Skrolox Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 Witam serdecznie. Po wielu zabawach z moim GFG28 (zniszczony zaczep magazynka, hop-up itd.) zacząłem się zastanawiać czy są ranku dobrze wykonane AUGi w cenie mniejszej niż 1000 zł? Nie piszę tego w dziale dla początkujących, gdyż chce porównać sobie czym się różnią i który model zasługuje na miejsce na podium. Słyszałem legendy o tym, jak JG ma słabe plastiki, jak GFC/APS to loteria i o tym jak firma ASG to kolejny kiepski chiński producent. Czy to wszystko prawda? Czy istnieje AUG NAPRAWDĘ warty polecenia? [Modzie nie zjadaj za pomyłkę w kategorii bądź bezsensowność postu, chce dbać o swój honor :x] Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 To wszystko to legendy - tak jak napisałeś. JG ma brzydki plastik, nie jest taki słaby. GFG/APS to obecnie najlepsze AUGi, a z ASG miałęm do czynienia, ale nie pamiętam już, co tam było nie tak. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted July 18, 2016 Report Share Posted July 18, 2016 Mój marui na komisie :-F Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 19, 2016 Report Share Posted July 19, 2016 Jeżeli musi być koniecznie AUG, to dołóż i kup GHK. Nic lepszego nie ma, ale to gbb. Quote Link to post Share on other sites
MrPro Posted July 19, 2016 Report Share Posted July 19, 2016 Ja mogę polecić te od ASG, tylko serię Proline, czyli A3 i Commando.. Mam A3, działa super, plastiki są naprawdę ok. A3 na Allegro 900zł. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted July 19, 2016 Report Share Posted July 19, 2016 ASG to kolejny kiepski chiński producent. ASG nie produkuje niczego sam. Zajmują się rebrandowaniem replik z różnych "chińskich" stajni. Stare AUGi ASG produkowało JG, nowe (Commando etc.) produkuje APS (a właściwie to Army). Przypominam że były jeszcze AUGi Classic Army. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 19, 2016 Report Share Posted July 19, 2016 ASG nie produkuje niczego sam. Zajmują się rebrandowaniem replik z różnych "chińskich" stajni. Stare AUGi ASG produkowało JG, nowe (Commando etc.) produkuje APS (a właściwie to Army). Nie niczego, tylko prawie niczego i nie stare/nowe, tylko seria Sportline to JG, a Proline to Army/APS/GFC. Quote Link to post Share on other sites
paszczakk Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 To jak, warto czy nie warto ? http://www.taiwangun.com/elektryczne/ku902-atak-fg-aps Cena taka sobie, a ja akurat chcę się przesiąść z mp5 041 cymy na coś nie ze znal'u . Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 Tu byś się musiał dowiedzieć czy to "aluminium" to nie znal. Quote Link to post Share on other sites
Terminato Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 Dorzucę od siebie, że mam auga od classic army i jest to jedna z lepszych replik jakie mam/ miałem. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 Mam auga JG od 9 lat. Z plastikami wszystko jest ok - nic nie jest ulamane. Ogolnie wszystko w nim dziala - ale jest mocno zmodyfikowany. Najwiekszy problem w augach to dobre zakotwiczenie gearboxa od tylu - normalne mocowanie nie daje rady i sie rozwala, a nawet dobrze zamocowane potrafi odskakiwac i mocno gubic fpsy na mocnych springach M150+ Ostatnio sie zirytowalem i przewiercilem body na wysokosci gearboxa wrzucajac mocna gruba srube - ktora dociska gearbox (zero luzu nawet pol milimetra). Fpsy drastycznie wzrosly ... Oczywiscie wyglada to z bliska jak wyglada - ale dziala najlepiej z wszystkich patentow. No i teraz jest duzo wiecej miejsca na baterie bo nie ma tej durnej plastikowej klapki - nie jest potrzebna. A co do "jakosci plastików" to jest to kwestia bardzo subiektywna. Mi nigdy nie przeszkadzalo body JG - pomalowane, porysowane ale ciagle cale (mam 2.5 auga jakby co). Pare lat temu rozkladalem i skladalem auga co strzelanke - jakies 80 razy i nadal wszystko dziala i sie nie rozpadlo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts