Beryl Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 (edited) Witajcie wracając do tematów airsoftowych postanowiłem zrobić coś z grubej rury. Na pierwszy ogień idzie konwersja AK na bullpup. Firma S.R.U skupiła się na rynku GBB, brakuje mi konwersji dla elektryków, projektując dla siebie i mając doświadczenie i AK w częściach zaczęłem projektowanie akcesoriów właśnie dla AK. Starsze prace można zobaczyć tutaj https://www.facebook...ticMinifactory/ Przedstawiam wstępne szkice koncepcyjne konwersji aktualnie wykonywane będą prace polegające na dopasowaniu konwersji ro replik serii AK74 w systemie VFC. Założenie główne to prosty montaż i brak potrzeby modyfikacji repliki. Wszystko ma się zapiąć zamiast kolby i łoża. Jedyne narzędzie to śrubokręt. Z dodatkowych funkcji to magwell. W tym temacie będę pokazywał aktualne prace nad różnymi akcesoriami. Nie bede tutaj umieszczał żadnych ofert także nie jest to temat reklamowy Edited September 14, 2016 by Beryl Quote Link to post Share on other sites
Beryl Posted September 19, 2016 Author Report Share Posted September 19, 2016 Konwersja przybrała ostateczną formę Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 (edited) Na ile szacujesz koszt takiej konwersji (jeśli byś postanowił też sprzedawać je)? Bo nie ukrywam, że byłbym w przyszłości zainteresowany czymś takim, jeśli będzie fajnej jakości. Edited September 19, 2016 by Hudy01 Quote Link to post Share on other sites
Beryl Posted September 19, 2016 Author Report Share Posted September 19, 2016 Koszt takiej konwersji jeszcze nie został oszacowany powinnismy wiedzieć za jakieś 2 tygodnie. Zapraszam na fanpage adres w stopce Quote Link to post Share on other sites
Beryl Posted October 10, 2016 Author Report Share Posted October 10, 2016 Wydruk prootoypu chwytu z miejscem na baterię li-po. Warstwa druku 0.25 mm drukarka którą można kupić poniżej 2000zł niektórzy twierdzą że do porządnych wydruków trzeba sprzętu za dziesiątki tysięcy. Do porządnych wydruków tzreba doświadczenia i wiedzy. Takie efekty są spokojnie do osiągnięcia na reprap'ie tylko trzeba znać zasadę jego działania. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 10, 2016 Report Share Posted October 10, 2016 wygląda genialnie, pełna profeska. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted October 13, 2016 Report Share Posted October 13, 2016 Wygląda bardzo estetycznie, podoba się on dla mnie. Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted October 15, 2016 Report Share Posted October 15, 2016 Podoba mi się, podoba... Jakiej wielkości akumulator tam wejdzie? Da się takie cudo u Ciebie zamówić? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Ferduu Posted October 15, 2016 Report Share Posted October 15, 2016 Pracuję nad podobną konwersją tyle że całkowicie wykonaną z dębowego drewna. Za jakiś czas również będę mógł ruszyć z produkcją ^^ Jak został przeniesiony spust ? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 16, 2016 Report Share Posted October 16, 2016 Jakiej wielkości akumulator tam wejdzie? Specem nie jestem, ale zapewne będzie to standard jak w AK ze składaną kolbą, czyli stick pod deklem. Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted October 17, 2016 Report Share Posted October 17, 2016 Specem nie jestem, ale zapewne będzie to standard jak w AK ze składaną kolbą, czyli stick pod deklem. A to się nie dogadaliśmy, bo ja to o tą rączkę na risa pytałem :) Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 20, 2016 Report Share Posted October 20, 2016 A to się nie dogadaliśmy, bo ja to o tą rączkę na risa pytałem :icon_smile: Już się poprawiam :icon_lol: Udostępniłem zdjęcie @Beryla na fejsie i wylosowałem grip jako nagrodę. Pierwsze wrażenie jest wyjątkowo pozytywne. Przyznam szczerze, że na jako-takim druku 3D się nie znam, ale porównując grip Ballistic Minifactory do tego co oferują pozostali drukarze na forum to widzę dwie zupełnie inne ligi. Tworzywo jest chropowate, ale przyjemne w dotyku. Konstrukcja jest bardzo dobrze przemyślana, chwyt dobrze trzyma się dłoni nawet w rękawiczce. Mieści w środku standardowy pakiet Lipo 20C, 7,4V o pojemności 850 mAh. W moim przypadku są to ogniwa Redoxa. Tu mała uwaga: Akumulator wchodzi z małym oporem, ale nie wiem jak to będzie gdy spuchnie. Dla pewności polecam nie wyjmować go z gripa. Przydałoby się jeszcze popieścić go tu i tam pilnikiem by weszły kable. Chwyt otwiera się z wyraźnym oporem, tak więc nie ma obaw, że coś nam wypadnie. Zamiast ogniw można schować tam zapalniczkę, imbusy, kabanosy, marchew, cokolwiek. Jak ktoś ma potrzebę mogę zrobić kilka zdjęć. Quote Link to post Share on other sites
Beryl Posted October 21, 2016 Author Report Share Posted October 21, 2016 Dostałem info o ciasnocie. Miejsce na baterię zostanie zwiększone o jakieś 2mm w szerokości i grubości powinno skompensowac puchnięcie pakietów. Quote Link to post Share on other sites
Beryl Posted January 7, 2017 Author Report Share Posted January 7, 2017 Nowy projekt pod AKSu Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Ten front ma być wykonany w druku 3D, czy CNC? Czy gdyby ów front ujrzał światło dzienne, to jest możliwość jego montażu na przykład sam oszynowany dół, a góra drewniana nakładka na rurę i na odwrót? Pytam, bo osobiście mam w swoim AKSU całość oszynowaną, a wolałbym tylko dół, gdyż z górnych nie korzystam. Więc wolałbym mieć w szynach dół i boki, a górę chociażby, klasyczną. Pytam z czystej ciekawości, bo bardzo ładnie to wygląda. :) Quote Link to post Share on other sites
Beryl Posted January 11, 2017 Author Report Share Posted January 11, 2017 Ujrzał światło dzienne ;) Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Da radę uczepić sam dół bez górnego łoża, tak jak pytałem w poście wyżej? Quote Link to post Share on other sites
Beryl Posted January 14, 2017 Author Report Share Posted January 14, 2017 Nie wiem nie mamy aksu w przyszłym tygodniu będzie widać :) Quote Link to post Share on other sites
Beryl Posted January 15, 2017 Author Report Share Posted January 15, 2017 Kończymy pracę nad Tytanem. Docelowo będą 3 opcjonalne fronty i 3 opcjonalne kolby Zacynamy wydruki prototypu Quote Link to post Share on other sites
Beryl Posted January 19, 2017 Author Report Share Posted January 19, 2017 Udało się wydrukować ospreya Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 (edited) Kończymy pracę nad Tytanem. Docelowo będą 3 opcjonalne fronty i 3 opcjonalne kolby Zacynamy wydruki prototypu Pytanie - to jest konwersja do pistoletu czy osobny byt? [Edit] Jestem ślepy, nie dostrzegłem tytułu na grafice. Pytania nie było. Edited January 19, 2017 by progressive Quote Link to post Share on other sites
Scattergun Posted July 19, 2017 Report Share Posted July 19, 2017 Witam,co z ospreyem?jest już jako gotowy produkt czy wymaga dopracowania? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts