Kriss88 Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 (edited) Taiwangun uraczył nas nowymi replikami ze stajni CYMY. Znaki szczególme: -łoże w systemie keymod -kolba składana a'la m4 -powiększona rączka przeładowania -coś na wzór mag-spacera -miejsce na zawieszenie przy chwycie (ciekawe jak chwyt to zniesie i silnik) - Magazynek hi-cap stylizowany pod ergonomię repliki - a'la palm -taktyczny przełącznik rodzaju ognia Bebechy z opisu to kropka w kropkę ze starej poczciwej cymy 0.4x CENA: od 929 do 999... trochę a nawet bardzo odstrasza, bo za prawie tyle można mieć full stalowe akacze z łożem keymod, używki na gwarancji czy to trafić na częste promocje na gfie. Niedługo LCT ma wypuścić swojego akacza w stylu keymod i z kolbą od m4 za, w przeliczeniu na PLN, około 1040 zł. Oczywiście bez vat :icon_wink: czekam/y na opinie użyszkodników tej repliki :] Edited December 22, 2017 by Kriss88 Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 Jak masz kodzik na 10% to już cena tak nie odstrasza, po drugie masz nową replikę. Ja kupiłem w 2013 r. kopię Cyme Beta Project i wymieniłem w niej zębatki, lufę, gumkę i i wtyczkę. Repla do tej pory śmiga na 11,1 only single. W mojej opinii linia taktycznych kałachów Cymy jest bardzo dobra, bo miałem okazję kręcić prezentację Cym z łożem typu Żukow. Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 Ja dostałem 2 kody rabatowe z racji, że i tak nic w tym roku nie zamówię to podsyłam. Pewnie ktoś wykorzysta przy zakupie. OquygxxsNT4CfzVUiURg & K3lGFt7VmOu5TCxOY6Bj Kody ważne na cały asortyment do końca roku. ;) Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted December 22, 2017 Author Report Share Posted December 22, 2017 Oj Kusisz Kaczan ..... :] tylko chciałem od razu wymienić parę pozycji i nie stracić gwarancji, a tu na tg takie pustki mają że jakim cudem oni jeszcze istnieją.... dwie gumki na krzyż? Bo stokowa pewnie nie różni się od gumy z dętki. Dysze to samo... i takim sposobem chyba się wstrzymam... bo co nie kupie to zaraz mi się psuje, bez gwarancji bym zbankrutował. A jeszcze zobaczcie na cytadeli..... 1500 zł.... XD Quote Link to post Share on other sites
Kaczan Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 (edited) Znalowe cymki z keymodami za 1000zł E&L gen 2 modele z keymodami za 1200zł Nawet mi tych cymiarzy nie żal xD Z rabatem ta suczka (CM.076A) wychodzi około 810zł. - 300zł różnica w cenie? Dla mnie powód wystarczający żeby wybrać CYMĘ. Edited December 22, 2017 by Kaczan Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 To powodzenia za rok, jak się znalowe obsady wyrobią i się cała rozklekota :D Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 No i dołączając koszta wymiany dyszy, kabli, to już trochę dochodzi. Szybka wymiana springa w ęl'u jest. W cymach niestety bolączką są wyrabiajace się aluminiowe nity... i potem łapie to to nieosiowość i strzela jakby chciało a nie mogło. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 (edited) To powodzenia za rok, jak się znalowe obsady wyrobią i się cała rozklekota :icon_biggrin: Moja 3 letnia taktyczna cyma, nie ma ani grama luzu. Chodzi na stockowych kablach na 11,1 i ma świetny zasięg. Edited December 22, 2017 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted December 22, 2017 Author Report Share Posted December 22, 2017 A często używasz? Mi w 3 cymach które miałem, 0,42 0.48 0.50 się luzowały. Trafił ci się okaz od najedzonego i zadowolonego Chińczyka. Same ę&l'e też opłaca się brać tylko na promocjach, bo mimo taniego dolara ceny są dość wysokie. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 Już pomijając to, jak się wszystko luzuje, oraz fakt, że nie widziałem jeszcze na strzelance cymy, która po 2 latach od kupna nie miała żadnego pękniętego elementu, to najważniejsza sprawa, że cyma w porównaniu do takiego E&L jest po prostu brzydka. A skoro podły chinol, który powinien mieć cenę na poziomie 600zł przekracza cenowo 1000zł to będę porównywał do replik z tego przedziału. (i w momencie debiutu na rynku 0.48 kosztowało coś koło 650zł) Same ę&l'e też opłaca się brać tylko na promocjach, bo mimo taniego dolara ceny są dość wysokie. Wszystkie repliki najlepiej brać na promocji. A teraz nawet są 2 modele E&L za 770zł :D Brać w 2017/2018 kałacha ze znalu to po prostu głupota. Najlepiej, jakby sprzedawali oddzielnie te swoje nowe okładziny, chwyty i kolby, bo te plastiki nowe cymowskie są ok. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 17, 2018 Report Share Posted January 17, 2018 http://soldiersystems.net/blog1/wp-content/uploads/2013/06/slide_33a.jpg W Cymie rozumiem, że skopiowano w całości tego TRAXa - włącznie z modułowością? ;) Quote Link to post Share on other sites
Krzychu9978 Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 Co tu się dzieje człowiek szuka opinii o tych cymach a tu teksty że cyma zła lct lepsze nie opłaca się itp może mod zrobi tu porzadek i pousuwa posty. Moje cymy po 5 latach nie mają luzu oprócz kolby Quote Link to post Share on other sites
zawak Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 Dołączam się do Krzycha, tak wiem że lct jest kute przez kowali z Mori A cyma jest dla biedakó,w chłopaków że sztrzelca i gimbusow Ale mimo wszystko chętnie zapoznam się z opinią posiadaczy szczególnie interesują mnie bebechy czy są tak samo dobre jak w cm.040. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 Jak najbardziej GB w stocku pracuje bardzo ładnie i jest to typowy GB z Cyma się Cyma ;) Quote Link to post Share on other sites
Hogan17WBZ Posted April 29, 2018 Report Share Posted April 29, 2018 Wie ktoś może jak tam odkręcić tlumik płomienia? Męczę się z tym już pół godziny... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts