dziadekmarek1 Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Cześć ,potrzebuję kleju który sklei zęby tłoka z tłokiem.Ułamał się ząbek zabezpieczający szczękę przed wysunięciem z tłoka,kropelka wytrzymała ok.600 kulek.Tłok to shs z15 stalowymi? zębami do systemy,pracujący w katanie.Pozdro Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 Ja kleiłem epoksydowym dwuskładnikowym i już kilka tysięcy kulek przemielił. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 Spróbuj loctite, ale biorąc pod uwagę cenę ich produktów taniej wyjdzie kupić nowy tłok (tak z 3 x taniej) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 A tłok jest aluminiowy? Jeżeli tak, to polecam zjechać farbę (odrobinę) na tłoku w miejscu, gdzie znajdują się zęby i dać trochę kleju anaerobowego (czerwonego, bo niebieski jest słabszy). Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted July 14, 2016 Author Report Share Posted July 14, 2016 (edited) A tłok jest aluminiowy? Jeżeli tak, to polecam zjechać farbę (odrobinę) na tłoku w miejscu, gdzie znajdują się zęby i dać trochę kleju anaerobowego (czerwonego, bo niebieski jest słabszy). Tłok plajstikowy. Edited July 15, 2016 by arend Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 Cyjanoakryl? Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted July 16, 2016 Author Report Share Posted July 16, 2016 Cyjanoakryl? Cyjanoakryl wytrzymał ok.500 kulców. Skleiłem dwuskładnikowym "płynnym metalem",na razie trzyma. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted July 16, 2016 Report Share Posted July 16, 2016 A tłok jest aluminiowy? Jeżeli tak, to polecam zjechać farbę (odrobinę) na tłoku w miejscu, gdzie znajdują się zęby i dać trochę kleju anaerobowego (czerwonego, bo niebieski jest słabszy). Klej anaerobowy za bardzo nie nadaje sie do klejenia, używany jest głównie do mocowania tulei, łożysk i zabespeczania śrub przed odkreceniem. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted July 17, 2016 Report Share Posted July 17, 2016 Zamiast tak tracić kasę na kleje i ciągłe rozkładanie repliki nie lepiej kupić nowy tłok? Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted July 17, 2016 Report Share Posted July 17, 2016 W każdym tłoku warto podkleić szczękę, nowym też. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 19, 2016 Report Share Posted July 19, 2016 Cyjanoakryl to najgorszy możliwy wybór, nie jest w ogóle elastyczny i puszcza przy pierwszej okazji. Za to na kleju do łożysk i gwintów się jeszcze nie zawiodłem, chociaż pewnie są lepsze preparaty. Quote Link to post Share on other sites
Szajnatałn Posted July 19, 2016 Report Share Posted July 19, 2016 Cyjanoakrylany to bardzo dobre rozwiązanie o ile się wie, że są inne kleje niż super glue i kropelka. Do takich zastosowań nada się cyjanopan E, przystosowany do pewnej "pracy" tj jest odrobinę elastyczny czyli w sam raz. Ja u siebie jednak mam to połapane klejem Epoxy Rapid firmy Soudal. Serdecznie polecam, genialny klej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts