mareq Posted February 25, 2019 Report Share Posted February 25, 2019 Dzisiaj wieczorem będę wiedział na 100% czy będę (wtedy wyślę oficjalne zgłoszenie). Jeśli będę to mogę chrono zabrać ze sobą. Owijacze będę próbował sobie załatwić ale będę pamiętał o tobie jakbym miał problem. Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 25, 2019 Author Report Share Posted February 25, 2019 Sikor na moją prośbę weźmie chrono i na miejscu WSZYSTKIE repliki które będą brały udział w grze będą przechronowane. Chrono będzię oczywiście na 0.20g. kulkach. Jeśli ktoś takich nie używa to na miejscu damy, ale to miejcie w takim wypadku jeden pusty magazynek do chronowania. mareq, jeśli będziesz, to proszę też zabierz chrono. Jeśli zrobi się kolejka to może być przydatne by wszystko szybciej poszło ;) Aktualizacja listy: Na dzień dzisiejszy udało się osiągnąć 50 osób z całkiem znaczną przewagą Niemców. Łącznie brakuje jeszcze półtora osób funkcyjnych - pół sanitariusza u Rosjan, 1 radio-operator u Niemców Rosjanie: PIERWSZY!!! - Kolba 2. Bullet 3. Foorman 4. Daffi - RTO 5. Szósty 6. Cortes - sanitariusz na połowę gry 7. Tow. Dominow - Zast. dowódcy 8. Daro 9. Pit 10. Hubert - Komisarz Polityczny 11. Zebu 12. Ruskiził - sanitariusz 13. Tadek 14. Maniek 15. Krzychu 16. Biszkopt 17. Piotr 18. Loczek 19. Thompson Dowódca 20. Mati - RTO 21. C4amper 22. Bombel Niemcy: 1. Sikor - Zast. Dowódcy 2 Klauss - Sanitariusz 3. Dziećka 4. Ashigara 5. Cress 6. Meister 7. Adam S. 8. Gregorius - Dowódca 9. Borec 10. Hanz 11. Lee - Radio-operator 12. Pazur 13. Hajdi 14. Wade 15. Loperenco 16. Zee - Sanitariusz 17. Michał 18. Ppszejdi 19. Bladek 20. Hartmann 21. Erokesha 22. Benek 23. Jager 24. Horst 25. Sturmfj 26. Kornel 27. Krokow 28. Michael Quote Link to post Share on other sites
Zee Posted February 25, 2019 Report Share Posted February 25, 2019 W dniu 21.02.2019 o 05:50, BBombello3 napisał: Czy ktoś z tutaj obecnych osób zjawia się na miejscu dzien przed imprezą ( piątek wieczór) ?? Również mamy ten problem. Bardzo prawdopodobne że będziemy nocować na miejscu z piątku na sobotę. Widzę że szykuje się większa impreza. BeforeParty? ;) Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted February 26, 2019 Report Share Posted February 26, 2019 No mnie nie musisz namawiać :D Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted February 27, 2019 Author Report Share Posted February 27, 2019 Aktualizacja listy: Na dzień dzisiejszy udało się osiągnąć 55 osób z 7 osobową przewagą niemiecką. Mam jeszcze także zgłoszenia na kolejne osoby do niemców. Czy nie znalazłyby się ze 2-3 osoby w Osi, które czują się jednak bardziej czerwone i chciałaby przejść na drugą stronę? Łącznie brakuje jeszcze półtora osób funkcyjnych - pół sanitariusza u Rosjan, 1 radio-operator u Niemców Rosjanie: PIERWSZY!!! - Kolba 2. Bullet 3. Foorman 4. Daffi - RTO 5. Szósty 6. Cortes - sanitariusz na połowę gry 7. Tow. Dominow - Zast. dowódcy 8. Daro 9. Pit 10. Hubert - Komisarz Polityczny 11. Zebu 12. Ruskiził - sanitariusz 13. Tadek 14. Maniek 15. Krzychu 16. Biszkopt 17. Piotr 18. Loczek 19. Thompson Dowódca 20. Mati - RTO 21. C4amper 22. Bombel 23. mareq 24. Dywan0 Niemcy: 1. Sikor - Zast. Dowódcy 2 Klauss - Sanitariusz 3. Dziećka 4. Ashigara 5. Cress 6. Meister 7. Adam S. 8. Gregorius - Dowódca 9. Borec 10. Hanz 11. Lee - Radio-operator 12. Pazur 13. Hajdi 14. Wade 15. Loperenco 16. Zee - Sanitariusz 17. Michał 18. Ppszejdi 19. Bladek 20. Hartmann 21. Erokesha 22. Benek 23. Jager 24. Horst 25. Sturmfj 26. Kornel 27. Krokow 28. Michael 29. Olek 30. Nikt 31. Albin Jaskula Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted February 28, 2019 Report Share Posted February 28, 2019 Nie boimy się Niemców! Święta ziemia Wszechrosji pochłonie ich szeregi... Obronimy Carycyn, znaczy Stalingrad! :) Quote Link to post Share on other sites
pete_asg Posted February 28, 2019 Report Share Posted February 28, 2019 (edited) W dniu 25.02.2019 o 10:27, Domin007 napisał: Ja biorę swojego Tomka z bębnem po to by choć z daleka i pod kątem przypominał pepeszę. Na bezrybiu... Nie będziesz aż tak bardzo odbiegał od tematu.... ;-) Edited February 28, 2019 by pete_asg Quote Link to post Share on other sites
c4mper Posted March 1, 2019 Report Share Posted March 1, 2019 (edited) W dniu 28.02.2019 o 13:17, pete_asg napisał: Nie będziesz aż tak bardzo odbiegał od tematu.... ;-) = Lend Lease co to było ? .... Edited March 1, 2019 by c4mper Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted March 1, 2019 Author Report Share Posted March 1, 2019 (edited) UWAGA!!! Wprowadzamy dodatkową funkcję, do której mogą się zgłosić po 2 osoby na frakcję - SAPER Podczas gry, tak jak rok temu na Wiosennym Przebudzeniu, a także na Klużu, będą użyte miny działające na zasadzie alarmu antywłamaniowego z następującymi zasadami: - Aktywowana mina (wydająca z siebie alarm) zabija natychmiast. Nie ma możliwości leczenia przez sanitariusza czy bycia dobitym przez komisarza. Idzie się prosto na respa. - Osoba która aktywuje minę MA OBOWIĄZEK zabrać zarówno zapalnik ze sznurkiem jak i samą minę na respa. Póki nie przyniesie OBU części, NIE MA PRAWA SIĘ ZRESPIĆ - W lesie, mina zabija wszystkie osoby w promieniu ok. 10 metrów nie zależnie od tego czy było się schowanym za jakimś drzewem, w dziurze czy gdziekolwiek indziej. - W budynku zawsze zabija osobę która minę odpaliła i wszystkich będących w pomieszczeniu z miną. Jeśli jest się za ścianą w momencie wybuchu miny, to wtedy nie zabija. - Miny ustawiać i rozbrajać mogą TYLKO I WYŁĄCZNIE saperzy. Nie wolno samemu próbować miny rozbroić wyłączając alarm, przewracając ją, rzucając czymś w sznurek z daleka itp. Jedyny dozwolony sposób by rozbroić minę to wejść w nią i się zabić (czego się nie zrobi dla drużyny ;) ) - Czyli ogólnie co musi wiedzieć zwykły gracz: - Jesteś 10 metrów od wybuchu miny, lub w pomieszczeniu w którym mina wybuchła - GINIESZ i idziesz na respa - Aktywowałeś minę - Giniesz, zabierasz OBIE części miny i idziesz na respa - Widzisz minę i chcesz ją rozbroić a nie jesteś saperem? - Ojczyzna doceni twoje poświęcenie dla większej sprawy. Szkolenie dla saperów z obsługi min będzie przed odprawą. W trakcie gry, nie będzie na to czasu. Dlatego na miejscu nie będzie wyboru saperów. Jeśli do jakiejś strony nie zgłosi się żaden saper przed grą, to ta strona po prostu ich mieć nie będzie. Osoba będąca saperem nie ma obowiązku ustawiania min i ogólnie rzetelnego zajmowania się tym (choć jest to na prawdę fajna zabawa). Ale jeśli przeciwna strona będzie jednak stawiać miny, to saper może być przydatny do ich rozminowywania. Aktualizacja listy: Na dzień dzisiejszy udało się osiągnąć 60 osób z 6 osobową przewagą niemiecką. Czy nie znalazłoby się kilka osób w Osi, które by chciały zmienić stronę? Łącznie brakuje jeszcze następujących osób funkcyjnych - 2 saperów i pół sanitariusza u Rosjan, 2 saperów i 1 radio-operator u Niemców Rosjanie: PIERWSZY!!! - Kolba 2. Bullet 3. Foorman 4. Daffi - RTO 5. Szósty 6. Cortes - sanitariusz na połowę gry 7. Tow. Dominow - Zast. dowódcy 8. Daro 9. Pit 10. Hubert - Komisarz Polityczny 11. Zebu 12. Ruskiził - sanitariusz 13. Tadek 14. Maniek 15. Krzychu 16. Biszkopt 17. Piotr 18. Loczek 19. Thompson Dowódca 20. Mati - RTO 21. C4amper 22. Bombel 23. mareq 24. Dywan0 25. Adam Neumann 26. Morgrim 27. Michael Niemcy: 1. Sikor - Zast. Dowódcy 2 Klauss - Sanitariusz 3. Dziećka 4. Ashigara 5. Cress 6. Meister 7. Adam S. 8. Gregorius - Dowódca 9. Borec 10. Hanz 11. Lee - Radio-operator 12. Pazur 13. Hajdi 14. Wade 15. Loperenco 16. Zee - Sanitariusz 17. Michał 18. Ppszejdi 19. Bladek 20. Hartmann 21. Erokesha 22. Benek 23. Jager 24. Horst 25. Sturmfj 26. Kornel 27. Krokow 28. Olek 29. Nikt 30. Albin Jaskula 31. Paweł 32. Karl Franz 33. Ferdinand Dressler Edited March 1, 2019 by XrayPl Quote Link to post Share on other sites
ostry_19d Posted March 1, 2019 Report Share Posted March 1, 2019 Panowie, sprawa jest. W sumie dwie :) Biorę brata na imprezę, ubieram itd, ale nie mam repliki dla niego. Poratuje ktoś czymś? Cokolwiek, byle strzelało. Kałaszek jakiś czy co. I druga sprawa, nie mniej ważna to nakrycie głowy dla dzielnego rosjanina. Brata pewnie przebioręza germańca, a sam zrobię rosjanina, tylko nie mam czym czerepu przykryć. Nie ma kto hełmu wolnego, czapki, hełmofonu, worka, byleby przeszło na ruska :) Płacę płynnym złotem :) Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted March 2, 2019 Report Share Posted March 2, 2019 Jeśli chodzi o wsparcie, mam zapasową gimnastiorkę, spodnie (stylizowane) i pas - niestety, wszystko w dość sporym rozmiarze. Nakrycie głowy radzieckie w ilości 2 szt. też się znajdzie (niektórzy to znają - wydmuszka z antykwariatu filmowego). Oczywiście, o ile nie zapomnę ;-) Quote Link to post Share on other sites
ostry_19d Posted March 2, 2019 Report Share Posted March 2, 2019 To proszę, nie zapomnij :) Mój brat jest wielki (prawie 2m) więc im rozmiar większy tym lepiej :) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 4, 2019 Report Share Posted March 4, 2019 Czy ktoś jadący ze śląska lub przejeżdżający w okolicach miałby wolne jedno miejsce w aucie? Quote Link to post Share on other sites
Loperenco Posted March 4, 2019 Report Share Posted March 4, 2019 (edited) To ja się zgłaszam na sapera, coś fajnego może z tego wyniknąć ;) do Niemców (już jestem na liście) Edited March 4, 2019 by Loperenco Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted March 4, 2019 Author Report Share Posted March 4, 2019 1 godzinę temu, Loperenco napisał: To ja się zgłaszam na sapera, coś fajnego może z tego wyniknąć ;) do Niemców (już jestem na liście) Ok ;) dobrze by było jakbyś załatwił sobie jakąś torbę, plecak na miny. Oczywiście, by mniej więcej pasowała na II WŚ Mamy zatem już komplet saperów u Niemców, a u rosjan jeszcze żadnego Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted March 6, 2019 Author Report Share Posted March 6, 2019 Aktualizacja listy: Na dzień dzisiejszy udało się osiągnąć 62 osób z 6 osobową przewagą niemiecką. Łącznie brakuje jeszcze następujących osób funkcyjnych - 2 saperów i pół sanitariusza u Rosjan, 1 radio-operator u Niemców Rosjanie: PIERWSZY!!! - Kolba 2. Bullet 3. Foorman 4. Daffi - RTO 5. Szósty 6. Cortes - sanitariusz na połowę gry 7. Tow. Dominow - Zast. dowódcy 8. Daro 9. Pit 10. Hubert - Komisarz Polityczny 11. Zebu 12. Ruskiził - sanitariusz 13. Tadek 14. Maniek 15. Krzychu 16. Biszkopt 17. Piotr 18. Loczek 19. Thompson Dowódca 20. Mati - RTO 21. C4amper 22. Bombel 23. mareq 24. Dywan0 25. Adam Neumann 26. Morgrim 27. Michael 28. Roman Niemcy: 1. Sikor - Zast. Dowódcy 2 Klauss - Sanitariusz 3. Dziećka 4. Ashigara 5. Cress 6. Meister 7. Adam S. 8. Gregorius - Dowódca 9. Borec 10. Hanz 11. Lee - Radio-operator 12. Pazur 13. Hajdi 14. Wade 15. Loperenco - Saper 16. Zee - Sanitariusz 17. Michał 18. Ppszejdi 19. Bladek 20. Hartmann 21. Erokesha 22. Benek 23. Jager 24. Horst 25. Sturmfj 26. Kornel 27. Krokow 28. Olek 29. Nikt 30. Albin Jaskula - Saper 31. Paweł 32. Karl Franz 33. Ferdinand Dressler 34. Foley Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted March 6, 2019 Author Report Share Posted March 6, 2019 WAŻNE!!! No dobra, do imprezy zostało już mniej niż 3 dni dlatego wypada z wyprzedzeniem wrzucić kilka informacji. Po pierwsze zamieszczam poniżej taką o to mapkę, jak to na miejscu będzie wszystko wyglądać: Czerwona linia to obszar gry z dopiskami co stanowi daną granicę, a są to charakterystyczne miejsca. Oczywiście na odprawie jeszcze to będzie poruszone. Auta parkujemy wzdłuż ulic Pałacowa i Jana Kochanowskiego, możliwie jak najbliżej bramy (za nią, przez krzaki jest za wąsko by postawić na spokojnie auta). Z "parkingu" gotowi idziemy by się odhaczyć na listę i schronować (chronujemy WSZYSTKIE bronie). Jak ktoś się z tym wszystkim ogarnie przed odprawą to oczywiście nie ma problemu by sobie pochodzić po terenie czy budynku. Równo o 9:00 startujemy z odprawą i nie czekamy na spóźnialskich. Będą musieli poczekać i dołączyć w trakcie gry. Jeśli ktoś już przyjedzie po odprawie i nikogo nie zastanie tam pomiędzy tymi budynkami, to prawdopodobnie będziemy już walczyć w lesie. Grę zaczniemy mniej więcej w rejonie tego znacznika na mapie "Mochtoys". Za taśmę oczywiście nie wychodzimy i nie strzelamy. Szczególnie tyczy się to tej przy szpitalu. Co do osób funkcyjnych. Dobrze by byłożeby wszyscy byli gotowi już ok 8:30 na specjalną odprawę. Szczególnie: - Medycy którym wtedy będzie wydany sprzęt i zostaną poinstruowani dokładnie co i jak - Saperzy, którzy też przejdą szkolenie z zakresu używania min - Radiotelegrafiści by ustalić wspólne kanały i sprawdzić czy wszystko działa. Komisarz i Dowódcy to raczej tylko chwila rozmowy. Jeszcze co do medyków i saperów to dobrze by mieli ze sobą jakieś torby/plecaki na rzeczy które otrzymają. Na razie u Rosjan brakuje medyka na jedną połowę gry. Jeśli się nie znajdzie do tej 8:30 to nie wiem czy w czasie grę będzie możliwość by go wyznaczyć. Więc Rosjanie muszą się liczyć na razie z tym, że mogą go nie mieć. Ogólnie to medycy są odpowiedzialni by wiedzieć jak leczyć, zwykły gracz ma wiedzieć, że: - po trafieniu musi czekać w miejscu od 1 do 5 minut. (dopiero po 1 minucie można wrócić na respa. NIE OD RAZU) - Jeśli po tej minucie się poszło na respa lub było się zabitym przez minę, wracamy na ustalonych na odprawie zasadach - Jeśli było się uleczonym przez medyka od czasu ostatniego respa, czekało się 5 minut w miejscu, ale pomoc nie nadeszła, było się dobitym/zabitym przez komisarza politycznego (tylko dla rosjan), wracasz do gry od razu po powrocie na respa (i odłożeniu bandaża w przypadku kiedy się go ma) U Rosjan brakuje także obu saperów i tutaj na pewno, jeśli nikt się nie zgłosi do 8:30, to po prostu Rosjanie ich do końca gry mieć nie będą. Za obsługę min odpowiadają saperzy, zwykli gracze mają pamiętać, że: - Jesteś 10 metrów od wybuchu miny, lub w pomieszczeniu w którym mina wybuchła - GINIESZ i idziesz na respa - Aktywowałeś minę - Giniesz, zabierasz OBIE części miny i idziesz na respa - Widzisz minę i chcesz ją rozbroić a nie jesteś saperem? - Ojczyzna doceni twoje poświęcenie dla większej sprawy. U Niemców brakuje radiooperatora, ale akurat tutaj to prostu w trakcie odprawy wybierze się osobę która będzie nosić radio (chyba, że niemcy nie będą chcieli to mogą działać w ogóle bez radia, ale potem w grze może im być na prawdę ciężko bez tego ;) ) Dodatkowo, prosiłbym każdego kto może, żeby zabrał ze sobą jakieś dodatkowe wyposażenie, karabiny, okulary czy umundurowanie by w razie gry pożyczyć "potrzebującym", a tacy się znajdują ZAWSZE. Tak jak wcześniej wspominałem, nastawcie się w miarę możliwości bardziej na CQB w bliskim kontakcie w budynku niż walkę na odległość w lesie. Oczywiście jak się kogoś w budynku zaskoczy to krzyczcie "trup", "pifpaf", "nie żyjesz" itp. niż wywalajcie nie potrzebnie serię. Nie celujemy oczywiście w głowę a w nogi, ewentualnie w tułów. Jeśli ktoś posiada maskę to oczywiście jak najbardziej może ją założyć. Proszę także by każdy przed grą przeczytał jeszcze raz zasady gry, broni, CQB, medyków itd. znajdujących się w pierwszym poście i te o saperach. Dzisiaj aktualizowałem już listę, ale na ten moment wiem, że dojdzie jeszcze kilka osób i nikt z zapisanych nie zgłaszał, że jednak odpada. Ale oczywiście jak wyjdzie ostatecznie zobaczymy na miejscu. Numery do orgów: Marek (XrayPl) - 502 594 723 Marcin (Ostry) - 513 483 892 Michal (Michael) - 791 200 795 Pytania? Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted March 6, 2019 Report Share Posted March 6, 2019 (edited) O której w piątek ktoś zamierza się zjawić na terenie ? Edited March 6, 2019 by BBombello3 Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 7, 2019 Report Share Posted March 7, 2019 Marek: możesz mnie wpisać jako sowieckiego sapera. Mogę jako torbę na zabawki wziąć angielski smallpack na szelce (będzie torba). Quote Link to post Share on other sites
Domin007 Posted March 7, 2019 Report Share Posted March 7, 2019 Hubert, a może zamiast funkcji politycznej podejmiesz się bycia saperem wespół z Markiem? W sumie komisarz jest tylko dla klimatu, a z drugiego sapera są realne korzyści. Ja z kolei mogę zmienić Roberta jako sanitariusz jeżeli nikt inny tego się nie chce podjąć. Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted March 7, 2019 Author Report Share Posted March 7, 2019 1 godzinę temu, mareq napisał: Marek: możesz mnie wpisać jako sowieckiego sapera. Mogę jako torbę na zabawki wziąć angielski smallpack na szelce (będzie torba). Ok, przyjąłem ;) Godzinę temu, Domin007 napisał: Hubert, a może zamiast funkcji politycznej podejmiesz się bycia saperem wespół z Markiem? W sumie komisarz jest tylko dla klimatu, a z drugiego sapera są realne korzyści. Ja z kolei mogę zmienić Roberta jako sanitariusz jeżeli nikt inny tego się nie chce podjąć. Nie no Domin, z dobrze wykorzystanego Komisarza też mogą być realne korzyści. A poza tym w ASH chyba przede wszystkim o klimat chodzi. I nie wierzę, że zapomniałeś o iście pozytywnie motywującej roli komisarza dla swoich żołnierzy. A to jeśli nikt się nie zgłosi to chciałbyś być medykiem jako druga funkcja czy, że się zamienić nimi z Cortesem? Quote Link to post Share on other sites
hubert94 Posted March 7, 2019 Report Share Posted March 7, 2019 Popieram komentarz Marka :D A tak na serio to zapytam chłopaków z ekipy SPAS, może się uda i od nas by ktoś był na sapera i medyka 2, choć na chwilę. Marku ze zgłoszonych przeze mnie niestety odpadł Maniek, także pierwsza strata przedbitewna po stronie rosjan Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted March 7, 2019 Author Report Share Posted March 7, 2019 Morgrim zgłosił się jako drugi saper u ruskich. Dlatego już tylko tego sanitariusza na połowę gry potrzeba. Quote Link to post Share on other sites
XrayPl Posted March 7, 2019 Author Report Share Posted March 7, 2019 (edited) 1 godzinę temu, hubert94 napisał: Popieram komentarz Marka :D A tak na serio to zapytam chłopaków z ekipy SPAS, może się uda i od nas by ktoś był na sapera i medyka 2, choć na chwilę. Marku ze zgłoszonych przeze mnie niestety odpadł Maniek, także pierwsza strata przedbitewna po stronie rosjan Ok :( Edited March 7, 2019 by XrayPl Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted March 7, 2019 Report Share Posted March 7, 2019 Marek jak to jest z "ciemnościami w piwnicach", ile jest takich miejsc ? Mamy mieć tracery i markery trafienia ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts