wiciok Posted July 19, 2016 Report Share Posted July 19, 2016 Nawet nie wiadomo czy szykują, czy tylko uchwalili, że będą szykować, a nic się nie dzieje :icon_mrgreen: Przez 2 lata by chyba zdążyli... Kandara to ja już mam i jego gabaryty mnie na tyle denerwują, że nie bardzo mam ochotę go używać. Teraz szukam czegoś do wybebeszenia i wsadzenia do PEQ. Quote Link to post Share on other sites
Rysiekrk Posted August 7, 2016 Report Share Posted August 7, 2016 Często kupuje na Ali, taka mała rada - nie kupujcie hurtem tej samej rzeczy bo mogą oclić. Raz mi sie zdarzyło - lepiej kupować pojedynczo. Przesyłka zazwyczaj docierała do mnie w 2-4 tygodnie. Quote Link to post Share on other sites
BlackOne Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Ktoś coś zamawiał ostatnio ciekawego na Alie jeżeli chodzi o sprzęt do ASG i podobne ? I mógłby polecić ? Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 eee, zamówiłem to, przyszło po jakimś miesiącu i wszystko, póki co w jak najlepszym porządku. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Exps jak u Tomka- Co tu więcej pisać fajna kopia expsa za normalne pieniądze Fajna kopia Mro- Mały błąd paralaxy, acz cholernie ciemna/ fioletowa soczewka Leoś LCO- Pięknie wykonany, jasny obraz, acz paralaxa już duża. Na asg jeszcze ok. Zawieszenie "magpul ms3"- ładnie wykonane jak na kopię. Z kuponami zawsze o ~1 dollar taniej. Tanie baofengi i nagoya na-771- za radio, nagoye i laryngofon zapłaciłem 140zł- Tyle miraski z allegro za gołe radio biorą Latarka c8 10xamc7135 3.5A- killer do lasu. Ok 1000 lumenów oślepia wszystko skutecznie. Do cqb za mocna. I jeszcze tysiąc innych rzeczy. Nie chce mi się wszystkiego linkować. Quote Link to post Share on other sites
BlackOne Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 O Radyjko akurat sie przyda bo potrzebuje właśnie kupić :) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Ja radia kupuję w 409shop.com. Wybór taki, że głowa boli. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Kupowałem: Lunetę - Wyszła prawie 100 zł taniej niż w Polsce PTT do Baofenga UV82 - Nie polecam - na dwa zamówione jeden był do wyrzucenia. Lepiej dołożyć parę złotych i kupić to samo na Allegro - w razie czego nie powinno być problemów z wymianą. Baofengi UV82 - w sumie 3 sztuki, każda kosztowała około 130 zł. Uchwyty do zawieszenia - komplet dwóch sztuk kosztował w Polsce jakieś chore pieniądze (około 40 zł jeśli dobrze pamiętam). Te miałem za 10 zł od sztuki. Adapter do Safarilanda na pas - bardzo fajny patent. Plastik gruby i solidny. Idealnie pasuje do kopii Safarilandów z Taiwanguna itp. Poza tym jakaś drobnica, typu karabińczyki, zawieszki, montaże na ris i inne pierdoły - zazwyczaj bez problemów. Zawiodłem się za to na minikompasikach montowanych na pasek od zegarka. Na 20 zamówionych sztuk raptem połowa wskazywała prawidłowo. Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 A ja jakiś czas temu zamówiłem ultra taktyczny uchwyt na butelkę mocowany na molle :) W zupełności spełnia swoje zadanie, wygodne i praktyczne. https://pl.aliexpress.com/item/Wielofunkcyjne-Praktyczne-Ta-my-Nylonowej-Klamry-Butelki-Wisz-ce-Butelki-EDC-Zewn-trz-Taktyczne-Narz-dzia/32668185179.html?spm=2114.13010608.0.0.ZgJT2U Quote Link to post Share on other sites
117Night Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Może znajdą się chętni na grupowe zamówienie repliki PSO-1? Znalazłem coś takiego: https://pl.aliexpress.com/item/Vector-Optics-Dragunov-4x24-SVD-First-Focal-Plane-Sniper-Riflescope-Fit-AK-Scope-AK47-AK74-FFP/32696590947.html?isOrigTitle=true Replika podobno produkcji TAC VECTOR OPTICS. Na zięciach wygląda to nieźle, mamy odkręcany dolny montaż jak w originale i młotkowy kolor. Jeśli znajdzie się przynajmniej 10 chętnych to cena będzie jak w hurcie czyli 113$ (coś koło 460zł za sztukę). Pojedynczo mamy cenę 175$. Może nie potrafię szukać ale w Polsce nie znalazłem PSO1 taniej niż 550zł (luneta była oczywiście czarna i z montażem na stałe). Dla tych co by się zastanawiali czy pasuje na AK lub SVD odpowiadam, że dzięki odkręcanemu dołowi można dokupić (na przykład u FRONTOWCA) taki montaż żeby pasowało na AK, SVD a jak ktoś ma Wintoreza lub AS Val od LCT to może sobie kupić za 15$ dolny montaż od LCT (na wgcshop taki jest) i też będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Zamów 10 sztuk za 1130$ a daję Ci 90 % szans, że w gratisie od Państwa Polskiego dostaniesz vat (23%) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Nie to daje gwarancję na podatek VAT i cło. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Ostatnio zamawialem z ali kompa z przesylka DHL. Wtedy clo to jest na 100 % - z uwagi na to ze DHL sam to cli. Wiec jezeli nie chcecie placic cla lepiej zamowic zwyklym chinskim mailem co leci 2 miesiace. Bo DHLem jest po 7 dniach ... ale clo jest na 100 % Quote Link to post Share on other sites
117Night Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Patrząc na to co oferują polscy dostawcy to cena z VAT 23% i 3% cło daje nam około 570zł co nadal jest niezłą cenę za coś takiego. Inną sprawą jest to jak się uda dogadać z chińczykiem, może nie jedna a 10 paczek do różnych odbiorców przejdzie, wtedy sprawa podatków już nie jest jaka oczywista i może przynajmniej części udało by się uniknąć dodatkowych opłat. Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Patrząc na to co oferują polscy dostawcy to cena z VAT 23% i 3% cło daje nam około 570zł co nadal jest niezłą cenę za coś takiego. Inną sprawą jest to jak się uda dogadać z chińczykiem, może nie jedna a 10 paczek do różnych odbiorców przejdzie, wtedy sprawa podatków już nie jest jaka oczywista i może przynajmniej części udało by się uniknąć dodatkowych opłat. tylko zauważ, że wtedy zapłacisz dodatkowo za wysyłkę. Tak ten rabat przy zakupie hurtowym to częściowo koszta wysyłki ... Szczerze to nawet za 113$ nie bawiłbym się w ściąganie tego widząc jak uszczelniono w ciągu ostatniego półrocza naszą granicę. Quote Link to post Share on other sites
117Night Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 tylko zauważ, że wtedy zapłacisz dodatkowo za wysyłkę. Tak ten rabat przy zakupie hurtowym to częściowo koszta wysyłki ... Szczerze to nawet za 113$ nie bawiłbym się w ściąganie tego widząc jak uszczelniono w ciągu ostatniego półrocza naszą granicę. Dodając 22$ za przesyłkę (najwyższa cena jaką znalazłem w dostawach PSO-1 na alliexpres), VAT, cło mamy 670zł -praktycznie najgorszy wariant z możliwych. Jeśli udało by się uniknąć VAT i cła to mieli byśmy 550zł. OK, czyli bez ryzyka 570zł, wszystko przesłane na raz i opłacone podatki. Kupując pojedynczo mamy 175$ (około 700zł) bez VAT i cła. Sam już nie wiem, jeśli uważasz, że nawet jeśli chciałbym kupić to za 113$ to się nie opłaca ściągać. To powiedz mi gdzie w Polsce dostać jakieś PSO-1 z odkręcanym dolnym montażem i w cenie która by oscylowała w okolicach tego co zaproponowałem? Chińczyk E&L na gunfire to 1200zł, na taiwangun masz 550zł ale montaż na stałe, cytadela asg 700zł montaż na stałe,na nokto.info mniej niż za 1300zł nie znajdziesz. Może nie potrafię szukać ale chyba po to jest to forum, żeby ludzie wymienili się doświadczeniami pomogli sobie rozwiązać problem, ewentualnie odwiedli od bezsensownych pomysłów. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Wyjdzie z 650-700zł za sztukę pi razy oko. Serio jak celnik zobaczy coś ciężkiego to się zainteresuje nie martw się. Co wy się martwicie cłem to kilka procent płaczcie nad tymczasowym vatem wprowadzonym przez PO w wysokości 23%. Quote Link to post Share on other sites
117Night Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Wyjdzie z 650-700zł za sztukę pi razy oko. Serio jak celnik zobaczy coś ciężkiego to się zainteresuje nie martw się. Co wy się martwicie cłem to kilka procent płaczcie nad tymczasowym vatem wprowadzonym przez PO w wysokości 23%. Przeczytałeś wszystkie posty od swojej poprzedniej wypowiedzi? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Dodałeś jak pisałem swojego. Chcesz dla siebie kupić to bierz jak jest, będzie lub nie będzie podatku i tyle ale szykuj się, że będzie. Optyka duża i ciężka. Chcesz znaleźć 9 osób do spółki to powiem że może być ciężko ale skoro się nie spieszy to się ogłaszaj i może jakimś cudem zbierzesz osoby, nie oszukujmy w Polsce masz głównie spręzynowe A&K a nie RealSwordy. I nie baw się w wysyłanie do poszczególnych osób nie ma to sensu, bierz 10 optyk na siebie zapłać podatki i tyle więcej będziesz miał kłopotu i kombinowania. Quote Link to post Share on other sites
hamilkar Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 . Chcesz znaleźć 9 osób do spółki to powiem że może być ciężko ale skoro się nie spieszy to się ogłaszaj i może jakimś cudem zbierzesz osoby, nie oszukujmy w Polsce masz głównie spręzynowe A&K a nie RealSwordy. I nie baw się w wysyłanie do poszczególnych osób nie ma to sensu, bierz 10 optyk na siebie zapłać podatki i tyle więcej będziesz miał kłopotu i kombinowania. Dlatego 9 na 10 osób kupi ten http://deltashop.pl/p/414/688/luneta-pso-1-do-swd-4x24-lunety-celownicze-optyka.html Quote Link to post Share on other sites
Kenzie Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Jak kolega gdzieś wyżej pisał z drobnizną nie ma problemu, idzie jak szalona (pierwsze paczki od momentu zamówienia zaczęły przychodzić po 11stu dniach). Paracord, O-ringi, laryngofon, "bejsbolówka". Najcięższy był chyba Multitool Gerber'a, też zero problemów. Jedyny mały crash to to, że Chińczyk albo pomylił adresy, albo podał zły numer trackingu bo paczka poszła gdzieś w Polsze. Wysłane z mojego MotoE2(4G-LTE) przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
BlackOne Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Trochę rzeczy nie związanych z asg itd zamawiałem i szczerze z reguły jak sie coś zamawia po 1 sztuce to raczej bez problemu przechodzi przez kontrole celną :) Quote Link to post Share on other sites
grzegorzkaszkur Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Co wy macie za problemy z tymi celnikami? To jest jednak loteria, wiem bo znajomy sam się tym zajmuje i nie ma jakiś tam zasad. jakby przyszło jednym rzutem milion paczek to by i tak wszystkiego nie przerobili Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 @grzegorzkaszkur To, że zamawiasz jakieś gówno za 200zł i idzie najtańszą wysyłkę to wszyscy na to leją to fakt. A zasady są im większa cięższa paczka tym bardziej gwarantowane. Jak celny powie daj dokumenty to masz pozamiatane i nic nie zrobisz. Dwa nawet jak mała paczka to nie znaczy, że ominie mi np ostatnio opodatkowano stalowy zamek od guardera do glocka 17tm, paczka nieduża ale da się. Przerobili by pamiętaj, że oni mogą 3 lata wstecz sięgnąć i błagam nie mówcie, że nie bo już miałem raz sytuację, że celny po pół roku sobie przypomniał daj pan fakturę. Quote Link to post Share on other sites
Kenzie Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 @grzegorzkaszkur Przerobili by pamiętaj, że oni mogą 3 lata wstecz sięgnąć i błagam nie mówcie, że nie bo już miałem raz sytuację, że celny po pół roku sobie przypomniał daj pan fakturę. Jak się upominają to wtedy mówisz ,że nie masz i żeby wyliczyli od wartości rynkowej. (Bo najczęściej i tak nie masz) Wysłane z mojego MotoE2(4G-LTE) przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts