Niedźwiedź Posted October 5, 2017 Report Share Posted October 5, 2017 No właśnie rozważam czy lepiej cudować z 700-ką czy nie odkładać na coś lepszego z założenia -> tak myślę o SSG24 :P Quote Link to post Share on other sites
dzik79 Posted October 11, 2017 Report Share Posted October 11, 2017 Zestaw cylindra od Barta spring 170 dało 650 fps, nie wymieniałem komory i wstawiłem lufe gdr 650 6.02 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 11, 2017 Report Share Posted October 11, 2017 Miales okazje zmierzyc tasma realny zasieg "w sylwetke czkowiek"? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted October 26, 2017 Report Share Posted October 26, 2017 Szybkie 2 pytanka. Czy sprężyna 9mm np z vsr m150 airsoft pro podejdzie do tej giwery-nie bedzie za krotka itp? Czy lufy prometheusa podchodzą bez problemu w tą komore hopa? Mam plan poskladac to tak; -Cylinder,tlok,prowadnica od barta - lufa promyk 550mm (adapter tlumika i lufa w tłumiku) -guma hopa jeszcze nie wiem jaka, jakieś sugestie mile widziane. -sprezyna 150 aspro Jakies 570 fps powinno wypluć.Tuningowal ktos już to? Sorry za brak polskich znakow ale pisze na szybko z tel Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 (edited) Lufa Promyka pasuje. M150 aspro na secie Barta nie da 570fps. Edited October 27, 2017 by gratek Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted October 28, 2017 Report Share Posted October 28, 2017 Na ASpro w vsr daje..Aż tak nieszczelne to ma czy co ;) Quote Link to post Share on other sites
bart_a Posted October 28, 2017 Report Share Posted October 28, 2017 (edited) Nowa seria ASPro prawdopodobnie na żadnym secie nie da 570 fps, bo poszli w dół ze sprężynami. Natomiast na starej 150 (sprzedawanych tak do połowy tego roku) spokojnie nawet okolice 600 da się uzyskać. Z resztą mierzcie grubość drutu, to będzie wiadomo, która macie. Nowe mają 1,4mm. Edited October 28, 2017 by bart_a Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Mam starą kupioną chyba ze 2 lata temu ale nieużywana już pół roku :) Quote Link to post Share on other sites
dzik79 Posted October 30, 2017 Report Share Posted October 30, 2017 Uwaga ! wszyscy zainteresowani Mam sprawdzoną w boju i stjunowaną luske(cm700) dzięki pomocy Barta i jego zestawowi osiągnałem w porywach nawet 755 fps. Obecnie po ustabilozowaniu zestawu mam stałe 650 nma zerowej komorze przy podkręceniu hopka skacze do 680. Zestaw wygląda tak: Cylinder tłok i prowadnica od Barta(mega zajebista robota polecam) Lufa Guarder 650 mm 6.02(lufe musiałem dremelkiem lekko przyfrezować gdyż okienko hopka w komorze nie pokrywało się do końca z okienkiem w lufie) Gumka.......gg zielona dupa kręciła mi losowo ale mogła byc to wina komory obecnie czarna gumka guardera przeznaczona do wysokich obrotów sprężyna guarder m170 KOMORA tu sie najbardziej nawkurwiałem, zostawiłem stock ale.... dorobiłem dystanser z wkładu długopisowego, nabyłem sprężynkę dociskową na ramiona hopka i dokleiłem izolką . I w końcu zaczeła kręcić jak trzeba. W stocku nie ma tej sprężynki a komora wygląda bliźniaczi do PDI type L96 efekt na tą chwile 85 m zasięg skuteczny trafiam w zarys głowy(aczkolwiek jeszcze musze troszke komore dostroić) całkowiteo nie mierzyłem jeszcze ale ocenima na ponad 100m . w razie pytań piszta Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted October 30, 2017 Report Share Posted October 30, 2017 Czy na te 70m w stockowa możliwe jest powtarzalne trafianie w człowieka ? Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted October 30, 2017 Report Share Posted October 30, 2017 (edited) Jak sprężynke do ramienia dałeś ,jak z tego co wiem to ma 2 ramiona dociskowe bo jest podobna do pdi. Wertyn na taiwangunie na filmie o tej giwerze gościu trafia z 65m na stocku ponoć, w sylwetke człowieka tylko nie pamietam jakimi kulkami Edited October 30, 2017 by -MARIO- Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted October 30, 2017 Report Share Posted October 30, 2017 Wiesz na jakimś filmiku na YT to i 74 metry znalazłem ale nwm czy koleś nie mierzył tego cegłą Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted October 31, 2017 Report Share Posted October 31, 2017 74m to chyba za dużo moim zdaniem jak na stock. Quote Link to post Share on other sites
dzik79 Posted October 31, 2017 Report Share Posted October 31, 2017 sprężynkę dałem taka jak w PDI czyli stożkowa, w stocku jak ciutke podrasowałem(precka gudera i gumka, reszta orginalna) uzyskałem 540 fps i te 70 metrów realne. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted October 31, 2017 Report Share Posted October 31, 2017 Jak bedziesz ją rozbierać do czyszczenia to wrzuć fote tej komory z tym patentem Quote Link to post Share on other sites
czerwo Posted October 31, 2017 Report Share Posted October 31, 2017 Czy magazynki do tej repliki są gdzieś do dostania? Nie mogę na necie znaleźć? Wiecie może jakie pasują do tej repliki? Jak się ma ta replika w stosunku do cm.702A , która lepsza? Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted October 31, 2017 Report Share Posted October 31, 2017 http://airsoft.tiger111hk.com/p34341/CYMA-20-Rounds-Magazine-For-M40A3Air-cocking-Sniper-Rifle/product_info.html Quote Link to post Share on other sites
czerwo Posted October 31, 2017 Report Share Posted October 31, 2017 ok dzieki! Dzięki Twojemu postowi wpadł mi pomysł, że z Chin może mi sie uda coś zamówić :) Quote Link to post Share on other sites
dzik79 Posted November 1, 2017 Report Share Posted November 1, 2017 Spoko zrobie zdjęcia do łikendu Quote Link to post Share on other sites
dzik79 Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 hehehe dzwoniłem właśnie na tajwanagana, chłopaki nie maja pojęcia co tam wepchnąć ich serwisant sam sie mnie pytał jaki cylinder i skąd.............ale jest światło ma przetestowac komore aspro która u nich sie pojawiła iiiii będzie dzwonił. dam znaka co i jak Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 Czy ktoś bardziej doświadczony mógłby użyć swoich szamanskich mocy i powiedzieć co będzie miało lepsze osiągi , well mb01 z komorą AA lufa km heade i sprężyna 150 czy ta stockowa cyma ? Quote Link to post Share on other sites
dzik79 Posted November 3, 2017 Report Share Posted November 3, 2017 Czy ktoś bardziej doświadczony mógłby użyć swoich szamanskich mocy i powiedzieć co będzie miało lepsze osiągi , well mb01 z komorą AA lufa km heade i sprężyna 150 czy ta stockowa cyma ? Słuchaj miałem pare welli iiii już ich nie lubie ale uwaga napewno łatwiej będzie Ci tjunić wella z racji na dostępne pełne zestawy niż Cymke w tej chwili. Piszę w tej chwili bo napewno za czas jakis pojawią sie na rynku gotowe części. I tyle decyzja należy do Ciebie Nowa seria ASPro prawdopodobnie na żadnym secie nie da 570 fps, bo poszli w dół ze sprężynami. Natomiast na starej 150 (sprzedawanych tak do połowy tego roku) spokojnie nawet okolice 600 da się uzyskać. Z resztą mierzcie grubość drutu, to będzie wiadomo, która macie. Nowe mają 1,4mm. Barta ma racje testowałem 150 aspro nową i wydmuchało 540 fps Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted November 3, 2017 Report Share Posted November 3, 2017 Wertyn44...pytanie kompletnie z d..y.Wszystko zależy od szczelności danego egzemplarza,wykonania przez chińczyka i od tajli jakie tam upchasz. Możesz kupić 2 takie same mb01 a każde będzie strzelać inaczej.Tak naprawdę kupując co kolwiek to kupujesz bazę pod snajperkę bo ją musisz zbudować sam. Nikt tu nie jest wróżbitą żeby ci odpowiedzieć.Dla mnie cm700 na starcie byłaby lepsza bo ma stalowe seary które na bank wytrzymają więcej niż te wellowskoe stockowe Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted November 3, 2017 Report Share Posted November 3, 2017 Szkoda ,że nie ma tu wróżbity, czy czarny guarder będzie pasował w tej komorze , czy będzie trzeba go przycinać ? Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted November 4, 2017 Report Share Posted November 4, 2017 Jak ty chcesz pchać guardera gumkę do snajpy...to ja już nic się nie wypowiem w tym temacie... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts