Puloman Posted August 12, 2016 Report Share Posted August 12, 2016 Emcet ma rację! O wiele lepsze :) od tych co są dzisiaj. A na poziomie starych G&G. Przy okazji cena znośna. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted August 12, 2016 Report Share Posted August 12, 2016 13 zł wystarczy? Kulki kupuje przy okazji większego zamówienia na Gunfire, niezbyt mi się widzi kupowanie kulek oddzielnie, bo koszty wysyłki itd. Quote Link to post Share on other sites
Cyan Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 Powiedz mi czemu niby białe kulki nie imitują amunicji smugowej? Imitują, jednakże ładowanie np.3 brązowe jedną Biała nie imituje amunicji smugowej ale mieszankę tej amunicji w latach/taśmach Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 Aha, do tego pijesz. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 A z jakiego sklepu braliście te kulki? Może akurat partia która do tego sklepu poszła była uszkodzona? Quote Link to post Share on other sites
Simur Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 Ale mi stracha narobiliście. Już miałem kupować paczkę G&G 0,20g... mówicie że nie warto? Serio spadły poniżej poziomu pomarańczowych kuleczek z kiosku? W tej cenie jedyną alternatywą są Rocketsy albo PJ (mówimy o paczce 1000szt). Aż tak to nie, ciągle są to dobre kulki ale ich jakość ostatnio spadła, ja u siebie ubytków ani zdeformowanych kulek nie zaobserwowałem jedynie ten osad po ich użyciu, ale wystarczy je umyć i wysuszyć a wszystko gra, a brane z azteko. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 Z gunfire, zbrojni.com, azteko.pl i cytadela. W różnych odstępach czasu. Quote Link to post Share on other sites
White1981 Posted October 11, 2016 Report Share Posted October 11, 2016 Aż tak to nie, ciągle są to dobre kulki ale ich jakość ostatnio spadła Zużywam średnio 1k na tydzień do chrono i testów zasięgu i celności i jakoś nie zauważyłem jakiejkolwiek zmiany od 2 lat Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 @white1981 a na jakiej lufie? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted October 12, 2016 Report Share Posted October 12, 2016 Ja też zużywam regularnie G&G 0.25 na różnych lufach i sprawują się zawsze tak samo. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Kupiłem ostatnio takie kulki: http://gunfire.pl/product-pol-1152211414-Butelka-kulek-precyzyjnych-0-2g-2700-kulek-w-butelce-.html i nie miałem problemów z postów wyżej, kulki wykonane idealnie. Lufa Guarder 6.04 Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted October 15, 2016 Report Share Posted October 15, 2016 (edited) Hmm, a może napiszcie skąd macie te kulasy ? Może ktoś przesypał lub podmienił kulki ? Osobiście kupiłem 0,25g jakiś miesiąc temu i kulasy jak były dobre tak są nadal. Mało tego, zakupiłem, a raczej odkupiłem kulki 0,28g około 5 letnie brązowe od kolegi i są również tej samej jakości i cisną jak marzenie :icon_smile: Co do czyszczenia lufy. Lufę powinno się czyścić po każdej strzelance. Ci, którzy się śmieją, że nie trzeba. Tutaj mały dowód na to jak lufa po kulkach Guarder przez 4 miesiące potrafi się zasyfić. Efekt - kulka leci raz w lewo, raz w prawo, a raz prosto :icon_smile: Aaa i ta powłoka robi się twarda jak kulka, także wyczyścić lufę trzeba się namęczyć i to mocno. Edited October 15, 2016 by Brzuski Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 15, 2016 Report Share Posted October 15, 2016 G&G 0.3 tną mi się we wszystkich mid capach i co któraś zostaje wypluta na kilka metrów (2 paczki kupione na alledrogo). Nigdy wcześniej nie miałem z nimi problemów, nawet na śmiesznych Platinumach 0.3 wszystko jest ok. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 Czy ktoś kojarzy czy są jeszcze gdzieś dostępne białe G&G 0,30? Wszędzie widzę dostępne tylko szare, i za granicą i w Polsce. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted November 23, 2017 Report Share Posted November 23, 2017 na GF pojawiły się 0,33 bio G&G. są w promocji teraz. Quote Link to post Share on other sites
krobug Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Że dosyć cicho tutaj ostatnio, to zdementuję kilka wcześniejszych postów odnośnie złej jakości. Kulki wyglądają bardzo dobrze, brak ubytków, latają jak należy i nie zostawiają żadnego osadu. Są po prostu takie, jakie powinny być. Quote Link to post Share on other sites
Dominn Posted May 22, 2018 Report Share Posted May 22, 2018 (edited) Ja z G&G mam problemy. Miałem otwarte Guardery i otworzyłem paczkę G&G do porównania. Po strzelaniu w oba woreczki wrzuciłem kilka paczuszek żelu krzemionkowego (pochłania wilgoć) i po miesiącu Guardery pojechały na strzelanke, a G&G poleciały w kosz, bo napuchły i nie dało się strzelać. Innym razem 2 miesiące Guardery przeleżały bez żelu w szufladzie i strzelały normalnie, ta sama sztuczka z G&G nigdy się nie udała. Może mam pecha \(ツ)/ Edited May 22, 2018 by Dominn Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 22, 2018 Report Share Posted May 22, 2018 Ludzie, piszcie jaką wagę kulek macie na myśli. Jak to są kulki do 0,28g to nie powinno być problemów. W tego co pamiętam zdania są podzielone na temat 0,30. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted May 22, 2018 Report Share Posted May 22, 2018 0.25 i 0.28 wystrzeliłem dziesiątki tysięcy, niektóre leżą nawet dwa lata w szafie. Zacinkę miałem raz i raczej z powodu zasyfionej lufy. Quote Link to post Share on other sites
micju34 Posted May 22, 2018 Report Share Posted May 22, 2018 W szturmach mam promyki i jednego km-head. 99% kulek to G&G (ten 1% to gdy nie ma G&G na stanie). Też nie zauważyłem jakieś różnicy wielkiej. W magach wszelakiej maści do wszelakich magów nie miałem ani jednej zacinki, w lufach też nie było problemów. Co do puchnięcia - ciężko stwierdzić, u mnie schodzą duże ilości kulek i to w miarę na bieżąco (nawet ich do szturmu nie myję :D). Dalej mam i używam. Aktualnie mam serię kulek z tanichmilitari i z bunkra wojkowice, bo ostatnio tak się napatoczyło. Ps. A czasem to nie ma tak, że wszystkie kulki pochodzą od jednej hurtowni na "g" (jeśli się mylę, poprawcie mnie)? Quote Link to post Share on other sites
Dominn Posted May 24, 2018 Report Share Posted May 24, 2018 Już się poprawiam. Używam kulek 0,25g i 0,28g i na obydwu wagach mam problem. Problem nie występuje na tych samych wagach Guarderów, nawet Specn (o zgrozo, że to kupiłem). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts