Asynchroniczny Posted January 12, 2018 Report Share Posted January 12, 2018 (edited) Witam użytkowników. Po wyborze repliki dla siebie i zagraniu paru strzelanek, mój brat również zainteresował się ASG. Na replikę planuje przeznaczyć około 750zł. W oko bardzo wpadły mu SCARY, w wersji L , ewentualnie AK, jednak zależy mu na życiu takiego AK więc Boyi odpada, szczególnie że chce mieć do AK celownik, do którego trzeba kupić montaż i chce tłumik. Odnośnie SCARÓW, w jego zasięgu jest BOYI, Cybergun rebradnujący CYMĘ (z tego co mi wiadomo) oraz Classic Army. I o każdym ze scarów: Boyi- podobno fajnie wykonany, jednak jest to chińska replika która ma problemy z hopem, a tego nie chcemy, bo będzie używał repliki do lasu, opinie są podzielone. Cybergun- ma dwa warianty, za 750 zł i 1000 zł myśle że oba to rebrandy, tyle że ten tańszy jest raczej gorszy, więc tańszy może być rebrandem BOYI, a droższy CYMY. Oryginalne oznaczenia FN herstal tym bardziej przykuły jego uwagę, i tu ma dylemat między tym a CA. Opini nie wyczytałem na WMASGU, więc narazie może być to wybór w ciemno. Classic Army - pionierska konstrukcja scara, na której potem opierał się BOYI. Chce go sprowadzić z zagranicy, ze sklepu Airsoft megastore. Jest na promocji, a te 100 zł to wymiany dyszy i gumki, więc mały tunning, ale opinie o CA są podzielone. Jeżeli chodzi o AK Przypadło mu 74, ale pamiętajcie ze musi mieć minus 120 zł od bużetu, przynajmniej. Proszę o pomoc w wyborze , pozdrawiam wszystkich. Edited January 12, 2018 by Asynchroniczny Link to post Share on other sites
gratek Posted January 13, 2018 Report Share Posted January 13, 2018 Scara od Boya sobie odpuść, bo to ulep. Z Cymą (jeśli faktycznie to Cyma) też bym uważał, bo z v2 mają różną historię. MP5 udane, eMki kał. Co do CA to pamiętaj, że nowe CA nie są tymi samymi replikami co stare modele, ale z tego co podałeś to imho najsensowniejsza opcja. Napisz do chłopaków z militarialodz, pewnie mogą ściągnąć (chyba są dystrybutorem), a ceny na Klasiki mają lepsze niż GF "Oryginalne oznaczenia FN hersta" Oznaczenia licencjonowane przez FN, ale nie są do końca koszerne. "Chce go sprowadzić z zagranicy, ze sklepu Airsoft megastore" Ten sklep jest w Stanach, więc dolicz sobie około $100 kosztów wysyłki. Jak zsumujesz wysyłkę z ceną repliki to dolicz jeszcze około 25-30% kosztów celnych. "Classic Army - pionierska konstrukcja scara, na której potem opierał się BOYI" Boy nie jest czasem kopią VFC? Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted January 13, 2018 Report Share Posted January 13, 2018 "Classic Army - pionierska konstrukcja scara, na której potem opierał się BOYI" Boy nie jest czasem kopią VFC? To pytanie retoryczne, ale tak- boyi skopiowało Scara z VFC. Z resztą, ich AKacze też są w systemie vfc. Droższy Scar L od cyberguna jest CHYBA kopią G&G Link to post Share on other sites
Asynchroniczny Posted January 13, 2018 Author Report Share Posted January 13, 2018 (edited) To pytanie retoryczne, ale tak- boyi skopiowało Scara z VFC. Z resztą, ich AKacze też są w systemie vfc. Droższy Scar L od cyberguna jest CHYBA kopią G&G Z tego co czytałem scara - L Boyi robiło na podstawie scara z CA, A scara-h na wzorze VFC. O kałachach od BOYI nie słyszałem tak dobrej opini jak o tych z CYMY, aczkolwiek jeżeli waszym zdaniem kałach od BOYI może konkurować z cymą to wezmę rk-02 pod uwagę. Jeżeli chodzi o sklep w EU to jest jakiś sprzedający aktualnie scary (nie mówię o Boyi i jego prawdopodobnym rebrandzie) za te maks 200€? To tylko w sumie większy koszt około 100-150zł. O SCAR ach które podałem gratek w sumie już wyczerpał temat. Jeżeli ktoś ma jeszcze sugestie o tych scarach czy kałachach to możecie śmiało pisać. PS. Jeżeli da się to zmienię tytuł posta. Edited January 13, 2018 by arend Link to post Share on other sites
arend Posted January 13, 2018 Report Share Posted January 13, 2018 O kałachach od BOYI nie słyszałem tak dobrej opini jak o tych z CYMY, aczkolwiek jeżeli waszym zdaniem kałach od BOYI może konkurować z cymą to wezmę rk-02 pod uwagę. Są tacy co kałachy Boyja przedkładają nad Cymę. Ale moim zdaniem są podobnej jakości. Link to post Share on other sites
sulferno Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 W kwestii replik AK i ich koszerności całkiem sporo można wyczytać na rusmilu. Jak tłumik do AK to tylko PBS, a jak kolimator to PK-A lub Kobra :D Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Asynchroniczny Posted January 14, 2018 Author Report Share Posted January 14, 2018 http://www.taiwangun.com/tlumiki-dzwieku-2/imitacja-tlumika-dzwieku-pbs-1-do-serii-ak-fma?from=listing&campaign-id=19 @sulferno o taki tłumik chodzi? Bardzo ładny ale czy podejdzie do tego http://www.taiwangun.com/elektryczne/rk-02-full-metal-boyi?from=listing&campaign-id=19? Link to post Share on other sites
Budweiser Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 Tak. Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 Tłumik PBS-1 na AK74 wygląda jak Gó*no w lesie (i jest niekoszerny) Lepiej se odpuścić tłumiki i kolimatory i zainwestować ten hajs w replikę. Dodatki mogą przyjść z czasem. Link to post Share on other sites
Budweiser Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 Co jest niekoszernego w czymś co nazywa się Pribor Bezszumnoj Strielby, stworzone zostało w latach 50 w ZSRR i jest dedykowane dla AK? Poza tym wygląda zajebiście, tylko co w tym wątku ma do rzeczy moja, czy twoja opinia? Link to post Share on other sites
arend Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 Bo do AK74 I 74M są tłumiki PBS 3 i 4. PBSy 1 i 2 są dla AK. Ale w warunkach zwykłego airsoftu czy to robi wielką różnicę. Skoro nagminnie widuje się AK z magami na 5,45x39 i odwrotnie. Asynshroniczny, owszem przykręcić się da tyle że jak zauważył kolega Hudy01 ten tłumik przeznaczony jest do AK nie AK74. Link to post Share on other sites
Asynchroniczny Posted January 14, 2018 Author Report Share Posted January 14, 2018 W sumie już prawie mój brat wybrał, ale jeszcze pytanie: Czy scar z Cyberguna (za 1000zł)nada się od CQB, a jego szkielet uciągnie sp110/120? tzn. nie połamie się. Jest możliwość że zrobimy z tego uniwersalkę (do lasu i po wymianie springa do CQB)? Dziękuje wam za mały offtop, jakim był temat o tłumikach, bo też nie jestem zwolennikiem Kałachów na 5.56 i niewłaściwych tłumików, w sumie też myślę że ten tłumik jest ciut za długi :D Link to post Share on other sites
arend Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 A to się nie masz co martwić repliki AK 101 jeszcze nikt nie zrobił. Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 (edited) Co jest niekoszernego w czymś co nazywa się Pribor Bezszumnoj Strielby, stworzone zostało w latach 50 w ZSRR i jest dedykowane dla AK? Poza tym wygląda zajebiście, tylko co w tym wątku ma do rzeczy moja, czy twoja opinia? Tłumik dedykowany do 7.62x39 na AK74 na 5.45x39 to muminada, wygląda głupio i tyle. Magi 7.62 do 74 tak samo. To tak, jakbyś do Thompsona podpinał magi od grease guna. Chcesz fajny tłumik na AK74 to masz DTK-4. Edited January 14, 2018 by Hudy01 Link to post Share on other sites
Asynchroniczny Posted January 15, 2018 Author Report Share Posted January 15, 2018 Chcesz fajny tłumik na AK74 to masz DTK-4. Ta ta wszystko fajnie, ale jedyny jaki znalazłem do replik asg kosztuje 220zł :/ Link to post Share on other sites
Budweiser Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 Dlatego olałbym i szedł w PBS. Rozważam zakup RK wiosną i z pewnością sam w jakiś z tych tłumików zainwestuję. Link to post Share on other sites
Asynchroniczny Posted January 15, 2018 Author Report Share Posted January 15, 2018 @Budweiser jeżeli chciałbyś to tu masz PBS-3 w cenie 150 zł https://deltashop.pl/p/491/1310/tlumik-do-ak-pbs-3-tlumiki-dzwieku-air-soft-gun.html. A tak btw może nie piszmy tu o AK, Tylko o serii SCAR bo offtop się tu robi :P Link to post Share on other sites
Rych33 Posted January 15, 2018 Report Share Posted January 15, 2018 (edited) Nie. No nie wytrzymie. Jakie znowu ja ? A przed tym to było coś przed "znowu". Jak uruchamiam forum. To znowu ja. To mnie szlag trafia. Bo tak sobie grzebię w pamicii. A może to mój jakiś były kochanek ? Dlaczego żaden moderator forum nie zwróci mu uwagi na to żeby pisał we właściwym temacie. A wiem że "moderatorstwo" potrafiło być nieraz aż za bardzo restrykcyjne.. Jak nie przekierujecie tego tematu z właściwym tytułem. To jutro zakładam temat " Padła mi stara krowa w oborze. Czy da się jakoś wykorzystać jej dyszę ? A broni ci ktoś. Ważne abyś pisał merytorycznie i po polsku. A. Edited January 15, 2018 by arend Link to post Share on other sites
OFF Posted January 27, 2018 Report Share Posted January 27, 2018 Jeden użytkownik - jeden temat. Brat chce replikę to pokaż mu forum. Jesteś już tutaj chwilę to znajdziesz dział "repliki elektryczne" i "porównania" jak będziecie chcieli porównywać te SCARy ze sobą. Link to post Share on other sites
Recommended Posts