Piotróś Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Witam Na początku może się przedstawię. Piotróś znany też jako Pycio w środowisku Lubelskim Owy projekt realizuję razem z kumplem, a pomysł przyszedł tak z tego względu, że ja mam możliwości, a On umiejętności i wiedzę o "bebechach" :) No i fajnie by mieć taką armatę na ścianie :D Wpierw zacząłem przeglądać internety i ściągałem wszystkie zdjęcia ostrego odpowiednika jak i wykorzystywałem wymiary repliki osób które takie dane udostępniły. Potem przyszły plany na rysunki techniczne alby "spłaszczyć barreta" . Potem przeniesienia rysunków do CADa i na CNC Maszyna zreferowana materiał gotowy. Olej w pompie wysokiego ciśnienia nagrzany. Więc można zaczynać. Maszyna do cięcia strumieniem wody tnąca pod ciśnieniem 4127 atmosfer. Fajna zabawka jak się umie używać. Materiałem jest stalowa blacha o grubości 2mm. Jeśli kogoś interesuje mogę znaleźć nawet jakiego przetopu. Ku ścisłości na blasze nie leży wielkie dildo w kondomie tylko kamień granitowy owinięty w folie. Ale w sumie... wszystko jest dildo jeśli jesteś wystarczająco odważna ;) W pierwszej kolejności wycinam otwory, a dopiero po tym "ramkę" aby wszystkie wymiary się zgadzały. Strumień wody zabiera mniej więcej milimetr materiału więc gdybym robił w odwrotnej kolejności woda która odbija się od dna ruszała by elementem i śmiało mógłbym zaczynać od początku. Góra i dół korpusu wycięte, teraz czekają na zmatowienie, ale niestety luka pomiędzy obowiązkami się skończyła. Zmatowione teraz czeka na zaginanie. Koniec dzisiejszego dnia pracy więc elementy czekają. Następny krok: Zaginanie Nie modyfikujemy żadnej broni. Tworzymy od podstaw z porządnych materiałów i z odpowiednią wiedzą. Barrett jest o tyle prostą konstrukcją, że można go wykonać "przy okazji" :D Jeśli materiał spodoba się Wam z przyjemnością będę podsyłał relacje z kolejnych etapów. Jednym z etapów będzie zrobienie magazynka więc jeśli ktoś ma dane jakiekolwiek o nim lub co lepsza ma taki magazynek byłem wdzięczny jeśli podzielił by nimi. Oczywiście jeśli ktoś ma owy na sprzedaż też mogę odkupić :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
adamo9910 Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Czekam na kolejne etapy pracy. Powodzenia :) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Zacne koromysło :) Zapowiada się ciekawy custom. Mam nadzieję za jakiś czas zobaczyć ukończony projekt! :D Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Podoba mi się podejście do tematu i robota. Quote Link to post Share on other sites
walther38 Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Jak się ma dostęp do takich zabawek to i Abramsa można zrobić. A co z "bebechami" ? Quote Link to post Share on other sites
Piotróś Posted March 12, 2015 Author Report Share Posted March 12, 2015 Bebechami będzie zajmować się mój wspólnik :) "mark I" będzie AEG, prawdopodobnie silnik ze 'świni' Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Panowie, gratuluję i czekam na efekt końcowy. Snow Wolf mnie nie przekonał, a poluję na Baretta. Jeśli cena nie będzie przesadzona, tzn wyższa niż zabawki od SG - to macie klienta. Kiedy następne postępy? Quote Link to post Share on other sites
Piotróś Posted March 12, 2015 Author Report Share Posted March 12, 2015 (edited) Do końca jeszcze daleko :icon_smile: ale i tak już bliżej niż dalej. Wszystko jest narazie jeszcze prototypem, a prace na tym etapie mogę wykonywać praktycznie tylko i wyłącznie przy użyciu maszyn przy których pracuję, a więc nie zawsze jest czas na kontynuowanie projektu. Znalazłem dzisiaj chwilę aby zobaczyć jak zachowuje się blacha przy zaginaniu i jaka jest tolerancja zagięć Nie jest źle :icon_smile: spasowują się dobrze lecz nie idealnie. Niestety na maszynie jest skala co 10 stopni więc ciężko jest dobrze trafić w 32. Maszyny do zaginania dostępne mam dwie, ale je opiszę przy najbliższej okazji. Edited March 12, 2015 by Piotróś Quote Link to post Share on other sites
Mabrothrax Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Czekam na postępy i wstępne macanie jak będzie to miało już jakiś wymiar :D Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted March 13, 2015 Report Share Posted March 13, 2015 slina cieknie :) moze jakis akacz (rpk ) bezkolbowy??? :) Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Piekności! A tekst: Ku ścisłości na blasze nie leży wielkie dildo w kondomie tylko kamień granitowy owinięty w folie. Ale w sumie... wszystko jest dildo jeśli jesteś wystarczająco odważna :icon_wink: rozwalił mnie na łopatki :teethh: Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 slina cieknie :icon_smile: moze jakis akacz (rpk ) bezkolbowy??? :icon_smile: Ee tam, G3 od razu ze stalowej blachy, bo na rynku posucha. Quote Link to post Share on other sites
chodos93 Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 Ee tam, G3 od razu ze stalowej blachy, bo na rynku posucha. to to już wyższa szkoła jazdy tłoczenie blachy. Co do postępów niedługo pojawią się zdjęcia zagiętego body, Piotrek z wymiarował i zaprojektował już większość elementów kolby , gniazda magazynka itd. Jak będziemy mieli wspawany przedni zatrzask body sprawdzimy koncepcje z gearboxem od m249 oczywiście będzie wymagał mosfetu na semi oraz modyfikacji frontu w celu zainstalowania głowicy od v7 żeby dysza była w osi z lufą . Na razie to tylko koncepcja więcej wkrótce. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Panowie a czemu chcecie tam wsadzać GB ze świni? Nie lepiej kupić ameliniowego v2/v2 long? Quote Link to post Share on other sites
lech Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 lub v7 g&g ;) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Lub nie bawić się w AEG, tylko od razu władować gaz. Quote Link to post Share on other sites
chodos93 Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Co do gearboxa to mamy pod ręką szkielet ze świni czemu by nie sprawdzić koncepcji? CO do v7 G&G odpada miałem kształt nie podpasuje. wiciok- masz racje osiągi będą bdb , jak ktoś lubi biegać z butlą HP to proszę bardzo mi sie to nie widzi. Ogólnie to Piotrka sztuka na pewno będzie działającą repliką ASG więc on będzie wybierał napęd, mi wystarczy replika na ścianę . Barrett to zbyt nieporęczne koromysło żeby jakkolwiek komfortowo je użytkować btw taką samą celność i zasięg można uzyskać w czymś z rodziny M czy AK przy nieporównywalnie większej mobilności więc strzelanie się barrettem to bardziej "wydłużanie Kija" ale to tylko moje zdanie. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Kto powiedział o zewnętrznych butlach? :teethh: Do środka powinno wejść coś w tym stylu: http://www.activegames.pl/pl/p/Cylinder-CO2-onoff-5oz/507 a nawet jeśli nie, to są jeszcze kapsuły 88g. Quote Link to post Share on other sites
chodos93 Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 50mm nie wejdzie niestety gdyby taka butla się faktycznie mieściła to miało by to rację bytu. A z butlą pod ciśnieniem to nie jest że wraz ze spadkiem ciśnienia w butli spadją fpsy? Chodzi mi o to ile można by oddać stabilnych strzałów powiedzmy 600fps na kapsule 88g bo wymiana takiej butli co 10 strzałów to byłaby trochę paranoja. Mechanizm w stylu daytonagun byłby fajnym rozwiązaniem , zero elektroniki i blow back tylko że tam to już obowiązkowo butla HPA. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 O HP nie pisałem bo miał to być AEG, ale jeśli robiłbym replikę dla siebie to poskładał bym to na konwersji mancraft i i kapsule 88g w środku. FPS spadają ale dopiero jak gaz się kończy. Na ile wystarczy trudno powiedzieć zakładam że conajmniej 50 strzałów, a jeśli giwera będzie otwierać się tak jak oryginał to z wymianą butli nie będzie jakiś większych problemów. Quote Link to post Share on other sites
chodos93 Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 (edited) O HP nie pisałem bo miał to być AEG, ale jeśli robiłbym replikę dla siebie to poskładał bym to na konwersji mancraft i i kapsule 88g w środku. FPS spadają ale dopiero jak gaz się kończy. Na ile wystarczy trudno powiedzieć zakładam że conajmniej 50 strzałów, a jeśli giwera będzie otwierać się tak jak oryginał to z wymianą butli nie będzie jakiś większych problemów. Tak otwieranie i manipulacja ma być zgodna z oryginałem, trzymałem w rękach zagięte body i jest na prawdę przaśne jak Piotrek będzie miał czas to wytnie resztę elementów ale wiadomo jak jest w pracy. Edited April 11, 2015 by chodos93 Quote Link to post Share on other sites
wally Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Czym to było gięte że takie wgnioty na pół grubości blachy porobione? Quote Link to post Share on other sites
chodos93 Posted April 12, 2015 Report Share Posted April 12, 2015 Czym to było gięte że takie wgnioty na pół grubości blachy porobione? To nie są wgnioty i nie są na pół grubości , to są fazki zrobione przy wycinaniu żeby można było do kąta wygiąć blachę przypominam że body jest z gatunkowej stalowej blachy grubości 2mm nie wygniesz takieg długiego kawałka tej grubości bez takich fazek na normalnej zaginarce. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted April 12, 2015 Report Share Posted April 12, 2015 Czy jesteście w stanie oszacować pi razy oko koszt takiej wydmuszki? Bliżej 500 zł czy bliżej 5000 zł? Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted April 12, 2015 Report Share Posted April 12, 2015 Jaką przewidujecie wagę całkowitą, jeżeli korpus będzie z 2mm blachy? Nie wyjdzie z tego coś o wadze przeciętnej taczki? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts