Jubux Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Chciałbym opisać nieprzyjemną sytuacje, jaka mnie spotkała oddając moją kochaną replikę SR25 CA w ręce pana P. Wojciechowskiego. Z repliką na serwis oddałem komorę prowin'a, którą chciałem, żeby zamontował, kilka różnych dysz, które walały mi się w gratach oraz kilka gumek hop up miedzy innymi: Arma Tech - Gumka HopUp - 70° Hard Gumka Hop-Up HV70 MadBull - Gumka HopUp Shark 60 Degree - Zestaw - Czerwona 1/2 Modify Gumka Hop-Up żebrowana Prometheus/LAY LAX - Wzmocniona gumka Hop-up HARD - Czerwona Do tego miałbyć zrobiony flat-hop. Ocenić tego nie mogę bo nie zdjąłem jeszcze komory. Replikę wysłałem w lipcu, zero problemów z kontaktem do czasu, aż replika nie znalazła się w serwisie. Później zero informacji na temat etapu prac, problemów, co właściwie dzieje się z moją repliką. Zero odzewu na wszelkie próby kontaktu, jedyne co to pan Wojciechowski udostępniał na fb, jak to bardzo nie ma czasu kontaktować się z każdym bo tyle ma roboty, problem z autem, teściową i sraczkę. Z początkiem sierpnia dowiedziałem się, że replika jest "gotowa" i wszystko jest OK. Niestety trzeba było zostać przy starej komorze KA z Mblockiem, bo prowin nie chciał się zgrać i tak będzie "zdrowiej". No trudno. Zapłaciłem za tą przyjemność 200zl+23zl kurier. Dni mijały, paczki ani kontaktu "nima", dostałem później garść wytłumaczeń typu "kurier mnie zrobił w !@#$% i nie przyszedł" i inne dziwactwa, koniec końców pan P. naprawił auto i osobiście mi ja przywiózł.... 29 września. Replikę oraz komorę Prowina, której nie włożył, zapomniał gumek i dysz, które później odeśle. Zrobiłem chrono z którego wychodziło jakieś niecałe 590fps, pan P. chwalił ze ponad 600 mu wyszło i super igła, cirassy przebija. Zakląłem i wrzuciłem na szafę, nie mając czasu na asg do teraz.... Wyszedłem z bratem przestrzelać repliki, początkowo nie zauważyłem przez różowego mblocka, chce ustawić hop'a, a tu niespodzianka. Zamiast szarej komory KA, mam plastikową, czerwoną komorę! Jakiś element, shs czy inny pps, nie wspominając, że nie strzela to tak jakbym chciał. Podsumowując zapłaciłem 223zl za serwis, same gumki, które wymieniłem wcześniej, a do teraz ich nie mam 140zł. Stara komora KA, 148zl (na asg revolution, chociaż nie jestem pewny czy to ta sama, gdyż moja swoje lata ma), no i garść różnych dysz gdzie do cen już nie dojdę. W sumie zapłaciłem ponad 500zł, za przechowanie mojej repliki prawie pół roku (cały letni sezon) i zabranie mojej komory (Bóg wie czy czegoś z wnętrza gb nie zabrał). Z panem P. Wojciechowskim nie da się skontaktować na FB, bo ignoruje wszystkie wiadomości, a telefon ma przez większość czasu wyłączony. Jeśli są tu inne osoby, które miały nieprzyjemności związane z serwisem tego pana to zapraszam. Mam też nadzieje, że jeśli pan P. Wojciechowski zobaczy ten temat to sam się w końcu skontaktuje. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Zrobiłem chrono z którego wychodziło jakieś niecałe 590fps, pan P. chwalił ze ponad 600 mu wyszło i super igła Ta sama replika może inaczej dmuchać na różnych chronografach- tak po prostu jest. Quote Link to post Share on other sites
Jubux Posted December 18, 2017 Author Report Share Posted December 18, 2017 Już pic z tym fpsem. Replika przy tym fpsie strzela jak cyma. Hopa się wyregulować nie da. Moja komora KA została podmieniona na jakieś chińskie gówno. Quote Link to post Share on other sites
kaijitsu Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 (edited) Nie ma to jak fachowy serwis - z 620fps zrobić 590fps ledwo strzelające na 60 metrów. Fps fpsami ale zwędzenie części, wsadzenie chińskiej komory i złożenie repliki tak, że albo strzela w kosmos albo w ziemie ledwo na 60 metrów to zwykłe partactwo i cebulactwo. O przetrzymywaniu repliki i wymówkach nie wspomnę. Edited December 18, 2017 by kaijitsu Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted December 19, 2017 Report Share Posted December 19, 2017 To nie możesz odezwać się do innych poznańskich ekip aby go przycisnęły? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 19, 2017 Report Share Posted December 19, 2017 Wrzuć tutaj temat: https://m.facebook.com/groups/1440752256143437 Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted December 19, 2017 Report Share Posted December 19, 2017 Wrzuć tutaj temat: https://m.facebook.c...440752256143437 Link nieaktywny, nie ma dostępu :) ah te uroki Zuckenbergowskiej dominacji :) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 19, 2017 Report Share Posted December 19, 2017 Edit: https://www.facebook.com/groups/ASG.Polska Link nieaktywny, nie ma dostępu :icon_smile: ah te uroki Zuckenbergowskiej dominacji :icon_smile: Hehe, przytyki do konkurencyjnego medium społeczności asg, jakie to godne ;) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 19, 2017 Report Share Posted December 19, 2017 Podobno sprawa się już wyjaśniła #PotwierdzoneInfo. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted December 21, 2017 Report Share Posted December 21, 2017 Edit: https://www.facebook...oups/ASG.Polska Hehe, przytyki do konkurencyjnego medium społeczności asg, jakie to godne :icon_wink: Nadal nie działa, więc link jest nieaktywny, czyli post nic nie warty ;) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 U mnie działa. Może masz bana :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 U mnie działa. Może masz bana :icon_lol: Może za bardzo narzekałem na hipokryzje tam panującą ;-) Możliwe też, że były szerzone jakieś kłamstwa i oszczerstwa, z którymi nie mogłem się zgodzić. Co nie zmienia faktu, że jeśli informacja ma być ogólnodostępna, to sens odsyłania do zamkniętej grupy jest bardzo niski :) Quote Link to post Share on other sites
StuG_Siana Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 Link działa, aczkolwiek trudno nie zgodzić się z faktem, że stężenie raka na grupach FB jest zatrważające. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 Edit: https://www.facebook...oups/ASG.Polska Hehe, przytyki do konkurencyjnego medium społeczności asg, jakie to godne :icon_wink: Ty się ciesz, że Szmerglu ci tego eleganckiego linka nie wywalił, a Tobie nie wlepił bana. W regulaminie jak byk stoi: IX - CZARNA LISTA TREŚCI ZAKAZANYCH - zamieszczanie reklam innych forów internetowych, itp; Quote Link to post Share on other sites
kaijitsu Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 Sprawa się wyjaśni jak pieniądze i części zostaną zwrócone. Posty z przepychankami o FB w tym temacie są zbędne. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 23, 2017 Report Share Posted December 23, 2017 Ty się ciesz, że Szmerglu ci tego eleganckiego linka nie wywalił, a Tobie nie wlepił bana. W regulaminie jak byk stoi: O brawo, to była reklama? :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
vim Posted December 23, 2017 Report Share Posted December 23, 2017 Może za bardzo narzekałem na hipokryzje tam panującą ;-) Możliwe też, że były szerzone jakieś kłamstwa i oszczerstwa, z którymi nie mogłem się zgodzić. Jeśli dobrze kojarzę grupki, to biorąc pod uwagę administrację, o coś takiego tam łatwo. Sam mam tam bana bo odmówiłem, nie polecać replik, które tamtejsze admini nie lubią - takie jak np WE, Mancraft czy Specna. Quote Link to post Share on other sites
Jubux Posted December 23, 2017 Author Report Share Posted December 23, 2017 Dziękuję wszystkim spamującym w tym temacie, jestem przekonany, że cały ten offtop się czemuś przysłużył. A tak na temat. To otrzymałem zwrot za usługę, oczekuje tylko na powrót części. Mogę pochwalić drugą stronę za brak wykrętów i za umiejętność posypania głowy popiołem oraz podejście do tak zwanej "reklamacji" (rzadkość w dzisiejszych czasach), za tą wpadkę/pomyłkę. Mój pierwszy post był pisany pod wpływem emocji i może posiadać zbyt ostry ton. Oczekuję powrotu moich części, po czym sprawa będzie zamknięta. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted December 23, 2017 Report Share Posted December 23, 2017 Dziękuję wszystkim spamującym w tym temacie, jestem przekonany, że cały ten offtop się czemuś przysłużył. A tak na temat. To otrzymałem zwrot za usługę, oczekuje tylko na powrót części. Mogę pochwalić drugą stronę za brak wykrętów i za umiejętność posypania głowy popiołem oraz podejście do tak zwanej "reklamacji" (rzadkość w dzisiejszych czasach), za tą wpadkę/pomyłkę. Mój pierwszy post był pisany pod wpływem emocji i może posiadać zbyt ostry ton. Oczekuję powrotu moich części, po czym sprawa będzie zamknięta. Czasami trochę spamu potrzeba dla "dobra ogółu" Czekam zatem na informacje o zwrocie części, by wywalić po jakimś czasie temat w kosmos. Quote Link to post Share on other sites
Jubux Posted January 12, 2018 Author Report Share Posted January 12, 2018 Części wróciły, temat uważam za zamknięty. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts