Nath Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 Prometheusa. Warto też na patencie zrobić komorę HU (kawałek twardej sprężyny zakładany od strony lufy). Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 Silni w G&P to hi-speed, łożyska chodzą płynnie plus zwykle przełożenie na 11.1v da ci ogromny rof, który spowoduje zarżniecie zębatek. G&P miewa niestety przypadki mielenia zębatek lub pękania osiek, wiec daruj sobie taki zabieg. kolejna sprawa, że bardzo wysoki rof niczemu nie służy a tylko ekspresowo opróżnia magazynki i portfel. Szybkość zużywania części tez jest większa a szkoda w rok skatować replike tak ze nada sie do remontu tylko... Quote Link to post Share on other sites
Realistico Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 Witam ponownie, musiałem się wstrzymać z zakupem, ale w najbliższym czasie (2 tygodnie) będę zamawiał replikę. Chciałbym się dowiedzieć czy wszystko ok: Replika: http://www.asgshop.pl/produkt.php?mid=166&sr=pd&id=5518 Lufa: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2449 Gumka HU: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=12164 Bateria: http://www.asgshop.pl/produkt.php?cat=26&mid=355&id=5461 Ładowarka: http://www.rc4max.com/oryginalna_ladowarka_skyrc_-_imax_b6,1571,20190.html Magazynek: http://www.asgshop.pl/produkt.php?cat=22&mid=166&id=5000 No i kolimator od Tomka http://wmasg.pl/pl/consignment/show/686196 Wszystko wybrałem ok? Pozdrawiam ;) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 Gumki IMHO nie ma po co zmieniać, lufę weź 407mm. Do ładowarki potrzebujesz zasilacza. Quote Link to post Share on other sites
Realistico Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 Reszta będzie pasować? Magazynki dobre? Pozdrawiam :) PS. Czy taki ktoś jak ja po obejrzeniu tutoriali poradzi sobie z wymianą lufy? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 W replice trzeba będzie zmienić wtyczkę na zwykły T-connector, bo normalnie G&P daje wersję mini. Midów G&P nie używałem, to się nie wypowiem. Tak, wymiana lufy jest bardzo prosta. Quote Link to post Share on other sites
Realistico Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 "Dobre" w sensie czy będą pasować. Czyli tylko zasilacz i przejściówka? Wielkie dzięki za pomoc. Dałbym like, czy coś ale nie widzę takiej możliwości :icon_razz2: :icon_razz2: :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 (edited) Magazynek G&P (Mid) pasuje świetnie. Imo obecnie najlepiej pasujący mag jaki obecnie posiadam. Minimalne luzy, siedzi dobrze oraz zawsze podaje. Dobre są też lowy BOYI'ca. Lecz w ich przypadku można by zrobić malutkiego tapemoda (1 plaster izolki w gnieździe lub na magu) bo raz na 30-50 strzałów lubi nie podać kulki. Co do gumki zadzwoń to ASGShopu i się spytaj czy nie mają na stanie. Powinni mięć w cenie ok. 34zł. Mowa o czarnej Systemie. Preckę na początku zostaw. Imo stockowe lufy są co najmniej b. dobre. Wymienisz ją jak będziesz robił jakiś konkretny upgrade/tuning. W stocku nie ma sensu jej wymieniać. Edited January 11, 2016 by reaper666 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 12, 2016 Report Share Posted January 12, 2016 Serio, szkoda wymieniać dobrą gumę, która na dodatek dobrze leży w tej konkretnej komorze. Niby 35 złotych to nie majątek, ale na bilet do kina (a jak ktoś chodzi do studyjnego to nawet na dwa) wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Montował ktoś gearbox od Specny Arms w body G&P i czy wystąpiły jakieś problemy? Quote Link to post Share on other sites
Wasylo Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Witam! Mam emeczke od g&p (link). Chciałbym zmienić troche bebechy. Tzn: - zakupić mosfet - to co trzeba wymienić aby uszczelnić gearboxa - nie znam się na tuningu dlatego nie wiem co jescze powinienem rozważyć Jedyne co wymieniałem w owej emce to precka madbull i zielona gumka G&G. Czy ktoś mógłby mi pomóc w poskładaniu ciekawej opcji dla mojej emki? Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Ja bym wywalił lufę Madbulla i włożył stockową lufę G&P. Madbull i inne tanie pseudoprecki sa gorzej wykonane od mosiężnej G&P. Do repliki G&P nie ma sensu wkładać nic poniżej promyka. Zmień kable na silikonowe przy montażu mosfetu. Ogólnie stockową pneumatyka jest w porządku i nie ma sensu wymieniać. Można na głowicę cylindra nakleić sorbopad, wyregulowac AOE i nie martwić się o szkielet. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Chyba że kolega mówi o steelbullu. Jeśli tak, to może być poprawa. Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted March 19, 2016 Report Share Posted March 19, 2016 Steelbull to i tak nadal loteria jeśli chodzi o wykonanie. Quote Link to post Share on other sites
Fronczi Posted April 21, 2016 Report Share Posted April 21, 2016 Witam, mam G&P rapid fire 2 i zastanawiam się nad zmianą dwuczęściowej lufy na zwykłą preckę 363mm i tu pojawia się problem dwuczęsciowa lufa ze stocku ma 335mm, pytanie czy lepiej poszukać dłuższej lufy zewnętrznej i podmienić czy może kombinować z całym frontem albo jakąś przedłużką? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 Jeśli wygląd ci pasuje (krótki front+dłuższa lufa=efekt trzonka od miotły) to wystarczy lufę zewnętrzną podmienić (30-60PLN używki na komisie tutaj na wmasg), jeśli jednak wizualnie Ci to nie pasuje to wtedy cały front na wylot i wymiana na dłuższy. Rozważałeś założenie długiego tłumika? Quote Link to post Share on other sites
Fronczi Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 Widzisz, myślałem nad nowym frontem itp. ale tak naprawdę po zmierzeniu wszystkiego brakuje mi jakieś 15mm rury, a resztę lufy wewn. chcę wpuścić w tłumik dźwięku na stałe. Tylko pytanie gdzie znajdę taką przedłużkę do lufy o ile w ogóle(bo z tego co widziałem w komisie to ktoś tam dotaczał takie cudo)? Myślę że lepiej będzie wyglądać z przedłużką niż jeszcze dłuższym tłuikiem dźwięku. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 Są zwykłe przedłużki lufy do m4. Na komisie też się pojawiają. Pamiętaj że front G&P ma dość specyficzny skok gwintu i nie założysz do niego pierwszego lepszego taniego frontu. Quote Link to post Share on other sites
Fronczi Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 Jakbym zmieniał to na G&P;) W ogóle myślałem też nad kupieniem drugiego uppera kompletnego ale jakoś ceny nie zachwycają:( Quote Link to post Share on other sites
tomazo1974 Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 (edited) Przedłużki 1,5" do G&P (CW) gmasz np. redwolfairsoft.com. Koszt wysyłki do Polandu to chyba 7USD więc tyłka nie urywa. Ostatnio zamawiałem dla siebie, przesyłka trafiła do mnie w 3 tyg. Edited April 22, 2016 by tomazo1974 Quote Link to post Share on other sites
Fronczi Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 O widzisz, dzięki Ci dobry człowieku;) Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted April 26, 2016 Report Share Posted April 26, 2016 Wsadzał ktoś może komore hop-up CNC od AirsoftPro do naszych G&P? A konkretnie taką: http://deltashop.pl/p/216/547/full-cnc-komora-m4-hopup-gen-2---komory-hop-up-czesci-replik-elektrycznych-czesci-i-dodatki-do-replik.html Ponieważ wymieniam preckę to od razu się zast. nad wymianą komory. Gumka standardowo - moja ukochana czarna systema. Z tego co ktoś pisał na forum, ponoć są problemy z wymianą komór w naszych dżipikach przez przednią ścianę (body bodajże?) - ponoć jest grubsza od standardowych. Quote Link to post Share on other sites
Stopa Posted April 26, 2016 Report Share Posted April 26, 2016 Montowałem tą komorę w M16A3 od G&P. Nie było problemów, choć wtedy chyba miałem dyszę BU Deep Fire do M16. Nie pamiętam czy to pracowało ze stockową na którymś etapie, a jeżeli tak to jak. Quote Link to post Share on other sites
rawilk Posted June 8, 2016 Report Share Posted June 8, 2016 Witam. Chcę przygotować G&P pod sprężynę m130 guardera. Wiem że trzeba wymienić tłok i głowice tłoka ale czy fabryczny silnik g&p m120 + lipo 7,2v nada się do takiej sprężyny ? Nie zależy mi na rofie i trybie auto. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Jeśli to wersja z białym tłokiem to przy guarderze SP130 polecam wymienić: Tłok (na dowolny z metalową szczęką) Głowice na dowolną wykonaną z POM Zębatki na dowolne stalowe CNC Sorbopad aby ustawić poprawne AOE Silnik da radę ale jak dodasz do zestawu lipo 11,1v. singiel na 7,4V będzie powolny i mocno obciążający silnik i pakiet. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts