Melite1337 Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Witam :) Mam pewną "niepewnośc" odnośnie tuningu MP5K od Galaxy - mianowicie poprawienia zasięgu. Szykuję mojego kurczaka na rozgrywki głownie CQB ( na KillHousie ) - to znaczy grałem już ale zasięg jest mało zadowalający i chciałbym go poprawić. Wiem też że najlepszym rozwiązaniem tego problemu jest zakup lufy precyzyjnej. I w tym momencie pojawia się pytanie - jakiej ? Mam do wyboru dwa rodzaje : krótrza lufa 141 mm : http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria/lufy_precyzyjne/lufa_precyzyjna_141mm_6_04mm_do_mp5k_pdw_guarder.html Oraz dłuższa - 229 mm : http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1927 http://www.casg.pl/product-pol-124-Lufa-precyzyjna-Systema-6-04-229-mm-MP5.html Gdybym wybierał wersję dłuższą to był by pewien problem, gdyż mam w pęknięte body i gdy teraz dokręcam tłumik to opada on i kulki również... Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 A jaki to masz obecnie zasieg ze do cqb jest dla Ciebie niezadawalajacy ? i jakiej wagi i firmy kulek uzywasz? zmieniles juz gumke hu. mobile Quote Link to post Share on other sites
-=speedy=- Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 -Pomyśl o przedłużeniu lufy do: http://www.airsoftarmory.pl/pl/p/PDI-Lufa-Precyzyjna-RAVEN-6.01-mm-229-mm-MP5/242 -zmianie cylindra na typ 2, -zmianie gumki hu na zielona g&g, -uszczelnieniu układu. Wtedy zasięg będzie dla ciebie na pewno zadawalający. Quote Link to post Share on other sites
Melite1337 Posted April 3, 2013 Author Report Share Posted April 3, 2013 A jaki to masz obecnie zasieg ze do cqb jest dla Ciebie niezadawalajacy ? i jakiej wagi i firmy kulek uzywasz? zmieniles juz gumke hu. mobile Zasięg to jakieś 30 metrów - i często jest tak że kulka niedolatuje tam gdzie powinna , a fajnie by było mieć chociaż jakieś 40 metrów . Poza tym w chwili obecnej kurczak jest strasznie niecelny . Kulki to głównie G&G 0,20g . Z tego co wiem ( kupiłem użwykę :D ) to gumka jest stockowa ... Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Przede wszystkim wyczyść HU, u mnie był cały zawalony olejkiem sylikonowym czy innym syfem (nówka). Zmieniłem sprężynę na chińską M110 (po co płacić kilka dych za Guardera do repliki bocznej/zapasowej :P), lufę z emki KWA o długości 20cm schowaną w tłumiku (10cm) oraz cylinder typ 2, po uszczelnieniu replika ma stabilne 390fps. Już teraz spokojnie mógłbym używać jej jako repliki głównej bo strzela jak normalny AEG ale zmienię jeszcze gumkę HU ;) Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Obszerny temat o tej replice ; http://forum.wmasg.p...mp5kpdw-galaxy/ W dziale ogólnym upgrade też jest parę tematów. You-dash to jest używka i ma byc do CQB. @Melite replika wymaga ogólnego przeglądu GB wymiany gumki HU. Zapoznaj sie z w/w tematem.( są tam też moje wypowiedzi na 36 stronie) nie ma sensu kupowac precki chyba że masz zbędny pieniądz to tak . Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted April 3, 2013 Report Share Posted April 3, 2013 Obszerny temat o tej replice ; http://forum.wmasg.p...mp5kpdw-galaxy/ W dziale ogólnym upgrade też jest parę tematów. You-dash to jest używka i ma byc do CQB. @Melite replika wymaga ogólnego przeglądu GB wymiany gumki HU. Zapoznaj sie z w/w tematem.( są tam też moje wypowiedzi na 36 stronie) nie ma sensu kupowac precki chyba że masz zbędny pieniądz to tak . Wystarczy wsadzić słabszą sprężynę i jest to replika idealna do CQB, ja tylko opisuję jak ja podszedłem do sprawy uprage'u tej repliki ;) Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 Nikt nie powie koledze, że 0.20g za lekkie... Gumke hu zmień,kulki 0.25. Magia, lata nie wiele bliżej od mojej giety z m130 tyle, że kulki lecą dużo wolniej. Celność mnie zaskakuje, często w cel trafiam dubletami. Łamie się na potęgę w tej replice wszystko z zewnątrz, powoli bierze mi ją od środka, spust, wyrobione gwinty, jakieś duperele ale komora bynajmniej u mnie jest dobrze odlana ;) Wstawiłem też element dociskający komorę do gb, może mieć wpływ. Quote Link to post Share on other sites
Graba Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 czy posiadacie może adapter tłumika MP5K galaxy?? Jeśli to możliwe to prosiłbym któregoś z Was o zwymiarowanie. Mam dostęp do CNC i chciałbym spróbować go dorobić Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
Erixv Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Tak jak w temacie chcę przedłużyć żywotność mojej repliki. Proszę o dane np;co warto w tej replice zmienć a co może zostać. Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Ona w stoku naprawdę sporo będzie działać. Jedyne co to popraw body :-) Lub kup inne, po drobnych przeróbkach wejdzie. No i kabelki + mosfet, tak by wydłużyć żywotność styków :-) Quote Link to post Share on other sites
Przypadek Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Zmien gumkę hop up a resztę zostaw w spokoju. To jest bardzooo zywotna replika. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 Ja wstawiłem M85. I do tego liPo 7.4V. Szacuję że replika jest żywotna jak stary mercedes w dieslu. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 GB CNC, lekki tłok, plastikowe głowice tłoka i cylindra, sorbopady. A na poważnie to tak jak wyżej i ewentualnie daj sorbopady. Quote Link to post Share on other sites
Erixv Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 A jaką moge dać baterie li-po 7.4 do body? Jacek masz w body 7,4? Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Wchodzi cienki stick Firefoxa i to nawet 11,1V :) - o takie. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 U mnie siedzi taka batka. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_297&products_id=7622&name=VB_Power_-_Bateria_AEG_-_LiPo_-_7,4V_-_25C/50C_-_1300mAh Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 15, 2015 Report Share Posted October 15, 2015 Czesc, nie chce zakladac nowego tematu ale chcialbym w moim MP5 zamontowac latarke. Zastanawiam sie w jaki sposob moge to zrobic bez wymiany frontu na orisowany jak tu: http://taktyczny.com/czeci-replik-elektrycznych/konwersje-i-szyny-ris-ras-pl/szyna-front-rail-mp5-pdw.html Da sie jakos logicznie zamontowac jedna krotka szyne? Albo moze macie jakis patent? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted October 16, 2015 Report Share Posted October 16, 2015 Możesz do frontu przykręcić z boku krótką szynę albo na górze zamontować szynę i dać latarkę na montażu offsetowym. Można też dostać góną wysoką szynę, która ma szyny boczne. W dwóch ostatnich rozwiązaniach niestety muszka będzie rzucać cień. Kiedyś gdzieś trafiłem też chyba na szynę montowaną na muszkę. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted October 16, 2015 Report Share Posted October 16, 2015 Montaż skośny na latarkę na górną szynę ris + sama szyna. Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted October 16, 2015 Report Share Posted October 16, 2015 jak wrócę do domu to zrobię fotkę. zrobiłem dwa otwory i przykryciem risa do chwytu pistoletowego. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 16, 2015 Report Share Posted October 16, 2015 Gorne odpada bo docelowo bedzie tam kolimator, raczej sklaniam sie ku bocznemu montazowi. RISa krotkiego wsadze nad chwyt przedni? W ten element odkrecany pinem razem z chwytem? Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted October 16, 2015 Report Share Posted October 16, 2015 Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 17, 2015 Report Share Posted October 17, 2015 Tak zrobie. Dzieki!! :) Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted October 17, 2015 Report Share Posted October 17, 2015 pamiętaj żeby otwory były mniejsze niż śruby. Wkręć się gwintem w plastik bo nakrętek nie zmieścisz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts