Bienia Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 (edited) jak oceniacie wytrzymalosc spustu wytrzyna po wymianie tloka sprezyny (140) i prowadnicy czy jest odrazu do wymiany? kolejne pytanie czy taki hop up http://www.ebay.co.u...=item259c379d12 bedzie pasowal do cymy? jestdedykowany do TM Stockowy zespół spustu walnie na 100% może nie odrazu ale po kilkuset strzałach napewno. Komora będzie pasować ponieważ ta cyma to kopia tm, jednak taka ciekawostka- w moim egzemplarzu nie można odkręcić końcówki lufy jest tak jakby na stałe. A co do sprężyny to takie m140/150 to siedzi w karabinie od producenta- przynajmniej w tym od krakmanów. Edited January 5, 2015 by Bienia Quote Link to post Share on other sites
michbak Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 (edited) mozesz zrobic zdjecie koncowki lufy ? chodzi ci o montaz tlumika? czy koncowka do hop up Edited January 5, 2015 by michbak Quote Link to post Share on other sites
Bienia Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 (edited) mozesz zrobic zdjecie koncowki lufy ? chodzi ci o montaz tlumika? Niestety nie da rady ponieważ mam zamontowany tłumik ''na stałe''. Tak tak chodzi o tą końcówkę, którą się wymienia na tą z gwintem. W moim egzemplarzu nie pomogło nawet maltretowanie jej kombinerkami heheh. Chociaż jak pisałem do Mikołajskiego to twoierdził że w jego modelu bodajże gunfire (z przyrządami cel) z tego co wyczytałem końcówka jest zblokowana śrubą. U mnie tego nie ma. Edited January 5, 2015 by Bienia Quote Link to post Share on other sites
michbak Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 (edited) a w tej wersji? http://gunfire.pl/pr...iego-CM701.html taka przejsciowka ? http://www.ebay.co.u...=item3f18e617d2 http://www.ebay.co.u...=item460c42ec23 ta czesc spustu sie niszczypierwsza? Edited January 5, 2015 by michbak Quote Link to post Share on other sites
Bienia Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 a w tej wersji? http://gunfire.pl/pr...iego-CM701.html taka przejsciowka ? http://www.ebay.co.u...=item3f18e617d2 http://www.ebay.co.u...=item460c42ec23 ta czesc spustu sie niszczypierwsza? Co do przejsciówki jak mówię u mnie nie ma opcji na jej montaż. A co do searów to nie ma reguły który pierwszy padnie to raczej loteria a co do tuningu to wszystko jest opisane w temacie vsrki od TM. Quote Link to post Share on other sites
Brachail Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Opłaca mi się to kupić na podwórkowe strzelanki i sporadyczne imprezy? Będę systematycznie dokonywał tuningu, co wymienić na pierwszy ogień? Są do tego części w sklepach w Polsce? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 Czytaj temat o VSR od TM. Cyma to klon, więc części pasują. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 gadałem dzisiaj z GFem. Cyma701 nie jest 100% full vsreką :/. Tak twierdzi ekipa GFa która badała ową reple. Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 a wiadomo co nie jest kompatybilne? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Jak nie jest 100% kompatybilna to lepiej zapomnieć o niej bo dopasowanie więcej będzie kosztować niż nówka od TM. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 No to pytanie - co dokładnie jest innego. Może wypadałoby sprostować to w pierwszym poście coby ludzie się nie nabierali? Sam chciałem kupić... po przeczytaniu forum. Quote Link to post Share on other sites
TechmaN Posted December 9, 2015 Report Share Posted December 9, 2015 Można zapytać barta, bo właśnie robi moją CM701. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 9, 2015 Report Share Posted December 9, 2015 Dobra to idem pytać :icon_biggrin:. update Info od Barta Tzn. miałem do dorobienia zespół cylindra od m24 cymy i to faktycznie całkowicie niestandardowe, natomiast cm701 mam i wygląda, że z grubsza jest to VSR kopia. Quote Link to post Share on other sites
Bienia Posted December 9, 2015 Report Share Posted December 9, 2015 (edited) Cm701 to kopia vsr. U mnie wszystkie części podeszły(cylinder,zt,lufa,gumka). Może im się pomyliło z cm702 bo to replika M24 w innym standardzie niż vsr. Edited December 9, 2015 by Bienia Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 10, 2015 Report Share Posted December 10, 2015 To ja nie wiem jak repla była sprawdzana przez sklep. Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Witam Mój syn ma TM Vsr10 gspeca i za dużo pożyczyczałem :icon_smile: wiec sprawiłem sobie 701 z GF. Porównałem do Vsr10 i wszystko mniej więcej pasuje i jest identyczne, są nawet plusy osłona spustu w cymce metalowa w TM platik. Ogólnie repliczka nieźle zrobiona ale jak to u chińczyka słabo poskładana. Cylinder jest kiepski taki matowy porowaty chrom, nie ma porównania do błyszczącego jak lustro w TM. Pierścienie to niestety nie teflon tylko plastik ,te dwie rzeczy powodują że kultura pracy prosto z pudła była tragiczna. Dolne wyciecie cylindra miało ostre krawędzie i tarło o korpus ,po oszlifowaniu i maksymalnym możliwym wypolerowaniu cylindra zaczeło to nawet przyjemnie działać aczkolwiek do TM to dużo brakuje. https://dl.dropboxus...67590377952.mp4 tak to porusza się po tych zabiegach.W moim egzemplażu również nie mogę odkręcić końcówki lufy w celu założenia adaptera albo to jest przyklejone czy coś, nie wiem. W stoku jak przyjechało z GF miało 460FPS na 0.2 . Mieszkam w Irlandii wiec musiałem zrobić downgrade do 1J i tu ciekawostka pozytywna dla Cymy, otóż po zastosowaniu sprężyny Laylaxa sp100 która w Gspecu dawała mi perfect 1j (328fps) w cymie było 365fps wiem że lufa dłuższa ale dobrze to świadczy o stokowym doszczelnieniu w cymce. Powiem tak niezła kopia VSR ale nie prosto z pudła. Nie wypowiem się na temat Tunningu mocowego bo takiego niestety nie dane jest mi doświadczyć w kraju w którym mieszkam. Fajna baza pod odrobinę tuningu czy polecam ? tak za cenę za jaką ją wyrwałem to tylko wella można kupić a tego to bym patykiem nawet nie chciał ruszać po moich doświadczeniach z ich produktami. Miałem ją raz na strzelance jest na tym filmiku w drugiej połowie od momentu kiedy pada deszcz : (pamiętajcie że to jeden dżul tylko i nic nie zdążyłem zrobić z Hopupem za wyjątkiem wyczyszczenia ze smaru i teflon fixa) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Co do końcówki lufy to pewnie jak w barze jg jest zaklejona lakierem jakimś. Podgrzej nad gazem przez 4-5 minut i wtedy odkręć. Tak to niczym nie mogłem ruszyć a po podgrzaniu klik i poszło z łatwością. Quote Link to post Share on other sites
Bienia Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Co do końcówki lufy to pewnie jak w barze jg jest zaklejona lakierem jakimś. Podgrzej nad gazem przez 4-5 minut i wtedy odkręć. Tak to niczym nie mogłem ruszyć a po podgrzaniu klik i poszło z łatwością. Dokładnie u mnie też była sklejona jakimś czerwonym ''klejem''. Quote Link to post Share on other sites
sprinter12 Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 O dzięki dobrze wiedzieć . Co prawda ja swoją cymkę sprzedałem 2 dni temu (kupiłem BAR10 a żona kazała utrzymywać kolekcje na stałym poziomie) ale powiem nowemu użytkownikowi o Chińskim tread Locku :P. Quote Link to post Share on other sites
Stary Traper Posted January 20, 2016 Report Share Posted January 20, 2016 (edited) Tutaj jest trochę info o kompatybilności http://www.airsoftsn...o-upgrades.html Tutaj konkretne fotki flaków https://www.facebook...92453697&type=1 Jakby jakimś cudem znikły, to walić do mnie na pw, mam je wszystkie na dysku. AirsoftSniperParts.com Initial investigation: Has a metal Trigger Guard Uses VSR trigger with 45 degree piston sear Uses APS2 Type 96 piston with 90 catch! Therefore cylinder diametre is less than that of the VSR. However i can see that a ASPUK EZ Trigger should fit and combone with an APS2 Piston should work a dream. Cylinder, barrel and hop options still to be investigated. Well in impressed. Doesn't happen often. This us pretty much a direct clone if the TM VSR. The quality is very very good and as such I think better than the TM. It feels more solid. All parts are VSR!!!!!! Barrel is 430 mm. Has a metal trigger guard. Weirdly in stock for the piston has a 90 catch yet the piston sear is 45 degree. Still, it works.Only downside, the cylinder us aliminium. Fps was 525 but settled down to 509 IN STOCK FORM! Definitely worth buying if you're after a VSR rifle. If fitting a Laylax zero trigger or ASPUK EZ trigger you'll need a dremel to cut the metal trigger guard. Jakoś mi się nie chce wierzyć w te 525FPS w stocku. Co oni tam pakują...? Edited January 20, 2016 by Stary Traper Quote Link to post Share on other sites
KubaL17 Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 Dzień dobry, Czy ktoś z was spotkał się z problemem podwójnych strzałów w tej replice, bądź innym springu VSR? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted January 30, 2016 Report Share Posted January 30, 2016 u mnie pomogło rozciągnięcie tej sprężynki odpowiadającej za dociskanie tego plastiku w komorze hu, który ma zapobiegać wprowadzaniu więcej niż jednej kulki do lufy. Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłem :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Da się ustalić czy te końcówkę lufy da się zawsze (różnymi sposobami) wykręcić, czy istnieje możliwość trafienia na trudny egzemplarz w którym tak się po prostu nie da? Pytam bo kusi mnie ta cyma i chciałbym w nią wsadzić promyka 455mm który, o ile rozumiem, będzie wystawał. Quote Link to post Share on other sites
KubaL17 Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Da się ustalić czy te końcówkę lufy da się zawsze (różnymi sposobami) wykręcić, czy istnieje możliwość trafienia na trudny egzemplarz w którym tak się po prostu nie da? Pytam bo kusi mnie ta cyma i chciałbym w nią wsadzić promyka 455mm który, o ile rozumiem, będzie wystawał. Cześć, W moim egzemplarzu nie były potrzebne żadne sztuczki, bez problemu się wykręca gołymi palcami czy w rękawicach, a wewnątrz nie widać żadnych "środków uszczelniających". Więc taka trochę loteria. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Cześć, W moim egzemplarzu nie były potrzebne żadne sztuczki, bez problemu się wykręca gołymi palcami czy w rękawicach, a wewnątrz nie widać żadnych "środków uszczelniających". Więc taka trochę loteria. Pozdrawiam. Jak model? Kupiony na TW vczy GF? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts