakcyjna bo od CA jest po 1700... O tym od ASG jest już temat na forum założony. A ja sam mam JG3000 (FN FAL) i nie żałuję...uwielbiam full metale i blowbacka.! Edited April 1, 2014 by karol_alasz Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Kolega chce wydać 2000zł na replikę, po co mu polecać chińczyka, który może będzie ok, ale całkiem możliwe, że nie (jak wiadomo chińczyki mają problem z losowością) Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Taaak, jeszcze najlepiej poleć gościowi cyme 28 :bialaflaga: Link to post Share on other sites
14100715 Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Shota AGMu. :D Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Shot AGMu wymiata :D Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Hk416 VFC <3 Link to post Share on other sites
Taktyczny Tricerxd Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Ja bedę inny i polecę MP5 od Galaxy Link to post Share on other sites
HeeL Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Emki G&P tylko i wyłącznie ;) Nie, to nie kryptoreklama, chociaż chciałbym :D Z całego serca polecam G&P. Link to post Share on other sites
Taktyczny Tricerxd Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 (edited) Masz dam ci linka do replik wartych uwagi: http://www.taiwangun...t-system-desert 1200zł Plus kolimatorek jakiś uber pro taktyczny za 400zł i latarkę(która wogóle się nie przydaje) oraz może laserek(by świecić innym w oczy i tym samym spowodować ciężki uszczerbek na zdrowiu, który powoduje niezdolność do walki, a tym samym zaliczasz wszystkie fragi) no i na upartego dałbym sprężynę M250(1000 FPS gwarantowane, a tym samym kosisz przeciwników z respa) i oczywiście guma hop-siup(do poprawienia mocy z 1000 do 2000 FPS). Jak chcesz do kup podwieszany granatnik i używaj najmocniejszych granatów i strzelaj tak jak w Kał ow Djuti po głowie by wygrać. Pamiętaj wygrana samemu lepsza od zabawy drużynowej. I do tego jakiś pistolecik z redwolfa za 1000zł i jesteś uber pro taktycznym do kwadratu asggejem nieliczącym się z innymi i kokszącym wszystkich nawet na zagranicznych imprezach. A później TO THE MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po wszytkich modyfikacjach twoja super pro taktyczna asgejowa replika realistycznego karabinu o mocy wiatrówki będzie wyglądać tak Edited April 1, 2014 by Taktyczny Tricerxd Link to post Share on other sites
OFF Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Taktyczny: Wiesz, że autor tematu chce kupić replikę elektryczną, a nie gazową? :F Link to post Share on other sites
Taktyczny Tricerxd Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Taktyczny: Wiesz, że autor tematu chce kupić replikę elektryczną, a nie gazową? :teethh: Bardzo przepraszam. Myślałem że to hydepark w którym możemy się nabijać. Ale gazówka którą dałem jest genialna. Tak na serio Link to post Share on other sites
samael16 Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 (edited) Gazówka jest gówniana bo to WE, btw nie znasz się na replikach więc z łaski swojej nie polecaj czegoś przez co niedoświadczony użytkownik się tylko zdenerwuje jak replika będzie sprawiać mnóstwo kłopotów. A co do porady, skoro masz tyle pieniędzy więc nie warto się bawić i szukaj replik marki g&p, są chyba najlepiej wykonanymi zewnętrznie replikami ale jak Ci ię podoba umarex to bierz umarexa bo jest tak samo świetnie wykonany. Edited April 1, 2014 by samael16 Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Jak widać najlepiej wydajemy czyjeś pieniądze... Link to post Share on other sites
samael16 Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 A ja lubię wydawać moje ot kupię sobie wa2000, czasem dsr-1. Gość ma kasę i chce kupić dobrą, spasowaną i dobrze wykonaną repliką, a ty polecasz mu złom od chińczyków, tak mam cymę ,48 i jakość wykonania i spasowania jest w czterek literach w porównaniu do markowych replik jakie posiadam. A na jego pytanie już padły odpowiedzi co jest dobrym wyborem. Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 1, 2014 Report Share Posted April 1, 2014 Bez spiny... To jest hobby... Link to post Share on other sites
tomekn_85 Posted April 14, 2014 Author Report Share Posted April 14, 2014 A może coś takiego: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4984 Magpul Battle Rifle (Black) G&P Co o tym sądzicie? Link to post Share on other sites
OFF Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 http://forum.wmasg.pl/topic/136561-repliki-m4-wybor-ostateczny/ Link to post Share on other sites
tomekn_85 Posted April 15, 2014 Author Report Share Posted April 15, 2014 http://forum.wmasg.p...bor-ostateczny/ Napisałem w pierwszym moim poście że czytałem wszystkie przyklejone wątki. Tak czy inaczej dzięki za info. Link to post Share on other sites
OFF Posted April 15, 2014 Report Share Posted April 15, 2014 Czytałeś, ale nie przeczytałeś... ciekawe jak to zrobiłeś :icon_rolleyes: Wystarczy przeczytać wspomniany już temat, a później poszukać informacji o wybranej marce w "Replikach elektrycznych". Link to post Share on other sites
Recommended Posts