gloomer Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 (edited) A to już kwestia słabego silnika, takich o kabli, dobrego podkładkowania i pewnie znikomej ilości smaru. Ja po zmianie silnika na stockowy CA zaznałem większego rofa na lipolku 7,4 :icon_smile:. Z ciekawości wsadziłem stockowy silnik specny do ładnie zrobionego GP i ten silnik o wiele lepiej pracuje w dobrze zrobionej repli niż w stocku SPECNY. Stockowa lufa faktycznie jest taka o, ja wymieniłem lufę na 450mm ale niestety uświadczyłem spadku fpsu, więc będzie trzeba w końcu otworzyć GB i zrobić tam porządek w postaci podkładkowania, kabli, smarowania i cylindra :icon_wink: Edited February 20, 2018 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Mosz recht Gloomer, ale jeśli ktoś nie chce wymieniać środka na dzień dobry, to najprościej jest użyć LiPo 11,1V. Po podpięciu takiego pakietu stockowa hakasia hula aż miło. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Ja pruję only full auto Panie kolego to na 11,1 to zaraz by tam wszystko popadało. Ale do only singla wpakowanie 11,1 to dobry patencik :) Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Ja prułem auto na 11,1V, nic się nie wydarzyło. W mojej subiektywnej opinii, jeżeli coś ma popłynąć, to wyższe napięcie tylko to przyśpieszy, a nie spowoduje usterkę. To rodzi dyskusję o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi. A co za tym idzie ryzyko interwencji zwartych pododdziałów forumowej prewencji :P Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 Ja nie mam zaufania do tej repli na auto 11,1, ale każdy bawi tak jak lubi :D. Quote Link to post Share on other sites
Pi3otr Posted February 24, 2018 Report Share Posted February 24, 2018 Póki co krótka HK na 11.1 bez problemu daje radę choć wada jest taka, że zbyt szybko opróżnia low-capy :P Quote Link to post Share on other sites
Zosooo Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 Jaka lufa wchodzi do sa-h02? Gdzieś słyszałem że zmieści się dłuższa niż stockowa, chciałem zamówić preckę razem z replika :) Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 Ja nie mam zaufania do tej repli na auto 11,1, ale każdy bawi tak jak lubi :icon_biggrin:. Moja hakaśka po przeglądzie, podkładkowaniu, smarowaniu i kablach strzela na 11.1 wolnej niż emka KWA na 7.4, także RoF zębatek nie zabije, jak już to 11.1 styki szybciej zje ;) Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 1, 2018 Report Share Posted March 1, 2018 Inny silnik, inny spring, inne kable... dużo rzeczy ma wpływ na rof. Quote Link to post Share on other sites
shewa Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 jako użytkownik wersji 416c jestem zadowolony z osiągów repliki. Zmieniłem u siebie jedynie lufę na promyka 300 (bo się walał) i gumkę (chyba niebieski madbull). Teraz pytanie, planuję trochę podkręcić rof co byście wymienili, jest sens wpakowania do środka kół zębatych double torque modify smooth 21.6:1 (bo leżą u mnie na półce)? Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 Ten silnik stockowy jest dosyć słaby, z jakiej batki korzystasz? Quote Link to post Share on other sites
shewa Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 Korzystam z stockowego lipola 7,4. Czyli wymiana silnika na pewno Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 Uwierz mi, że jak wymienisz silnik to poczujesz różnicę. Ja wsadziłem stockowy CA HT i jest moc :) Quote Link to post Share on other sites
shewa Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 a jest sens wrzucać do środka te zębatki od modify skoro i tak mi leżą na półce? a i właśnie zmienić na 11.1 baterię czy pozostać na 7,4? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 Jeśli masz ochotę to montuj i zobacz efekt, ale demona prędkości z tym silnikiem to bym się nie spodziewał. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted March 31, 2018 Report Share Posted March 31, 2018 Panowie jakiej firmy albo jak nazywa się chwyt/rączka pionowa, która jest konfigurowana z M27 dla Marines? Quote Link to post Share on other sites
Valor92 Posted April 5, 2018 Report Share Posted April 5, 2018 Zapytam się użytkowników H03. Jaką lufę można maksymalnie wsadzić bez konieczności zakupu tłumika dźwięku? Czy zmieści się 455mm, jak jest w AK-47? Quote Link to post Share on other sites
sakura Posted April 6, 2018 Report Share Posted April 6, 2018 (edited) http://azteko.pl/bat...ck-p-15165.html http://azteko.pl/bat...ck-p-16468.html Czy te magazynki po zasypaniu kulkami trzeba podkręcać? Znudziło mi się bieganie z kluczykiem do podkręcania oryginalnego magazynka i szukam jakiegoś co z dołu idzie palcem podkręcić. Na tych BattleAxe nie widzę wejścia na kluczyk ani kółeczka na dole. Edited April 6, 2018 by sakura Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted April 7, 2018 Report Share Posted April 7, 2018 Nic nie musisz podkręcać, to Low i Mid capy, tylko Hi-capy podkręcasz. Quote Link to post Share on other sites
Niedźwiedź Posted April 7, 2018 Report Share Posted April 7, 2018 http://azteko.pl/bat...ck-p-15165.html http://azteko.pl/bat...ck-p-16468.html Czy te magazynki po zasypaniu kulkami trzeba podkręcać? Znudziło mi się bieganie z kluczykiem do podkręcania oryginalnego magazynka i szukam jakiegoś co z dołu idzie palcem podkręcić. Na tych BattleAxe nie widzę wejścia na kluczyk ani kółeczka na dole. Bierz te polimerowe Midy na 150 kulek. siedzą bez problemu w mojej 416 i podają pięknie. Quote Link to post Share on other sites
sakura Posted April 7, 2018 Report Share Posted April 7, 2018 Bierz te polimerowe Midy na 150 kulek. siedzą bez problemu w mojej 416 i podają pięknie. Dzięki właśnie mam zamiar takie kupić. Poza tymi Midami są jakieś sprawdzone Hi-Capy z pokrętłem na dole do SA-H03? Quote Link to post Share on other sites
pem77 Posted April 7, 2018 Report Share Posted April 7, 2018 Zapytam się użytkowników H03. Jaką lufę można maksymalnie wsadzić bez konieczności zakupu tłumika dźwięku? Czy zmieści się 455mm, jak jest w AK-47? 455 promyka ledwie wystaje w tłumiku płomienia , trzeba przyjrzeć się dokładnie by zauważyć https://imgur.com/a/CgwV4 Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted April 7, 2018 Report Share Posted April 7, 2018 Dzięki właśnie mam zamiar takie kupić. Poza tymi Midami są jakieś sprawdzone Hi-Capy z pokrętłem na dole do SA-H03? Zgubiłem dekielek na spodzie stockowego hi-capa i tam jest pokrętło, chociaz nie tak wygodne jak normalne, wystające ;) I tak wolę midy. Quote Link to post Share on other sites
Valor92 Posted April 7, 2018 Report Share Posted April 7, 2018 455 promyka ledwie wystaje w tłumiku płomienia , trzeba przyjrzeć się dokładnie by zauważyć https://imgur.com/a/CgwV4 Dobrze. To wiem już, na co mogę sobie pozwolić, po obejrzeniu fotki. A jak jest z cylindrem w stocku? Typ 0 czy 1? Biorąc pod uwagę moją chęć wstawienia lufy 455 mm? Quote Link to post Share on other sites
pem77 Posted April 7, 2018 Report Share Posted April 7, 2018 :) cylinder to 2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts