Gość112 Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Witam od razu zaznaczę ze jestem nowy na forum i nie za bardzo wiedziałem gdzie się podpiąć z tym postem za błędne umieszczenie przepraszam:) Wracając do sprawy chciałbym używać kulek o masie 0.12 bezszwowych do karabinu szturmowego który ma ok.360 fps (na kulkach 0.20g) na bliskie dystanse jestem świadomy że latają w cały świat ale na tak bliskich dystansach ok 5-10 m max powinny się nadać ? i 2 sprawa czy ktoś wie czy owe kulki 0.12 bezszwowe będą pękać przy wystrzale lub stwarzać jakieś zagrożenie dla tłoka lub cylindra ? Dziękuje za odpowiedz z góry Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Jeszcze tylko miesiąc i powrót do szkół.... Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Prawdziwy Polak nie schodzi poniżej 0.5! Quote Link to post Share on other sites
Aracz Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 Mam jedno pytanie Ale po co? Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 EE ale całkiem poprawna polszczyzna, tylko interpunkcja. A tak ad rem, nie korzystaj z takich kulek. Będziesz żałował i zemścił na nie. Chyba że zmniejszysz fpsy do jakichś 200. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Pytasz, bo takie masz dostępne w kiosku pod blokiem? Emcet: 0,5? No to nie ma u nas Polaków. Ja się muszę zadowolić 0,43 ale ja jestem gorszego sortu :). Quote Link to post Share on other sites
Gość112 Posted August 2, 2016 Author Report Share Posted August 2, 2016 (edited) mam 5 paczek po 2000 tysiące kulek nowe nie otwierane bezszwowe(rocketsy) dlatego pytam normalnie strzelam 0.20 ale szkoda żeby tamte się marnowały praktycznie jak stać na konia to i stać na bat ale wole zapytać jak to wygląda technicznie z tymi 0.12 bo o szwowych bazarowych kulkach nawet nie chcę pisać a patrzeć a strzelać to ... Edited August 2, 2016 by Gość112 Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 (edited) Nawet na minimalnym hopie 0.12 będą latać w kosmos. Opchnij komuś kto ma granatnik. Edited August 2, 2016 by sledz Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Pytasz, bo takie masz dostępne w kiosku pod blokiem? Emcet: 0,5? No to nie ma u nas Polaków. Ja się muszę zadowolić 0,43 ale ja jestem gorszego sortu :icon_smile:. To było nawiązanie do pół litra :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 A, no to jednak jestem Polakiem :). Quote Link to post Share on other sites
sensu Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 Z ciekawości przetestowałem rocketsy 0.12g na replice 350fps. Na zerowym hopie po 10 metrach miałem świecę w górę. Trzeba pewnie wymienić dystanser, żeby z takiego styropianu strzelać. Hicap podawał idealnie i żadna kulka nie pękła. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 A nie przyszło ci do głowy, że są to kulki do zabawek z 250FPSami? Quote Link to post Share on other sites
tomekon Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 Może po prostu sprzedaj, ja chętnie kupie. Quote Link to post Share on other sites
sensu Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 Odp. na dwa posty wyżej: Nie jestem autorem tego wątku tylko przypomniało mi się, że kiedyś kupiłem paczkę tych kulek przy okazji większych zakupów i mogę je przetestować. Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 O co wam chodzi? Przecież na małe dystanse jak kolega pisał kulki 0,12g są świetne, sam stosowałem do rozgrywek w CQB bo duzo szybciej dolatują do celu. Czasami trzeba tylko wymienić dystanser na cieńszy bo brakuje regulacji w stronę "w dół". No i problem jest też z dorwaniem 0,12g w dobre jakości... ale to już inna sprawa. Jeśli ma ktoś namiar na dobre 0,12 to sam chętnie się dowiem :) gdzie i po ile. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted August 5, 2016 Report Share Posted August 5, 2016 Ja tam do R4 Well chętnie bym 0,12 sypnął. Kto wie, może nawet zaobserwowałbym działanie hop-upu :P Quote Link to post Share on other sites
Giermen Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 Ja tam do R4 Well chętnie bym 0,12 sypnął. Kto wie, może nawet zaobserwowałbym działanie hop-upu :icon_razz: Wiem że późno ale, do mojego r4 używam gold fire 0,12 z specshopu, by leciały prosto hop ustawiony na max :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts