wania56 Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 (edited) Dla osób, które nie mają weny na zrobienie stylówki RKKA - stylizacja Zeb'a, której koszt wyniósł 150zł :) Fot: https://www.facebook...09597582398284/ Edited February 13, 2017 by wania56 Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 Pytanie do orgów: jeżeli jakimś cudem uda się dwóm towarzyszom stawić na wezwanie w ostatniej chwili, to czy będą mogli wziąć udział w boju? (Nie wiem i nie będę wiedział do ostatniej chwili, jak będzie mi się układało wolne w tym terminie) Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 14, 2017 Author Report Share Posted February 14, 2017 Jeśli nawet byście przyjechali bez zapowiedzi w dniu imprezy to oczywiscie nie będzie problemu z wzieciem udziału w grze ;) ale jeśli będziecie wcześniej wiedzieć to naturalnie proszę o informacje :) Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 A przy okazji, ile jest do zapłacenia na miejscu? (Nie będziemy "na krzywy ryj" się zjawiać!) Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 Mam pytanie do orgów. Czy planowana przerwa na posiłek i przeorganizowanie się odbędzie się w polu czy raczej gdzieś w pobliżu parkingu czy wcześniej zorganizowanego punktu zbornego? Pytam, ponieważ nie wiem czy i w czym targać jedzenie, kuchenkę i takie tam. Jeśli wrócimy wszyscy do punktu wyjścia to nie widzę problemu. Jeśli jednak mam jeść w polu, to muszę zorganizować jakiś worek to targania... Jako USman mam wszystko w masecie na plecach, a tu, na wschód od Odry... to nie wiem :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 14, 2017 Author Report Share Posted February 14, 2017 A przy okazji, ile jest do zapłacenia na miejscu? (Nie będziemy "na krzywy ryj" się zjawiać!) Tyle samo, co przelewem, czyli 30zł Mam pytanie do orgów. Czy planowana przerwa na posiłek i przeorganizowanie się odbędzie się w polu czy raczej gdzieś w pobliżu parkingu czy wcześniej zorganizowanego punktu zbornego? Pytam, ponieważ nie wiem czy i w czym targać jedzenie, kuchenkę i takie tam. Jeśli wrócimy wszyscy do punktu wyjścia to nie widzę problemu. Jeśli jednak mam jeść w polu, to muszę zorganizować jakiś worek to targania... Jako USman mam wszystko w masecie na plecach, a tu, na wschód od Odry... to nie wiem :icon_biggrin: Przerwa nie będzie w polu, wszyscy będą mogli sobie spokojnie pójść do samochodów, coś zjeść, podładować baterie (o ile będą wolne gniazdka), porobić sobie zdjęcia na terenie czy nawet odpalić ognisko. Jeszcze nie wiemy dokładnie jak długa będzie przerwa, na miejscu zostanie ustalone ile potrzeba, ale nie na pewno nie krócej niż godzina bo trzeba przygotować się i teren do fazy nocnej a tu będzie nieco roboty :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
zebu Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Oczywiście mówimy tylko o ubiorze :icon_razz2: repliki to inna bajka :icon_biggrin:. Pałatka LWP-38 zł, hełm czeski - 50 zł (gwiazda wydrukowana na kartce samoprzylepnej i nieprzyklejona na hełm , mam kilka w zapasie jak by ktoś potrzebował), materiał na spodnie 60 zł- uszyłem sam tak jak potrafiłem, owijacze z bandaża elastycznego farbowane na oliv- 6 zł. :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
krkmf Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 (edited) Pytanie. Czy uszła by taka stylizacja gdybym założył ruski zimowy maskałat? Taki http://allegro.pl/ma...6717413540.html pod spód wtedy wszystko jedno.Na głowę jakaś furażerka albo polski hełm z prl z czerwoną gwiazdą. I MP40 zdobyczne. Jeśli tak to jest szansa żebym się zebrał jakoś i zasilił szeregi bratniej Armii Czerwonej. Zawsze mogę jeszcze pałatkę zarzucić. Edited February 15, 2017 by krkmf Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Myślę, że będzie dobre! Quote Link to post Share on other sites
Grisza1122 Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 (edited) W Polskim ASH jeśli chodzi o RKKA jest duża tolerancja więc myślę że da rade. Ale jeśli chcesz kupić ten co pokazałeś proponuję dołożyć 15zł i mieć iście taki jak ma być a po za tym odpowiednimi farbami i szablonami można przemalować na letnią Amebę gdyż krój jest ten sam. :icon_wink: http://www.whlasrzeczy.pl/maskolat-zimowy-roz-2.html Edited February 15, 2017 by Grisza1122 Quote Link to post Share on other sites
wish Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Ale rozmiar oferowany w sklepie to na slonia jest. W taki rozmiar to w dwie moze trzy osoby by weszly. Pisane z kom. Quote Link to post Share on other sites
Grisza1122 Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 (edited) I o to właśnie chodzi. Radzieckie maskałaty z tego okresu słynęły ze swojej workowości i doskonale zniekształcały sylwetkę bo mundur mundurem a maskałat ma maskować. Z resztą specjalnie dobierali większe rozmiary, pole walki to nie plac defiladowy. :icon_wink: A poza tym Niemieccy żołnierze często wspominali o sowieckich zwiadowcach/snajperach w specjalnych kombinezonach których niesamowicie ciężko było zlokalizować. Przykład rekonstrukcji Szturmowców. Edited February 15, 2017 by Grisza1122 Quote Link to post Share on other sites
krkmf Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 No panie ameba zawsze dobrze wygląda. A ten zimowy po prostu już mam więc jak się nada to lecę po ludowy skupiacz myśli pomalujem w oliwkę i czerwoną gwiazdę i pojawię się jakoś. Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 16, 2017 Author Report Share Posted February 16, 2017 No panie ameba zawsze dobrze wygląda. A ten zimowy po prostu już mam więc jak się nada to lecę po ludowy skupiacz myśli pomalujem w oliwkę i czerwoną gwiazdę i pojawię się jakoś. Nada się ;) Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted February 18, 2017 Report Share Posted February 18, 2017 Czy będzie ktoś miał Stena na imprezie? Jakoś tak chodzi za mną ostatnio i zastanawiam się nad kupnem. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted February 18, 2017 Report Share Posted February 18, 2017 Moge zabrac do pokazania. Jak nikt wiecej sie nie odezwie, wezme ze soba. Pisane z kom. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted February 19, 2017 Report Share Posted February 19, 2017 Prosz o wpisanie mnie do sowietów :) Quote Link to post Share on other sites
DerFleischer Posted February 19, 2017 Report Share Posted February 19, 2017 Dobra, mamy zielone światłö. W ramach balansu; Peter (RKKA). DerFleischer (W-SS) Pozdr. /F Quote Link to post Share on other sites
wish Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 (edited) Po grze, kiełbasie i piwku na miejscu, postanowiliśmy, że zostajemy na noc. Udało nam się znaleźć nocleg w okolicy- Pokoje gościnne Piątek, Kutnowska 47. Jeśli ktoś ma ochotę, może spróbować zarezerwować coś dla siebie. My mamy zaklepane 4-5 łóżek. P.S jeśli ktoś ma do użyczenia na czas gry ładownicę do mosina, chętnie przygarnę. Zwrot na miejscu. Edited February 22, 2017 by wish Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 Po grze, kiełbasie i piwku na miejscu, postanowiliśmy, że zostajemy na noc. Udało nam się znaleźć nocleg w okolicy- Pokoje gościnne Piątek, Kutnowska 47. Jeśli ktoś ma ochotę, może spróbować zarezerwować coś dla siebie. My mamy zaklepane 4-5 łóżek. P.S jeśli ktoś ma do użyczenia na czas gry ładownicę do mosina, chętnie przygarnę. Zwrot na miejscu. My nie jesteśmy wybredni i mamy pod tym adresem raczej spartańskie warunki ale dla hardcorowców jest jeszcze coś takiego w centrum miejscowości Piątek: http://meteor-turystyka.pl/sm-piatek,piatek.html w nieco tańszej opcji :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 Osobiście bym chętnie został no ale w niedzielę trzeba się ruszyć tropem wilczym :) Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 Wish, mam ładownicę coś jak do mosina. Wezmę ze sobą. Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 Osobiście bym chętnie został no ale w niedzielę trzeba się ruszyć tropem wilczym :icon_smile: My ruszamy w niedzielę po wspólnym śniadanku :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
jakubj123 Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 jakieś ognisko/grill będzie czy samemu organizować? Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 Odliczamy............... :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts