Wertyn44 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 To komu złożyłeś jeszcze replikę z przemocarnym ap w środku , mówisz o byciu teoretykiem a używałem tego czeskiego crapu i nigdy więcej nie wydam pieniędzy na ten szajs. Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 Pytanie poza kłótnią kolegów wyżej ;) Dzisiaj otrzymałem paczkę ze swoim m40a3 i wszystko cacy patrze do boxa a tam druga sprężyna. W opisie na TG nic nie ma. Nie mam chrono więc nie sprawdzę. Może ktoś mi powiedzieć do czego ta druga sprężyna i czy jest słabsza /mocniejsza? Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 Też ją mam.Ponoć słabsza na 350 fps z tego co wyczytałem ,ale jej nie sprawdzałem. To nie kłótnia bo już odpuściłem .. nie ma sensu ;) Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 Pytanie poza kłótnią kolegów wyżej ;) Dzisiaj otrzymałem paczkę ze swoim m40a3 i wszystko cacy patrze do boxa a tam druga sprężyna. W opisie na TG nic nie ma. Nie mam chrono więc nie sprawdzę. Może ktoś mi powiedzieć do czego ta druga sprężyna i czy jest słabsza /mocniejsza? Możesz dla pewności ją "zważyć". Tłok, spreżyna i prowadnica na wagę, dociskasz i masz. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 (edited) Czy głowica cylindra to taka sama jak ta w MB-01 od WELL'a? Powiedzmy, że z moją "coś" się stało a ja muszę mieć na niedziele zastępstwo. Edited November 17, 2017 by Kaczan Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 Zepsules ja śrubami od komory hu :v ? Raczej nie będzie pasować , wydaje mi się że to inna średnica . Raczej nie będzie pasować , wydaje mi się że to inna średnica . Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 Zepsules ja śrubami od komory hu :v ? Raczej nie będzie pasować , wydaje mi się że to inna średnica . Raczej nie będzie pasować , wydaje mi się że to inna średnica . Trochę inny sposób ale nie nadaje już się do użytku. Sprawdziłem. Na długość głowica od WELL'a jest ok, ale średnia tutaj gdzie wkręcamy ją do cylindra jest o 3mm mniejsza, także głowica z L96 Well'a nie pasuje. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 Dzisiaj poskładałem m40 w całość. Na m150 as pro ,bo taka miałem pod ręką wypluła 420 fps na 0.4g specny.W planach guarder m160 lecz w polsce teraz niedostępny- na delta shopie jest niby dostępny ale dzwoniłem i nie mają, z reszta nie po raz pierwszy. Zestaw cylindra od barta wymagał u mnie modyfikacji-(nie winie jego, a chińczyków bo pewnie każda z cm700 bedzie się różnić odrobine parametrami-ot taką mają tolerancje): - zpiłowania lekko trzpienia cylindra - powiększenia dremelem otworu w rączce przeładowania żeby weszła na trzpień -powiększenia otworu w końcówce przykręcanej do cylindra za rączką -powiększenia delikatnie otworu w pierścieniach prowadzących cylinder -zpiłowania śrub trzymających trigger do uppera Jak to strzela na wolnym powietrzu jeszcze nie wiem ,wiem tyle że jest o niebo cichsze od bara 10 o podobnej mocy na podobnym secie. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted November 20, 2017 Report Share Posted November 20, 2017 Pytanie zagadka. Wsadzał ktoś guardera m170 od m24 do tego ? Jakie fpsy? Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted November 24, 2017 Report Share Posted November 24, 2017 Dzisiaj wkońcu wszystko ogarnąłem.. hop-up, lunetę i jak? I jestem zaskoczony, że replika za 560zł jak na stocka strzela tak fajnie. Na kulkach 0,30g [Guarder] do tarczy o szer 45cm i wys 85cm oddałem 6 strzałów z odległości 70m i 5/6 w celu. Jak na stocka uważam, że dobry wynik a gdybym pobawił się z hopkiem jeszcze 6/6 nie byłoby problemem. Wiadomo skupienie daje trochę do życzenia ale jak na stock to jest ok. Przydałaby się inna gumka, bo ta stockowa potrafi zakręcić czasem takiego densa, że oczy na wierzch wychodzą. Stąd też ten jeden strzał nie trafiony. Ogólnie polecam. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted November 24, 2017 Report Share Posted November 24, 2017 (edited) Ja jeszcze w terenie nie bylem ale wsadzilem do niej m160 guardera i porażka...ledwo to można naciągnąć...nie ukrywam że się trochę wkur..łem.Na m150 aspro jako tako jeszcze idzie Edited November 24, 2017 by -MARIO- Quote Link to post Share on other sites
dzik79 Posted December 1, 2017 Report Share Posted December 1, 2017 Pytanie zagadka. Wsadzał ktoś guardera m170 od m24 do tego ? Jakie fpsy? wsadziłem i 750 mi dmuchneło najwięcej Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 2, 2017 Report Share Posted December 2, 2017 Ktoś się chyba bardzo ucieszy: http://www.taiwangun.com/magazynki-inne-2/magazynek-do-karabinu-snajperskiego-cm700-m40a3-cyma?from=listing&campaign-id=15 Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted December 3, 2017 Report Share Posted December 3, 2017 Wiedzialem że będą bo pisałem do krakmanów. 3szt zamówione Dzisiaj byłem pierwszy raz ze swoją cymką na strzelance.Wszystko malina ale czekają mnie 2 mody.Wypierdzielenie blokady spustu bo haczę przy przeładowaniu o nią.Drugi to sklejenie razem ramion hopa i dorobienie większego dystansera, bo słabo kręci kulki a jak wykręce regulację na maxa to haczą te imbusy o głowicę cylindra.Na średnio ustawionym hopie potrafiłem strzelić np w łokieć z 60m pierwszą kulką.Na 50m gościu zebrał w kawałek głowy wystający zza górki jak leżał. Wrażenia pozytywne lecz po całym dniu biegania łapa odpada od podtrzymywania jej bo swoje waży z bipodem i lunetą.Vsr to przy tym zabawka Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted December 3, 2017 Report Share Posted December 3, 2017 (edited) Dzisiaj byłem na strzelance i stwierdziłem jedno - gumka hopup do wymiany. Na co polecacie wymienić? Jakiś promyk czy maple leaf pod 640~650fps także potrzeba mi coś konkretnego. @-Mario- A no waży to trochę, i też będę musiał u siebie skleić ramiona i śrubę wkręcaną od góry zrobić. Edited December 3, 2017 by Kaczan Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted December 3, 2017 Report Share Posted December 3, 2017 Ta komora a właściwie regulacja jest tak zdupiona w tej giwerze że szok.Najpierw zrobie flat hopa na tym promyku co mam fioletowym i zobacze jak to bedzie latac.Nie wiem jak sie zabrać do tego tdc mod -reg.Od góry Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted December 3, 2017 Report Share Posted December 3, 2017 Robienie flat hopa na 2 ramionach to zły pomysł .Dziwne , u mnie od stocka kręciło jak trzeba . No otwór w lufie zewnętrznej musisz mieć idealnie zrobiony tylko , sprawdź w dziale od mb01 na tym.albo na airsoftsniperforum tak ktoś to robił na komorze PDI http://www.airsoftsniperforum.com/32-general-sniper-talk/6975-tdc-mod-pdi-chamber.html#/topics/6975 Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 Ten patent nazywa się TDC. W necie jest sporo opisów. Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 Mareq przecież 2 posty wyżej masz napisane tdc,ameryki nie odkryłes ;). Wertyn ramiona się skleja ze sobą do flata i regulujesz jednym imbusem lub drukujesz sobie na 3d jedno ramię i po sprawie,to nie problem Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 Tak więc zrobiłwm pewny mod.Skóciłem nie co imbusy do regulacji i dodałem większą sprężynkę dociskową do ramion.Zobaczymy teraz, jak nie pyknie to zostaje gumka z większą wypustką lub flat Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 5, 2017 Author Report Share Posted December 5, 2017 Zawsze możesz ogarnąć sobie TDC. Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 Próbował ktoś wstawiać m160-170 do stockowego cylindra ? Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted December 10, 2017 Report Share Posted December 10, 2017 Lepiej będzie sprawować się lufa PDI 6.05 czy promyk 6.03 ? Quote Link to post Share on other sites
COR3 Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 Mam zamiar w najbliższym czasie kupić tą replikę, i mam pytanie do osób, które tuningowały już tą cymke, czy napewno do stockowej komory hop up pasuje gumka i lufa od aeg ? Quote Link to post Share on other sites
Wertyn44 Posted December 11, 2017 Report Share Posted December 11, 2017 (edited) Tak napewno , przeciez napisał już ktoś parę stron wcześniej Edited December 11, 2017 by Wertyn44 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts