TkPP Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 (edited) Witam, jaką replikę boczną polecacie do kwoty max 250zł? Myślałem o tym https://www.militari...14763_p5698.xml i o tym http://www.taiwangun...-gas-pistol-kjw Edited February 29, 2016 by TkPP Quote Link to post Share on other sites
sniply Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 W tym przedziale cenowym osobiście brałbym Glocka 17 od ARMY. Quote Link to post Share on other sites
KodzaK Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 jako miłośnik Coltów polecam colta :) swojego od ARMY full metal dorwałem za 260zl :) tyle chyba był byś w stanie dołożyć do tej MAX kwoty . wystarczy zaczatować na promocję :) Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 Cymoglock Quote Link to post Share on other sites
Spirol Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 Nie widzę czy mają regulowany HU (na pewno nie ma MK23 Socom- tak przynajmniej wynika z opisu). Miałem okazję wystrzelać kilkadziesiąt kulek z pistoletu bez regulowanego HU (przyrządy celownicze też są stałe) i kulki za bardzo leciały w dół (po prostej ale w dół) więc za każdym razem trzeba by było pamiętać o wprowadzeniu poprawki. Wg mnie niewygodne nawet na bliski dystans i osobiście nie brał bym takiej repliki ale to Twoje pieniądze. :icon_mrgreen: Zwróć uwagę, że czasem można się nabrać ponieważ w opisie jest info o HU ale stałym, na co czasem nie zwraca się uwagi. To był ten sprzęt (cudo to nie jest): https://www.militaria.pl/action_sport_games/pistolet_asg_gg_m92f_black_11555_p5697.xml?cat=102 Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Chcesz się bawić w psujące się klamki które nie strzelają na zimnie? Jeśli nie to kup cymoglocka Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Dokładnie, cymoglock w połączeniu z lipo robi konkretną rozpierduchę :D Przynajmniej jest to replika niemal bezawaryjna. Quote Link to post Share on other sites
trol3gs12 Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Ale najpierw zastanów się czy Ci jest potrzebny boczniak. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted March 5, 2016 Report Share Posted March 5, 2016 Beretta od STTI, Tani gazik bez BB, Na początek wystarczy nawet do rozgrywek w lesie. Jak masz jako takie zdolności manualne to ją łatwo doszczelnisz i poprawisz HU. No i działa poprawnie do -7 stopni (testowane przeze mnie) a niektórzy twierdzą że nawet przy niższych temperaturach sprawdza się dobrze. Quote Link to post Share on other sites
BBdragon Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Tani boczniak = elektryczna cyma. Jest najtańsza w utrzymaniu. Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Jeśli tanie to tylko cymoglock. Z gaziakami zawsze są problemy, a tym bardziej z tymi tanimi. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Tu akurat się nie zgodzę, Z Berettą od STTI nie ma żadnych problemów. Konstrukcja jest na tyle prosta że w zasadzie nie wiem gdzie te problemy mogły by wystąpić. Wersja na GG w zupełności wystarcza do lasu a ma na tyle mało fps że sprawdzi się jako boczniak czy CQB. Quote Link to post Share on other sites
Hesh Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Tanie=cyma Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Dwóch kumpli miało Beretty od STII. Zacinki byly częste. Owszem, gdy strzelaly to nieźle jak na gaziaki, ale na pewno nie był to zapas na którym bym polegał. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 (edited) Zacinki? Co tam może się zaciąć? Nie ma BB, lufa też nie precyzyjna, kulka napędzana bezpośrednio z magazynka... Rozumiem że plastykowa, mało realistyczna, bez BB, za lekka itp. Ale zacinki. Proszę... edit. Czy na pewno piszemy o tej samej replice?http://gunfire.pl/pr...letu-GG105.html Edited March 8, 2016 by l_isek Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 (edited) Tak, na pewno. To było dwa lata temu i teraz nie pamiętam czy przestawał podawać pestki czy spust się blokował, wiem że wyjęcie i włożenie maga na ogół pomagało. Uprzedzając, sprężyna magazynka była sprawna. W zasadzie to nie wiem jak rozwiązała się tą sprawa. Obaj kupili je prawie w jednym czasie, może była jakaś wadliwy seria? Edited March 8, 2016 by Merrowing Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Może ładowali je odpustowym popcornem? Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Też mi się zdarzyła zacinka w STTI kilka razy. Gaz leci, kulka nie. Zwykle pomaga ściągnięcie spustu jeszcze raz i z tego zauważyłem, rzecz dotyczy tylko pierwszej kulki po załadowaniu. Nie pochylałem się nad tym dokładniej. Kulki G&G. Quote Link to post Share on other sites
binichefe96 Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Polecam Cymoglocka :) Quote Link to post Share on other sites
TkPP Posted March 10, 2016 Author Report Share Posted March 10, 2016 Witam, gdzie kupie tego cymoglocka? Znalazłem jedynie na taniemilitaria.pl opłaca się tam kupować? Quote Link to post Share on other sites
alor23 Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Też właśnie szukam pierwszy pistolet i myślałem nad glockiem army r17 albo nad m9 od kjw tym z abs. Co będzie lepsze? Też szukam w podobnej cenie . Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted March 23, 2016 Report Share Posted March 23, 2016 Ja dorzucę jeszcze replikę glocka 23 od kjw. Quote Link to post Share on other sites
Szajnatałn Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Raczej w cymoglocka bym się nie ładował. Zawrotne 180fps jest bardzo często mylone ze zderzeniem z biedronką w locie. W chłodniejsze dni natomiast, kiedy ubranie grubsze- jest często w ogóle niewyczuwalne. Quote Link to post Share on other sites
alor23 Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Raczej w cymoglocka bym się nie ładował. Zawrotne 180fps jest bardzo często mylone ze zderzeniem z biedronką w locie. W chłodniejsze dni natomiast, kiedy ubranie grubsze- jest często w ogóle niewyczuwalne. To jaka replika jest najlepsza do 250 zł ? Najmniej awaryjna Quote Link to post Share on other sites
Armatage Posted March 24, 2016 Report Share Posted March 24, 2016 Raczej w cymoglocka bym się nie ładował. Zawrotne 180fps jest bardzo często mylone ze zderzeniem z biedronką w locie. W chłodniejsze dni natomiast, kiedy ubranie grubsze- jest często w ogóle niewyczuwalne. Cholera, czyli jako DMR odpada... ale gdyby tak, czysto hipotetycznie, używać go jako boczniaka, strzelać tylko z naprawdę małych odległości i używać fullauto? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts