gloomer Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 Standardowo jak w emkach specny. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted June 23, 2017 Report Share Posted June 23, 2017 Orientuje się ktoś jakiej maksymalnie długości lufa mieści się w M27, aby kończyła się równo z tłumikiem płomienia lub kilka milimetrów mniej? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 Słyszałem, że max jaką lufkę można wsadzić to 400mm. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 Mam 407 mm, ale jest jeszcze spory kawałek do tłumika płomienia. Z moich pomiarów wynika, że najdłuższa lufa o fabrycznej długości to 469 mm. I będzie jeszcze ok. 3 cm do końca tłumika płomienia. Quote Link to post Share on other sites
Valor92 Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 Czy ktoś orientuje się jaka jest długość dyszy w sa-h02 ? Jeśli dobrze pamiętam, bo miałem Specnę, to wynosiła 20,75 mm. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted June 29, 2017 Report Share Posted June 29, 2017 Zamontowałem nowy zwalniacz od Specny za bagatela 15zł. I mogłem podoginać okienka w magach na zwalniacz. Poprzymierzam magi, które wcześniej się nie zaczepiały i zdam relację. I jak? Ja kupiłem Guardery z Taiwanguna, zaczepiają się, ale jak mocniej pociągnę to wypadają, dał coś ten nowy zwalniacz? Quote Link to post Share on other sites
sir_Misiek Posted July 3, 2017 Report Share Posted July 3, 2017 U mnie jest dziwna opcja. Ale działa dobrze tylko oryginalny magazynek hicap'owy. Reszta potrafi wypadać i nie załapuje ;( Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted July 3, 2017 Report Share Posted July 3, 2017 Bo hakaśki, w tym M27, mają inne gniazdo magazynków niż M4/16. Nie wszystkie magazynki podejmą. U mnie low capy Battleaxe siedzą aż miło bez konieczności przeróbek. Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted July 3, 2017 Report Share Posted July 3, 2017 Mówisz o low capach wcześniej wspomnianych, czyli tych bez okienka z nabojami? Gdzie je kupiłeś, jeśli można wiedzieć? Na Azteko dalej ich nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted July 4, 2017 Report Share Posted July 4, 2017 (edited) http://www.taiwangun.com/magazynki-aeg-low-cap-2/magazynek-low-cap-na-70-kulek-do-serii-m4-m16-hk416-dark-earth-battleaxe?from=listing&campaign-id=19 Na azteko.pl też są http://azteko.pl/battleaxe-magazynek-low-cap-na-70-kulek-do-serii-m4m16hk416-black-p-15165.html Edited July 4, 2017 by Head Crusher Quote Link to post Share on other sites
sir_Misiek Posted July 4, 2017 Report Share Posted July 4, 2017 (edited) Czyli co, reklamować repliki nie mam co ? (mam sa-h03) To standard ? Wypadają magazynki, aż miło. Wymienili mi zwalniacz magazynka w Cytadeli asg i jest ciut (ale tylko ciut) lepiej. Kupiłem nawet metalowy mid specny i też to samo. Edited July 4, 2017 by sir_Misiek Quote Link to post Share on other sites
Lysakowski Posted July 4, 2017 Report Share Posted July 4, 2017 (edited) U siebie taki problem rozwiązałem zakupując zwalniacz RetroArms. Należy co prawda spiłować zwalniacz aby wchodził głębiej w gniazdo ale żadne magi wtedy nie wypadają. Testowane na Aresach, Specnach, Boyach, G&P, King Armsach i realach CA. Wszystko siedzi ładnie i nic nie wypada. Odezwij się na PW, prześlę zdjęcie gdzie i ile spiłować. Edited July 4, 2017 by Lysakowski Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted July 4, 2017 Report Share Posted July 4, 2017 (edited) http://www.taiwangun.com/magazynki-aeg-low-cap-2/magazynek-low-cap-na-70-kulek-do-serii-m4-m16-hk416-dark-earth-battleaxe?from=listing&campaign-id=19 Na azteko.pl też są http://azteko.pl/battleaxe-magazynek-low-cap-na-70-kulek-do-serii-m4m16hk416-black-p-15165.html Mówimy o różnych magazynkach, chodziło mi o te w stylu pmagów. Ale dzięki za info. Bardzo się chyboczą w gnieździe? Chciałbym, żeby siedziały jak stokowy hicap - jak skała, nie rusza się o milimetr. Edited July 4, 2017 by WAlex Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted July 5, 2017 Report Share Posted July 5, 2017 Na boki mają luz, nawet spory. Jeśli nie używasz ich z inną repliką, to ma sens obkleić je taśmą. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 5, 2017 Author Report Share Posted July 5, 2017 A sprawdzał ktoś krótkie magi/pmagi? Quote Link to post Share on other sites
DAVVlD Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Ktoś pytał o maksymalną długość lufy dla M27. Mam promyka 460mm i widać go około 5mm w tlumiku płomienia więc ideałem była by lufa 455mm Quote Link to post Share on other sites
sir_Misiek Posted July 19, 2017 Report Share Posted July 19, 2017 Lysakowski (vel Łysy) z DeltaShop'u wymienił mi zwalniacz. Teraz działają i (podają) wszystkie magazynki STANAG'owe które posiadam. Sprawa rozwiązana. Polecam ;) Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted July 19, 2017 Report Share Posted July 19, 2017 Napisz jeszcze na jaki. ;) Quote Link to post Share on other sites
Lysakowski Posted July 19, 2017 Report Share Posted July 19, 2017 RetroArms ale wymaga modyfikacji. Quote Link to post Share on other sites
Alien3294 Posted July 23, 2017 Report Share Posted July 23, 2017 Z jakiego metalu są wykonane te repliki? Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted July 23, 2017 Report Share Posted July 23, 2017 Ogólnie wszystkim znanego ZnAlu. Quote Link to post Share on other sites
sir_Misiek Posted July 31, 2017 Report Share Posted July 31, 2017 Moja replika strzelała 440 fps'ów w stock'u. Diabeł mnie podkusił wymieciać gumkę (a przy okazji poszła komora airsoft pro aluminium, dystanser i gumka niebieska typu flat hop od prometeusza). Diabeł mnie podkusił &!!$^#%#^%$&%.................. Jak to w chińczyku zrobiło się 320fps'ów (bo coś się nie zeszło). A Gloomer słusznie pisał na forum, co by nie dłubać (bo i po co). Tak więc dobra rada chłopcy i dziewczęta, nie dłubcie choć do gwarancji ;) ps. jest spowrotem 445fps i wali na 70-80m (ale kosztowało mnie to wiele siwych włosów ;) ). Quote Link to post Share on other sites
Niedźwiedź Posted July 31, 2017 Report Share Posted July 31, 2017 Moja replika strzelała 440 fps'ów w stock'u. Diabeł mnie podkusił wymieciać gumkę (a przy okazji poszła komora airsoft pro aluminium, dystanser i gumka niebieska typu flat hop od prometeusza). Diabeł mnie podkusił &!!$^#%#^%$&%.................. Jak to w chińczyku zrobiło się 320fps'ów (bo coś się nie zeszło). A Gloomer słusznie pisał na forum, co by nie dłubać (bo i po co). Tak więc dobra rada chłopcy i dziewczęta, nie dłubcie choć do gwarancji :icon_wink: ps. jest spowrotem 445fps i wali na 70-80m (ale kosztowało mnie to wiele siwych włosów :icon_wink: ). Na to niestety nie ma zasady miałem dokładnie taką samą przygodę z moim G&P gdzie wymieniłem komorę na Prowin i nagle wszystko zaczęło się lawinowo chrzanić. Specnyche najlepiej potraktować klasycznie wymianą lufy i samej gumki + ewentualnie kable i mosfet i to starcza na wiele przyjemnych chwil. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted July 31, 2017 Report Share Posted July 31, 2017 Precka , gumka i kable to obowiązek w tej replice. Reszta w stocku daje sporo przyjemności i jak napisali poprzednicy, nie ma sensu wymieniać. Quote Link to post Share on other sites
sir_Misiek Posted August 1, 2017 Report Share Posted August 1, 2017 Dupa tam, lata 65m, a nie 75-80m. Muszę jeszcze po testować (na różnych gramaturach - z regulacją hopka). Co gorsza ostatnich kilka metrów kulki zwiewa w booooook (eeeeee ;-D to nawet śrutu nie ma takiego problemu :P :) ). Jakich kulek najlepiej używać (obecnie jest flat hop + ~440fps) ?? Kurcze, po ostatnich porażkach teraz jestem uprzedzony do dłubania w środku. Precka dużo da ??!! - obowiązkowo ? (zasięg się poprawi czy tylko celność ? ). Gumka już wymieniona. Kable także obowiązkowo ? ps. nie mam dużego doświadczenia (asgard i ze 2 pstrykanki lokalne). Stąd moje nie związane z forum pytanie, gdzie w okolicach Wawy można umówić się na jakąś rozgrywkę ? (killim, killim, killim ;))) ). Tu gdzieś na forum są ogłoszenia ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts