krkmf Posted April 25, 2019 Report Share Posted April 25, 2019 Tokarz zjechał pseudo gwintowanie, wprasował tulejkę i nagwintował pod tracer. Tyle. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted April 25, 2019 Report Share Posted April 25, 2019 @krkmf Lucky You, teraz rozumiem, ja niestety nie mogę znaleźć żadnego "ogarniętego tokarza" :-( Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted May 11, 2019 Report Share Posted May 11, 2019 Wish, znalazłem prosty sposób na rozproszenie światła latarki na boki. Zrobiłem na końcu latarki kopułkę z przezroczystego silikonu. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted May 11, 2019 Author Report Share Posted May 11, 2019 Super, spróbuję. Ale mam teraz jeszcze jeden pomysł :) dam znać co wyszło. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted May 12, 2019 Report Share Posted May 12, 2019 A tak w ogóle, to słyszał ktoś o pistoletowej amunicji smugowej, a jeśli tak, to czy była ona powszechnie stosowana? Znalazłem, była sowiecka 7,62x25. Czyli do pepeszy. Ale czy była powszechnie stosowana? Quote Link to post Share on other sites
wish Posted August 21, 2021 Author Report Share Posted August 21, 2021 https://gunfire.com/pl/products/tlumik-specna-arms-mtu-fire-tm-nm-1152230693.html Udało mi się zakupić takie cacko. Kilku osobom wysłałem linka do filmiku jak strzelam. Może ktoś go wstawi na fb, ja średnio go ogarniam. Generalnie moim zdaniem na ten moment najlepszy tracer jaki widziałem. 3 tryby, tylko błysk, błysk i tacer, tylko tracer. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted August 21, 2021 Report Share Posted August 21, 2021 video-1629541873.mp4 Załączam filmik Wisha. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted August 21, 2021 Author Report Share Posted August 21, 2021 Na filmiku używam zwykłych kulek. Nie są doświetlane. Sam tracer ma kolor fioletowy, powiedziałbym bliżony do ultrafioletu, ale jaki kolor będą miały naświetlone kulki to nie wiem, bo takowych nie posiadam. Urządzenie zakupiłem tylko i wyłącznie do imitacji błysku, tracer mnie nie interesował. Quote Link to post Share on other sites
Vlad Posted September 3, 2021 Report Share Posted September 3, 2021 W moim MG 42 zainstalowałem mosfet z wyprowadzeniem kabelków do latarki LED z migającą diodą np żółtą lub niebieską . Czerwona wiadomo dlaczego nie wchodzi w rachubę. Muszę jeszcze pomierzyć napięcia na wyjściu i dopasować opory by nie spalić diody. Można też zainstalować diodę o napięciu nominalnym zbliżonym do baterii 7,4. Na Stena mam tulejkę z gwintem lewy 14 mmm nakładaną na lufę ( druk 3D ) jutro sprawdzę osiowość z tracerami. CO do kulek fluoroscencyjnych to najlepiej pomieszać z normalnymi 1:1 lub 1:2 i mamy efekt smugowy bez tzw "lasera" a i koszty mniejsze. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 3, 2021 Report Share Posted September 3, 2021 (edited) Sprawiłem sobie tracera wspomnianego przez Wisha. Dzisiaj nagwintowałem lufy w 1911 i Kar98 od SW. Jestem po pierwszych strzałach z fluorescencyjnymi kulkami. Działa to fajnie. Zapewne z powodu małej długości tracera kulki są na tyle słabo widoczne, za po jakiś 50m już ich nie widać w locie. Może jak będzie ciemniej i oczy przywykną to będzie lepiej widać. Zjawiskowe jest używanie z repliką gazową, bo jak puści leciutki dymek lufą to efekt jest 100 razy bardziej realistyczny. Z wad: Konstrukcja jest taka, że na deszczu woda będzie w środku. Muszę pomyśleć chociaż o wstawieniu chociaż krążka wyciętego z butelki po napojach. Można by go nawet przykleić do elementu wkręcanego z przodu. Generalnie fajna zabawka. Muszę sobie jeszcze wytoczyć tulejkę redukcyjną do Stena, bo on ma na końcu lufy gwint wewnętrzny 12mm. Edited September 3, 2021 by mareq Quote Link to post Share on other sites
Andej997 Posted September 3, 2021 Report Share Posted September 3, 2021 Mareq, byłaby szansa, żebyś nagwintował mi tuleję do repliki którą właśnie robię... średnio mi się kalkuluje kupować specjalnie gwintownik 11x1 cw... Chyba, że masz gwintownik 14x1 ccw, to nie było tematu... bo nie będzie pasować niestety... :( Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 4, 2021 Report Share Posted September 4, 2021 Mam M11x1, bo dzięki niemu można było zrobić bez problemu gwint w 1911. Generalnie repliki 2wojenne lepiej wyglądają bez gwintu zewnętrznego. Faktycznie nietypowe gwintowniki sobie kosztują :) . Napisz mi na PW szczegóły. Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted September 5, 2021 Report Share Posted September 5, 2021 (edited) Mam i ja ten tracer. Smulacja błysku wystrzału działa naprawdę fajnie :) Edited September 5, 2021 by ashigara Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts