Trafal Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 Witam. Zdecydowałem się na takie coś: http://wmasg.pl/var/images/community_gallery/6797/main.jpeg Tylko nie mogę nigdzie tego znaleźć. Jedyne co znalazłem to takie: http://www.taiwangun.com/chwyt-przedni-z-szynami-ris-do-ak-slr105a1-p-j Ale to nie ma szyny po boku i tu moje pytanie... Czy da się ja jakoś zamontować? Widać tam taki mały element po boku, tylko czy można na niego zamontować szynę? No i jeszcze 2-ga sprawa. Chciałbym zamontować jakiś chwyt na szynę od dołu. Czy ten by był okey? http://allegro.pl/ergonomiczny-chwyt-na-szyne-ris-mod-2-black-i4396412985.html?utm_source=archiwum_allegro&utm_medium=Offers&utm_campaign=Product&utm_term=Sport+i+Turystyka-3919_Sporty+strzeleckie+i+my%C5%9Blistwo-13495_ASG-15041_Akcesoria-15042_Elementy+broni-15045 Mieliście z nim do czynienia? Z góry dzięki ;p Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 Twoich szyn nie ma w polsce, a te drugie są dedykowane do długiego akma i nie pasują. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 (edited) To po boku to właśnie szyna. Jej długość wystarczy na założenie popularnych montaży na latarki. Podany chwyt jest w porządku, o ile lubisz tego typu rozwiązania. Będzie tylko wystawał około 1,5 cm na długość w stronę muszki, gdyż nie zmieści się cały na szynie. Plus dla samael16 - zapomniałem, że szyny do pełnowymiarowych AK nie pasuję do AKSU. Edited July 17, 2014 by Pietracha Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 Szyny które podałeś da się dopasować do suczy, ale trzeba naprawdę sporo piłować :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 (edited) Przepraszam, że podepnę się pod temat. Mam RK-01, dokupiłem do niego szynę i kłopot. Po zapięciu na jaskółce szyna "lata jak ... po pustym sklepie". Ma luzy zarówno wzdłużne, jak i boczne. Jak ją ustabilizować :icon_question: Edited July 19, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 Z tego co pamiętam dało się luz zminimalizować grzebiąc przy zawiasie, tak przynajmniej w kobrze było. Jak to nie zadziała to pozostaje ci najlepszy przyjaciel asgeja, czyli izolka pomiędzy szynę, a montaż. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 Powała - miałem pewnego czasu 4 różne montaże (tzn wzór ten sam, tylko późniejszy chinol, wcześniejszy, dedykowany pod SLR CA i jakiś jeszcze inny) Nie pasowały one zamiennie na wszystkie repliki. Dlatego jest szansa, że znajdzie się pasujący na Twoją szynę bez przeróbek. Opchnij ten, szukaj dalej. Może lepiej kupić używkę od kogoś na strzelance, przymierzając uprzednio. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 (edited) Z tego co pamiętam dało się luz zminimalizować grzebiąc przy zawiasie, tak przynajmniej w kobrze było. Jak to nie zadziała to pozostaje ci najlepszy przyjaciel asgeja, czyli izolka pomiędzy szynę, a montaż. Czyli jednak bez "podkładkowania" się nie obejdzie.... :icon_cry: Ps Czekam jeszcze na "poradę" od Erkiii. On na pewno mi "dobrze doradzi"... :icon_mrgreen: Edited July 19, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 (edited) Przeprasza, już nie mogę edytować. Problem rozwiązany. Sprawa prozaiczna. Dla "potomności" - dźwigienka zaciskowa ma od spodu regulację, wystarczyło odpowiednio dokręcić nakrętkę regulacyjną i wszystko jest cacy... :icon_mrgreen: Ps Ciemniak ze mnie. Jak mówi staropolskie powiedzonko "g.... chłopu nie zegarek". Edited July 19, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
soldium Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Ja miałem osobiście inną jaskółkę. Taką przykręcaną śrubą. Teraz leży gdzieś na raszówce w zaroślach. Problem był w tym , że śrubka lubiła się sama odkręcać. Stwierdziłem że zamiast kolejnej jaskółki lepiej kupić losową szynę i przymontować ją na dekiel. Czekam teraz tylko aż spawarkę po znajomości dorwę A co z frontem podanym wcześniej (http://www.airsoftarmory.pl/pl/p/Cyma-AK74U-aluminiowa-szyna-RIS/459) Ktoś upychał taki na RKaśce boya? (01) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Mam takie szyny na moim skladaku, miksie stalowego korpusu mag-k jg i stalowej podstawy szczerbiny i okuc frontowych boyi. Po odpowiednim wyregulowaniu bydle siedzi jak skala, nie klekocze i sie nie rusza:). Tapniete z Wildka wiec brak ogonkow. Quote Link to post Share on other sites
BoberM93 Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 Te szyny sam miałem na swoim AKSU BOYIA http://www.taiwangun.com/chwyt-przedni-z-szynami-ris-do-ak-slr105a1-p-j Ale troszkę trzeba było po piłować :D Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Bober, a mógłbyś wrzucić jakieś fotki jak to wygląda na replice i opisać co było do spiłowania? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 No ciekawe, mam pod ręką aksu i ak 104 i wątpię abym spasował przednie łoże z nakładką rury gazowej od ak do aksu, nawet po kilku godzinach szlifowania. Udowodnił poprzez zdjęcie inaczej nie wierzę. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 19, 2014 Report Share Posted August 19, 2014 Trzeba wyciąć parę żeber ze środka, a potem całość skleić i założyć na replikę. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 a to ło: http://gunfire.pl/product-eng-1152202137-TX-3-RIS-foregrip.html do aksu nie podjedzie? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Kopia M3 Samsona, podejdzie. Cyma robi identyczną. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 (edited) Nath, czyli można ją zastosować do RK-01 bez piłowania :icon_question: Edited September 16, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Kopia M3 Samsona, podejdzie. Cyma robi identyczną. na pewno? bo hajsik nie taki mały i muszę pewność mieć. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 Lechu, ręki ani nogi nie dam obciąć. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 (edited) Kopia M3 Samsona, podejdzie. Niestety, mylisz się. Nie jest to kopia Samsona, a jakiś prywatny wymysł LCT zbliżony do M3. Foto M3jek: Oryginalne Samsony do palnej wersji pasują do AKS74UN VFC (u mnie pasowały), jedynie rura gazowa wymaga przeróbek. Cyma faktycznie wypuszcza je teraz w nowej serii swoich replik. Tylko czekać, aż komuś się odwidzą :) Edited September 17, 2014 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Znalezione w innym temacie. To te same które miał Bober na myśli. Nie muszą być żadne fikuśnie full alu itp. Plastiki z cymy 028 docięte do wymiaru też robotę wystarczającą zrobią. Opcja druga, kable na kolbę, na kolbę ładownica i możesz nosić nawet i 3000mAh. Quote Link to post Share on other sites
BoberM93 Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Dokładnie te które robiłem mam nawet w pudle drugie nie dokończone jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Zapytałem Gunfire czy ta szyna będzie pasowała do RK-01 i otrzymałem odpowiedź: replika do której dał Pan link jest w systemie VFC, natomiast szyny w systemie LCT. Pomimo podobieństw tych dwóch systemów raczej bez delikatnych przeróbek się nie obędzie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 to system LCT jest czymś innym niż VFC? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts