Fronczi Posted January 3, 2017 Report Share Posted January 3, 2017 Nie polecam użytkownika, zakupiłem u niego składane kopie mbusów od ACM, po otworzeniu przesyłki okazało się, że szczerbinka jest źle odlana i nie da się jej zablokować w pozycji złożonej. Usterka została zgłoszona do sprzedawcy który poprosił o fotki i powiedział, że załatwi reklamację w sklepie bo przyrządy są nowe, od tej pory (19.10.2016) cisza, pomimo kilkukrotnego przypominania, brak jakiejkolwiek odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted January 5, 2017 Report Share Posted January 5, 2017 Napisał, że są nowe? W sensie - dosłownie użył słowa "nowe"? Quote Link to post Share on other sites
Fronczi Posted January 5, 2017 Author Report Share Posted January 5, 2017 Użył słowa, że są na gwarancji, ale akurat to czy były czy nie i czy sa nowe jest najmniejszym problemem, bo kwestią jest to, że od początku widać że odlew jest krzywy a użytkownik po prostu ignoruje wiadomości chociaż cały czas coś wrzuca do komisu. Quote Link to post Share on other sites
Fronczi Posted January 21, 2017 Author Report Share Posted January 21, 2017 Rozumiem, że ani zainteresowany ani administracja nie ma zamiaru się udzielić, pomimo że SŁAWEK111 nadal zamieszcza ogłoszenia w komisie? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 22, 2017 Report Share Posted January 22, 2017 A co moderacja może, napisz mu pismo przedsądowe i tyle, to są skuteczne działania i co ważne zamieść może scany rozmowy. Quote Link to post Share on other sites
Fronczi Posted January 22, 2017 Author Report Share Posted January 22, 2017 (edited) Wydaje mi się, że mogą zablokować konto albo chociaż wysłać wiadomość do zainteresowanego. Edited January 22, 2017 by Fronczi Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 22, 2017 Report Share Posted January 22, 2017 Zablokowanie konta nic nie daje mogą tylko ip, czy tez email zablokować a to bez znaczenia dzisiaj. Poproś któregoś moda zajmującego się działem giełdy o pomoc, poszukaj typa na fb i pisz do wszystkich z linkiem tutaj czasami działa, a jak nie to masz adres pismo przedsądowe a przy okazji zawsze możesz iść na policję i zgłosić przestępstwo oszustwa i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 22, 2017 Report Share Posted January 22, 2017 Wydaje mi się, że mogą zablokować konto albo chociaż wysłać wiadomość do zainteresowanego. Tak jak napisał Samael - moderacja/administracja tego portalu nie jest stroną transakcji, dlatego nie należy oczekiwać reakcji wobec któregoś z kontrahentów na tym etapie. Quote Link to post Share on other sites
Fronczi Posted January 22, 2017 Author Report Share Posted January 22, 2017 A więc rzeczony pan raczył się jakże kulturalnie odezwać po komentarzach do jego ogłoszeń. Quote Link to post Share on other sites
Fronczi Posted January 22, 2017 Author Report Share Posted January 22, 2017 (edited) I kolejna odpowiedź w kolejnej wiadomości: Edited January 22, 2017 by Fronczi Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 22, 2017 Report Share Posted January 22, 2017 Gdzie tutaj są obelżywe wpisy? :F Quote Link to post Share on other sites
Fronczi Posted January 22, 2017 Author Report Share Posted January 22, 2017 Zapewne chodzi o komentarze które zamieściłem pod ogłoszeniami użytkownika po tym jak nie chciał się ze mną skontaktować i nie reagował na temat na forum;) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 22, 2017 Report Share Posted January 22, 2017 Janusze KC. Quote Link to post Share on other sites
Fronczi Posted January 22, 2017 Author Report Share Posted January 22, 2017 W każdym razie jutro wysyłam wezwanie przedsądowe jeśli nie poskutkuje to pójdę na policję chociaż aż żal za 40 zł się użerać z mistrzem marketingu. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 Hahahaha, wezwanie przedsądowe? Przez wmasg? Niedługo będzie można podpisywać rozwody w dziale giełda... Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 (edited) Ale mamy czasy.. Sprzedający zawalił, 40zł to nie majątek, można takie coś rozwiązać w parę sekund. Ale lepiej jeszcze czuć się poszkodowanym i nieumiejętnie oskarżać Kupującego.. Niestety w komisie coraz więcej takich "dżentelmenów za dychę" :icon_smile: Myślę że SŁAWEK111 pokazał "klasę" i tłumy będą u niego robiły zakupy po tej sprawie za 4 dyszki.. PS. Na temat trafiłem przy wklejeniu nicku kupującego w wyszukiwarkę przed zakupami:) Zyskał 40zł, stracił 300 - zakupy u SŁAWEK111- ja "pas".. Edited January 23, 2017 by Szycha201 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 Weź się nie cackaj z nim tylko idź do niebieskich albo nawet: za oszustwo (przestępstwo niezależnie od kwoty) i groźby karalne ("na najbliższej imprezie masz w twarz"). Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 Się bawisz niepotrzebnie. Kolega wyżej dobrze prawi. Leć na bagiety i zgłoś delikwenta, oni chętnie się tym zajmą. Quote Link to post Share on other sites
Fronczi Posted January 24, 2017 Author Report Share Posted January 24, 2017 Na razie puściłem przedsądowe wezwanie do zwrotu pieniędzy i zobaczę czy w ogóle dotrze pod podany adres;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts