Brzuski Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Osobiście kupiłem sam GB specny do SCARA i dokładnie się przyjrzałem temu. Zębatki są ok stalowe Tłok, głowice,kostka, kable standardowe jak w innych chińczykach typu boyi czy JG Osobiście kupiłem go bo w scarze odkręcam dwa imbusy i mam tył GB i będę mógł używać go do CQB bez rozkręcania :) Kilka poprawek musiałem zrobić aby pasowało jak i GB jest trochę większy niż taki BOYI. W GB znalazłem dużo opiłków metalu w kanałach na kable i koło zębatek. Łożyska fajne kręcą jak na chińszczyznę. BTW jak coś mam na sprzedaż zębatki, tok z głowicami, cylinder, okablowanie same z bezpiecznikiem, bolt catch, dyszę. Przebieg 0 kulasów :) Quote Link to post Share on other sites
prezo2333 Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Witam chciałbym od razu wdziąść moją replike Specna Arms SA-B02 pod tuning więc jaką radzilibyście dać lufe wewn (precyzyjną) jak możecie to jeszcze jaki silnik i sprężynę . Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 To zależy od tego ile chcesz mieć fps i jak bardzo gruby jest twój portwel . Quote Link to post Share on other sites
prezo2333 Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Tak do 400 zł albo taniej A fps tak 450 coś w tym rodzaju Quote Link to post Share on other sites
prezo2333 Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 albo 400 fps Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Serio tak ciężko jest poszukać?! Takich tematów jest mnóstwo!!! Eh... Dobra więc tak: Borek guardera -nowy 200 używka 110 Zębatki shs 100:300 nówki 80 używki 40-60 Spring 130 guarder 60zl Gumka systemy 40 Ceny są zaokrąglone Quote Link to post Share on other sites
prezo2333 Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 (edited) Serio tak ciężko jest poszukać?! Takich tematów jest mnóstwo!!! Eh... Dobra więc tak: Borek guardera -nowy 200 używka 110 Zębatki shs 100:300 nówki 80 używki 40-60 Spring 130 guarder 60zl Gumka systemy 40 Ceny są zaokrąglone Nie ,że co ale napisałem lufe wewn precyzyjną, silnik . Edited March 22, 2014 by prezo2333 Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Zamiast silnika zainwestuj w zębatki. Ale jeśli bardzo chcesz to kup gfc tornado Napisałem vi zestaw na 500fps Masz cały dział o preckach Quote Link to post Share on other sites
prezo2333 Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 No tak mam cały dział ale nigdzie nie widze lufy o wymiarach 290mm do m4 Quote Link to post Share on other sites
Valor92 Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 A czy w replikach M16 (B06 i B07) Specny są pełne cylindry czy typ 1/2? Bo planuję zakupić taką zabawkę. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 A czy w replikach M16 (B06 i B07) Specny są pełne cylindry czy typ 1/2? Bo planuję zakupić taką zabawkę. W opisie sklepowym jest "Zastosowano tu również cylinder typu 2" ale może ktoś z praktycznym podejściem do tej repliki to obali. Quote Link to post Share on other sites
Valor92 Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 W opisie sklepowym jest "Zastosowano tu również cylinder typu 2" ale może ktoś z praktycznym podejściem do tej repliki to obali. A czy warto wymieniać cylinder na 0 w tejże M16 od SA? Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted April 9, 2014 Report Share Posted April 9, 2014 Zdjęć wnętrzności nie mam, ale mogę opisać co nieco jako, że kilka dni temu eMka SA była u mnie na przeglądzie. - dysza: najgorsza paskuda, szczelności 0, sprawia wrażenie, że zaraz się rozpadnie (przeźroczyste tworzywo) - głowica cylindra: tworzywo, w egzemplarzu który miałem była obluzowana prowadnica dyszy, wkleić też to było ciężko bo miała dość duże luzy na boki. Trzymała się jedynie na padzie amortyzującym. - głowica tłoka: płaska, wentylowana, mieszane uczucia. Stockową 'niby 120' wytrzyma. Co do oringa na niej to bez komentarza, twardość betonu, nawet się skubany nie chciał rozciągnąć. Szczelność mierna - tłok: 15 pełnych zębów, w tym ostatni stalowy, wygląda identycznie jak stock z Cymy, po 10k kulek 0 śladów na tłoku, ale AOE wypada zrobić. - popychacz siedział tak ciasno, że ciężko było rozłożyć GB, jednak w stanie złożonym poruszał się dość luźno. - zębatki bez żadnych oznaczeń, stalowe, dość pancerne. Zaskoczyło mnie to, że pomimo jednej podkładki w GB, były dość ładnie wypodkładowane. Smar był, ale tylko w cylindrze, na zębatkach nie było go zupełnie nic. Wszystko to wygląda dość chińsko, repliki Cymy czy A&K są zdecydowane lepiej wykonane wewnętrznie. Suma sumarum po wyjęciu z pudełka ta replika nadaje się tylko, żeby ją tam z powrotem schować ( nie mam pojęcia jak właściciel wystrzelił z niej 10k kulek), prędkość wylotowa 380fps. Dopiero po oczyszczeniu cylindra ze smaru, wymianie dyszy, origna, drobnych poprawkach, o gumce nie wspominam bo to oczywistość na chrono ukazało się 445 fps i całkiem ładny zasięg. > Nie, replika nie ma samych minusów, wykonanie zewnętrzne jest perfekt, aż głupio mi to mówić ale chyba lepsze niż moje G&P. Luzów zero ( nawet kolba się nie gibie ), kolorki idealne, co najważniejsze niejednolite no i działający bolt catch <3. Bym zapomniał: Oznaczenia paskuda, ale to kwestia gustu. Quote Link to post Share on other sites
Dymitr Posted April 10, 2014 Report Share Posted April 10, 2014 <ściana> napewno jest trzeba tylko poszukać Quote Link to post Share on other sites
laqum Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Zamówiłem swoją replikę A03 oraz zamierzam włożyć do niej gumkę systema. Ale tak jak kolega wyżej napisał sama komora jest słabej jakości więc chciałbym się zapytać czy ta komora jest metalowa czy plastikowa? Czy coś jeszcze polecacie wymienić? Dodaję, że mam zamiar jeszcze wymienić okablowanie. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 (edited) Komora jest metalowa ale ma straszne luzy bez teflonfixa. Ja zmieniłem gumkę na systemę i komorę czerwoną elementa i mam ponad 50 m zasięgu. Kable do wymiany i warto zrobić kontrolę gb i porządne smarowanie bo od serwisanta wadziłem fotki jak łożysko jedno padło i cały gb był uwalony metalem z kulek (swoją drogą ja też jedną kulke zgubiłem w jednym z łożysk i będę musiał zakupić nowe). Edited April 13, 2014 by komandoczołg Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Komora jest metalowa, u mnie przez 7 miesięcy dawała radę, teraz sie rozszczelniła. Kupiłem komorę Madbull Ultimate i różnica jeeeest :), jeżeli uda się komuś dorwać poniżej 8 dyszek to polecam ;). (Madbull nie współgra z gumą G&G). Quote Link to post Share on other sites
ero0 Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 Czyli mówicie, że z jakością bebechów jest różnie, zależnie od chińczyka, na jakiego się trafi, ale body spasowane idealnie w każdym egzemplarzu, tak? Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 Czy da się wstawić standardowy gb v.2 do tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 Czyli mówicie, że z jakością bebechów jest różnie, zależnie od chińczyka, na jakiego się trafi, ale body spasowane idealnie w każdym egzemplarzu, tak? Z jakością bebechów jest z reguły tak samo, natomiast z poskładaniem, smarowaniem, podkładkowaniem itp. może być już różnie i dlatego najlepiej dać replikę do jakiegoś ogarniętego serwisanta albo poskładać na nowo i mamy pewność, że pociągnie długo. Ja strzelam od początku sierpnia wyłącznie na lipo 11,1v i z zębatkami oraz tłokiem cały czas jest git, a gearbox był na stole 3tyg temu w celu założenia opóźniacza popychacza i nie zalecono mi wymiany tłoka czy zębatek - świadczy to, że nic złego sie z nimi nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted April 14, 2014 Report Share Posted April 14, 2014 Czy da się wstawić standardowy gb v.2 do tej repliki? Tak, pasuje bez problemu. Czasami trzeba dołożyć gumowy dystanser pomiędzy tył GB a body, ponieważ robi się mały luz. Quote Link to post Share on other sites
filip0107 Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 wkładał ktoś dłuższą lufę bez zmieniania cylindra? mam długą lufę i chcę ją włożyć na socku. Czy po prostu mam przyciąć lufę do odpowiedniej dł? o ile można tak zrobić ? Quote Link to post Share on other sites
laqum Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Chciałbym się spytać o dł. dyszy w tych replikach Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 (edited) Podaną ją kilka stron wcześniej - 21mm, może być emkowa SHS'a ale trzeba ją piłować. Edited April 16, 2014 by Fishbonee Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Ja teraz mam dysze Core i też pasuje, bez piłowania. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts