Ichyia Posted July 22, 2016 Report Share Posted July 22, 2016 Serwus, zwracam się do was z pytanie jaki combat shirt w kamuflażu pantera leśna najbardziej byście polecili (któryś z wymienionych czy może jakieś inne propozycje): -Helikon -Miwo Lubliniec -Miwo Praszka Zależy mi, aby jak najlepiej się spisywał no i żeby utrzymywał stosunek jakość-cena. Z góry dzięki :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 22, 2016 Report Share Posted July 22, 2016 Popytałbym o dzisiejsze CS Currahee ;) Mój w olive spisywał się świetnie. Helikon za 50-60 zł byłby ok, ale jeżeli dalej kosztuje 149zł to raczej bym to omijał. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted July 23, 2016 Report Share Posted July 23, 2016 (edited) Ja polecam CS z Miwo Praszka, Helikona omijaj z daleka. Edited July 23, 2016 by wally Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted July 25, 2016 Report Share Posted July 25, 2016 Ja polecam CS z Miwo Praszka, Helikona omijaj z daleka. Biorąc pod uwagę że dokładasz do naprawdę świetnego produktu zaledwie 35 pln to ciężko nie polecić, dodatkowo z MIWO miałem kilka razy do czynienia, plus dwa zamówienia "specjalne" modyfikowali dla mnie krój i zawsze było super. Helikon się po prostu nie umywa do jakości produktów MIWO, a ceny niektórych rzeczy ma z sufitu :) Zaznaczę że jestem wieloletnim użytkownikiem odzieży od Helikona, 7 par spodni, niezliczone podkoszulki, polary, kurtki itp. Po prostu Helikon jest dobry do noszenia na co dzień, przynajmniej dla mnie. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 25, 2016 Report Share Posted July 25, 2016 Akurat CS Helikona to nie jest dobry do niczego :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted July 25, 2016 Report Share Posted July 25, 2016 Okej, dziubaski - w takim razie MIWO versus CRH? Jestem fanbojem MIWO, chyba niedużo krócej niż mój staż na forum. Nawet nie zastanawiam się, nawet kurde nie patrzę na chińczyka jak kupuję oporządzenie (raz kupiłem TMC i odstaje mi kolorystycznie, mam za swoje). Często u nich zamawiam, więc od razu mógłbym domówić Combat Shirta, ale w sumie z tego co wyczytałem, to jednak koszerniejszy jest CRH. Jak żyć? (Zamawiam czarny, wybacz OPie, że się wtryniam w temat). Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 25, 2016 Report Share Posted July 25, 2016 CRH. Kropka. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 CHR. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 To teraz ja z Ciekawości się zapytam czemu CHR ? Bo różnicę to mają definitywnie w cenie, ponad 150 pln więcej. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 Dlatego: http://forum.wmasg.pl/topic/124870-porownanie-combat-shirtow/page__hl__+miwo%20+crh#entry1682471 http://forum.wmasg.pl/topic/131707-combat-shirt-w-wuzecie/page__hl__+miwo%20+crh#entry1763481 Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 Niema to jak najpierw napisać a apotem zacząć szukać ;) Dzięki OFF. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 To teraz ja z Ciekawości się zapytam czemu CHR ? Bo różnicę to mają definitywnie w cenie, ponad 150 pln więcej. Różnica w cenie to 45zł... Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 (edited) Łooo, faktycznie, jak to się stało, że mi umknęły te za 240 zł? W takim razie CRH bez gadania. Tylko co to za MK2 za 350? Na miniaturkach trochę się różnią miejscem gdzie przypada koniec rzepa, niektóre mają też jeden większy na przedramieniu. Edited July 27, 2016 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 (edited) Różnica w cenie to 45zł... Bazując na tym co mają na stronie Currahhe to jedyny CS w Wz.93 to jest ten (inne modele nie mają tej opcji materiału do wyboru) http://www.currahee....ombat-shirt-mk2 Cena 350 PLN. Ten od Miwo Praszka w WZ.93 w największym rozmiarze czyli 56 czyli ten http://miwo-military...za-Bojowa-CS-16 Cena: 195 PLN. Nie mam pojęcia jakim cudem Ci wyszła ta różnica 45 PLNów, jakbym się nie starał liczyć to mi to nie wychodzi :icon_smile: Edited July 27, 2016 by _Czarny_ Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 Kolega chciał CZARNY - kolory jednolite są tańsze od kamuflaży. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 Teraz wsio jasne bo temat topicu mówi o Wz.93. Mea culpa, nie doczytałem. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 (edited) O rzesz, przez tą całą dyskusję w końcu zdecydowałem się że sobie kupię CSa, a że nie potrzebny mi super i na wypasie z CRH to zdecydowałem ze będzie MIWO. Wiadomo w kolorystyce wz.93 :icon_smile: Tylko rozmiarówkę mają ...intrygującą. Czy może mi ktoś wyjaśniać jak krowie na miedzy jak to się mierzy ? Bo jak mierzę się na szerokość od pachy do pachy to wychodzi mi z 53 cm, a to nawet na najmniejszy rozmiar za mało :icon_biggrin: https://goo.gl/photos/LHpmRxZMxhpgHEsk7 Edited July 28, 2016 by _Czarny_ Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 Ok, miłe Miwo mi odpisało o co chodzi, jest to szerokość mierzona na leżącej bluzie x2, czyli obwód ;) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 Mam już swojego cs właśnie dotarł, mam w klacie 91cm kupiłem rozmiar 48, delikatnie opina mi klatę i widać mi suty, czeka mnie jeszcze przypakowanie na siłce jakiś 3 centów to powinien być idealny. To w kwestii rozmiaru jaki kupić. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 No mój do mnie już jedzie, będzie pewnie w poniedziałek. Ja mam 113 i zamówiłem 56, dam znać co z tego wyszło. Quote Link to post Share on other sites
Ichyia Posted July 30, 2016 Author Report Share Posted July 30, 2016 Dzięki wielkie Panowie :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 (edited) CS dotarł. Wykonanie jak to MIWO, wysoki poziom. Rękawy mogłyby być delikatnie dłuższe, ale może to być wina tego że mam strasznie długie przeszczepy, ogólnie jakiś taki wybryk jestem :icon_wink: Kupiłem 56, przy pełnym wdechu w kalcie mam 115 cm'ów, CS opiął mnie podobnie jak Salomona, delikatnie i tak samo sterczy co nieco :icon_wink: Wykazał ze muszę nad sobą popracować (delikatny brzusio :icon_razz: ). Co do rękawów i stójki, materiał jest w normie, niema co gadać, do kieszeni nie mam najmniejszego problemu z dostępem. Materiał na klacie pleckach itp jest miły w dotyku i super przewiewny, najbardziej przypomina mi koszulki koszykarskie jeśli chodzi o konstrukcję. Jestem zadowolony z zakupu, dobra jakość w przystępnej cenie :icon_smile: Edited August 1, 2016 by _Czarny_ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts