Tomciaz Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Czytam ten temat od początku i podziwiam fakt, że nikt nie uruchomił tam chociażby lawiny wyzwisk. Krew mi się gotuje jak widzę kolejnych prowincjonalnych umysłowo "cfaniaczków", obierających sobie za target grupę hobbystów, z której, rzekomo, może zedrzeć ciężki hajs i nie ponieść z tego tytułu żadnych konsekwencji. Życzę Wam powodzenia, nie odpuszczajcie! Link to post Share on other sites
Karcen Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Nie brałem udziału w tej imprezie ale śledzę ten temat i uważam, że trzeba wystąpić na drogę cywilną przeciwko tej spółce. Kwestia kapitału zakładowego nie jest problemem bo za długi spółki na podstawie art. 299 ksh odpowiadają jej członkowie zarządu. Według mnie głównym zarzutem bedzie tu nienależyte wykonanie umowy przez spółkę, przedmiotem umowy była tutaj usługa imprezy. Fakt braku umowy pisemnej nie jest tu problemem, należy jedynie zebrać materiał dowodowy tj. w postaci tego co organizator oficjalnie zobowiązał zię zorganizować/dostarczyć. Fakt ze organizacja imprezy sie nie udała przez brak doświadczenia i pieniądze się rozeszły nie ma znaczenia. Organizator jako podmiot niejak a priori świadczący profesjonalnie usługi w tym zakresie konsumentom nie moze się zasłaniać się brakiem doświadczenia i powiedzieć sorry nie wyszło nam. Link to post Share on other sites
oncoma Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 i jak cala sprawa wyglda na dzien dzisiejszy? Cos sie ruszylo? Poszedl jakis pozew? Link to post Share on other sites
listopadowy Posted April 13, 2015 Report Share Posted April 13, 2015 Za las organizatorzy zapłacili 100zł + VAT! Link to post Share on other sites
hoopak Posted April 13, 2015 Report Share Posted April 13, 2015 Dokładnie, też dzisiaj dostałem odpowiedź. Link to post Share on other sites
chemik333 Posted April 13, 2015 Report Share Posted April 13, 2015 A już żałowałem, że tam nie jedziemy... ech... przykra sprawa. Reklamę mieli jak by miał być cud, miód i maliny... W życiu czytałem o wielu wałkach, ale nawet bym nie wpadł na to, że ktoś postanowi zrobić coś takiego z imprezą ASG. Bernard przyzwyczajony do organizowanych przez siebie strzelanek ze względu na odległość pewnie postanowił 20 razy podnieść wpisowe, a zrobił niewiele więcej niż zawsze w okolicach Warszawy. Jego ostatnia strzelanka miała w tytule "Pożegnanie z Orgostwem"... jak widać lepiej by było, gdyby tak się stało już wtedy... Odnośnie lasu i pieniędzy na poprawę humorów: (jeśli ktoś jeszcze nie słyszał) Link to post Share on other sites
mnpl Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 Co za wałek, aż się wierzyć nie chce. I ten kłamliwy typ ma czelność mówić, że sporo pieniędzy poszło na dzierżawę lasu Link to post Share on other sites
Garnek Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 I tak tylko na internetowej gównoburzy się skończy znając życie. Link to post Share on other sites
GomesLDZ Posted April 18, 2015 Report Share Posted April 18, 2015 Przecież to od początku było wiadomo że tak będzie , trochę szumu i płaczu a teraz już ciśnienie opadło :) Link to post Share on other sites
J.K. Posted April 20, 2015 Report Share Posted April 20, 2015 To, że wielka fala szamba już przelała się przez fora i teraz jest cisza, to nie oznacza, że w temacie nic się nie dzieje. A pierwsze kroki przeciwko organizatorom już zostały podjęte. Link to post Share on other sites
Gelayev Posted April 21, 2015 Report Share Posted April 21, 2015 :icon_idea: c i s z a p r z e d b u r z ą :icon_idea: Link to post Share on other sites
hamilkar Posted April 21, 2015 Report Share Posted April 21, 2015 (edited) Berni ostatni raz zalogował się 19.03.2015 Już go nie dopadniecie Edited April 21, 2015 by hamilkar Link to post Share on other sites
ChuckNorek Posted April 21, 2015 Report Share Posted April 21, 2015 Berni ostatni raz zalogował się 19.03.2015 Już go nie dopadniecie No nie przesadzajmy. Aż tyle nie zarobił, żeby do Meksyku uciec :) Mam nadzieję, że tam nie odpuszczacie Panowie! Link to post Share on other sites
GomesLDZ Posted April 29, 2015 Report Share Posted April 29, 2015 Do Meksyku nie ale w Francji siedzi :) i to nie żart Link to post Share on other sites
Okruch Posted April 30, 2015 Report Share Posted April 30, 2015 Dajcie znać komu trzeba, że rysuje karykatury obrażające Proroka i problem z głowy ;) Link to post Share on other sites
Gelayev Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 Okruch, DOBRE :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
Herod Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Ufff, trochę to trwało z uwagi na nawał różnych prac i obowiązków ale wreszcie udało mi się skończyć w miarę spójny raport z tego, czego nie odważę się nazwać scenariuszem. Pył opadł, Bernard zajada żabie udka, w imieniu swoim oraz teamu Paprika Korps zapraszam zatem na film z Falkenhorsta: Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 15, 2015 Report Share Posted May 15, 2015 Herod pozwolę sobie dodać Twój film do "relacji" sklejanej przez załogę, chyba że masz coś przeciwko ;) Link to post Share on other sites
Herod Posted May 15, 2015 Report Share Posted May 15, 2015 W żadnym wypadku. Link to post Share on other sites
mnpl Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 A tak z ciekawości - sprawa jak rozumiem jest już martwa? Link to post Share on other sites
Garnek Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Przecież to było oczywiste, że na gównoburzy się skończy. Nawet napisałem to w tym temacie ponad miesiąc temu. Link to post Share on other sites
Gelayev Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Jak odpuścicie, będzie to zachętą dla innych. Link to post Share on other sites
mnpl Posted May 24, 2015 Report Share Posted May 24, 2015 Tak spytałem, bo Bernard sobie spokojnie na fb pisze, więc myślałem że może doszli do porozumienia... Ale z tego co widzę to po prostu grzechy zostały odpuszczone :) Link to post Share on other sites
Regdorn Posted June 10, 2015 Report Share Posted June 10, 2015 Chwilę to trwało, ale nie zapomnieliśmy: http://wmasg.pl/pl/armoury/show/643276 Link to post Share on other sites
Recommended Posts