Bart_Forrester Posted May 11, 2016 Author Report Share Posted May 11, 2016 Kamilas pisz pw Krzysio, czy z Tobą coś jest nie tak? Nie możesz oddać wszystkim okradzionym pieniędzy, po prostu robiąc przelewy zwrotne? Liczysz, że kilka osób się nie zgłosi i stówka czy dwie Ci zostaną? Quote Link to post Share on other sites
kamilasssss Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 pisze do ciebie na pw i nic. Quote Link to post Share on other sites
Krzyśio Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Krzysio, czy z Tobą coś jest nie tak? Nie możesz oddać wszystkim okradzionym pieniędzy, po prostu robiąc przelewy zwrotne? Liczysz, że kilka osób się nie zgłosi i stówka czy dwie Ci zostaną? przecież nie znam tych numerów kont.. Quote Link to post Share on other sites
novy911 Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Jak nie znasz, jak przelewaliśmy ci na konto bankowe pieniądze. Domniemam że masz do niego dostęp internetowy (albo twój rodzic), i jest tam coś takiego jak historia rachunku. Są tam wszystkie przelewy przychodzące jak i wychodzące, wystarczy wykonać przelew zwrotny... Uczyć złodzieja jak posługiwać się kontem bankowym... Quote Link to post Share on other sites
Krzyśio Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Nie mam jeszcze konta internetowego. Quote Link to post Share on other sites
novy911 Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 No to Lesio jest zobowiązany do przeprosin :DDDDDDD Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 To idziesz do oddziału i prosisz o wydrukowanie historii. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 11, 2016 Author Report Share Posted May 11, 2016 Nie wiem od kiedy potrzebne jest konto internetowe, by oddać ludziom to, co się im ukradło. ogółem cała ta sytuacja wygląda komicznie i nie wiem dlaczego temat jest ciągnięty... Gdybyś chciał oddać wszystkim ludziom pieniądze, to byś to zrobił, nie stawiał zaś warunków itp itd. Quote Link to post Share on other sites
Krzyśio Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 temat sie ciągnie bo ciągle jakieś bezsensowne komentarze sie tu pojawiają,nie mam zamiaru dalej tłumaczyc dlaczego potrzebuje potwierdzenia bo jak widać nie rozumiesz Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 11, 2016 Author Report Share Posted May 11, 2016 (edited) Nie rozumiem, bo kręcisz. Podałeś ludziom numer konta, na który mają przesłać pieniądze. Ludzie przesłali pieniądze. Więc teraz idziesz do banku, i mówisz "proszę o wyciąg z konta od tego do tego dnia", Pani w banku go drukuje, a ty następnie mówisz "proszę o cofnięcie tego, tego i tego przelewu". A Pani w banku je cofa. Chyba, że liczysz na to, że ktoś się nie zgłosi i kasa ci zostanie, albo, co jeszcze zabawniejsze, konto nie było twoje, tylko osoby trzeciej i cykasz się, że sprawa wyjdzie na jaw. Edited May 11, 2016 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Więc teraz idziesz do banku, i mówisz "proszę o wyciąg z konta od tego do tego dnia", Pani w banku go drukuje, a ty następnie mówisz "proszę o cofnięcie tego, tego i tego przelewu". A Pani w banku je cofa. No chyba ze nie ma juz czego cofnąć, Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 konto nie było twoje, tylko osoby trzeciej i cykasz się, że sprawa wyjdzie na jaw. Boi się lania w domu od rodziców i nad czym się tu więcej zastanawiać :teethh: Quote Link to post Share on other sites
novy911 Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 No ja np. Dzis kasy nie dostalem a rzekomo wczoraj zostala wplacona, pewnie na poczcie albo w jakims oddziale... Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Panowie otrzymalem zwrot. Ja odstępuje, nie mam podstaw żeby ścigać. Zainteresowanym możesz powiedzieć na jakie imię jest konto bo pewnie nazwisko to samo, do którego jest link na FB. Quote Link to post Share on other sites
novy911 Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Otrzymałem zwrot pieniędzy. Właścicielem konta jest prawdopodobnie mama naszego "człowieka biznesu". Quote Link to post Share on other sites
63amg Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Bzdura,po prostu wysłałem Ci z innego konta które należy do innej osoby,sprawdź numery. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Konto koleżanki? Dlaczego mieszać niewinne osoby do oszustwa? Jak Policja weźmie się za temat, to ją też będą przesłuchiwać, bo jej konto pojawi się w materiale dowodowym. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Nie przelogowałeś się :-) Quote Link to post Share on other sites
Krzyśio Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 A po co mam sie przelogowywać? Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Weźcie zmieńcie mu nazwy tych kont na krzysio 1, krzysio 2 itd. bo to już się ciężkie w czytaniu robi. Konto mamy albo cioci, od której pewnie wyłudził pieniądze na zwrot. Swojego konta nie ma i nieświadomie w proceder miesza ludzi bo mimo iż zwróciłeś pieniądze to w toku postępowania zostanie to sprawdzone. Przy okazji jeżeli znajdzie się na fb osobę, która zrobiła przelew należałoby zapytać ją czy faktycznie dokonała takiego przelewu i z jakiej to okazji skoro z nią nie robiło się interesów. Przy okazji wrzucić link do tego wątku czy chodzi o tą sprawę. Quote Link to post Share on other sites
Krzyśio Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Konto na które przychodziły pieniądze jest moje Konto z którego oddałem nie należy do mnie. Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Nie mam jeszcze konta internetowego. Konto na które przychodziły pieniądze jest moje Aha. Co to za czary? :) Quote Link to post Share on other sites
Krzyśio Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Aha. Co to za czary? :icon_smile: Co w tym dziwnego?mam konto z karta ale nie mam wyrobionego pekao24 Quote Link to post Share on other sites
kamilslupski Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 (edited) Co w tym dziwnego?mam konto z karta ale nie mam wyrobionego pekao24 Przestań już lecieć w uja Wojtuś, mój znajomy miał konto młodzieżowe w pekao, dwa lata temu i jakoś przy zakładaniu miał już dostęp do konta przez internet. Chyba że banki zamiast iść z technologią idą w odwrotną stronę :icon_smile: Edit. Druga sprawa Wojtuś to taka że przelewy były robione z konta Twojej mamy (potwierdzone info u brata). Na kłamstwach jak widać daleko nie zajedziesz :) Edited May 12, 2016 by kamilslupski Quote Link to post Share on other sites
Krzyśio Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Owszem pisałem to wyzej ale konto na które przychodziły jest moje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts